Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Gierstcake

Gierstcake

Ingrediënten

gierstvlokken

200 g

water

100 ml

appel (geschild)

400 g

wortel

150 g

boter/ghee

100 g

eieren

3

zout

snufje

bakpoeder (bicarbonaat)

1 kl

appelciderazijn

1 kl

kardemompoeder

1 kl

kaneel

1 el

rijststroop

1 el

Gierstcake is een overheerlijk dessert zonder dat dit zwaar op de maag ligt. Gierst is namelijk een zeer licht verteerbaar graantje. Deze cake heb ik ontwikkeld voor mensen met verteringsproblemen die vaak lang enkel licht verteerbare voedingsmiddelen kunnen eten waarbij de meeste granen en vaak alle noten niet gegeten kunnen worden.

Deze cake bevat alle ingrediënten die onder de zachte voedingsmiddelen vallen. Ze zijn zowel licht verteerbaar en tegelijkertijd voedend en herstellend voor het maagdarmkanaal. Dankzij dergelijke ingrediënten kan je af en toe een lekker en voedzaam tussendoortje eten, zelfs tijdens je herstelperiode.

Bereiding

  1. Doe de gierstvlokken in een kom. Voeg hierbij het water en meng alles goed. Hierdoor kunnen de vlokken wellen. Smelt ondertussen de boter of ghee op een zacht vuurtje. Schil de appels en rasp deze. Rasp de ongeschilde wortel. Voeg deze na het raspen samen met de gesmolten vetstof toe aan het vlokkenmengsel en meng alles goed. Verwarm intussen de oven voor op 160° C.

  2. Breek de eieren en meng ze door het vlokkenmengsel. Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de kaneel. Hou nog 1 appel over en snijd die in schijfjes.

  3. Neem een bakvorm en doe hierin een bakvel. Doe vervolgens het deeg hierin. Strooi hierover de kaneel. En leg daarop de schijfjes appel om de cake af te werken. Zet alles in de oven gedurende 55 minuten. Daarna is je gierstcake klaar! Smullen maar!

Extra tips:

  • Als je gevoelig bent voor allergische reacties is het best om tijdelijk de kruiden kardemom en kaneel niet toe te voegen.
  • Je kan in deze cake de gierstvlokken vervangen door boekweitmeel. Boekweit is eveneens licht verteerbaar en herstellend. Het voordeel van gierst is dat het een zoetere smaak heeft dan boekweit.
  • Wil je eens een ander cakerecept uitproberen met gierst? Dan is de wortel-mangocake ook een aanrader.

Trots op het resultaat of heb je nog meer suggesties of tips? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.