Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Gierstsoep

Gierstsoep

Ingrediënten

olijfolie

1 el

uien

3

gierst

250 g

knoflook

3 teentjes

pijnboompitten

50 g

gemalen zwarte peper

een snufje

zeezout

een snufje

verse peterselie

een bussel

verse dille/paprika

1 el

geitenkaas (geraspt)

100 g

citroensap

1 el

Gierstsoep is verwarmend en enorm mild voor de vertering. Het is niet alleen een perfecte maaltijd voor mensen die kampen met verteringsproblemen. Het is ook een ideale opkikkers als je moet herstellen van een ziekte of als je het gevoel hebt dat je immuunsysteem het laat afweten.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en snijd intussen de uien. Fruit ze in de pan tot ze goudbruin zien. Voeg hier de gierst aan toe samen met de knoflook, het zout en citroensap. Giet hier vervolgens kokend water overheen tot de gierst volledig ondergedompeld is. Breng dit geheel aan de kook en zet het op een laag vuurtje. Laat het zo afgedekt een 25-tal minuutjes zachtjes verder koken. Rooster intussen de pijnboompitten even in een droge pan, hak de peterselie en de andere verse kruiden fijn en rasp de geitenkaas.

  2. Zodra je gierst goed gezwollen is, voeg je er de geroosterde pijnboompitten aan toe, gemalen zwarte peper uit de pepermolen en een snufje zout. Strooi daar ook de verse kruiden overheen. Voeg tenslotte ook de geraspte geitenkaas toe, meng alles door elkaar en laat het gerecht kort even rusten zodat de smaken elkaar kunnen beïnvloeden.

Extra tips:

Ben je dol op je gierstsoepje en wil je dat met de rest van de wereld delen? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en post daar je foto’s en ervaringen. Of kom nog meer bijleren over gezonde voeding op onze volgende kookworkshop.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.