kit OVER gewicht - meer info
Mannetje met schema in een kader

Erkende opleidingen

Deze opleiding is een vervolmaking voor jou als voedingsdeskundige, paramedici zoals diëtisten, kinesisten, apothekers, artsen, osteopaten, verpleegsters,…. Alsook rijkt deze opleiding de eerstelijnszorg verstrekker, een aantal stevige handvaten aan om zijn/haar kerntaak in preventie en gezondheidspromotie op duurzame wijze te vervullen.

Integratieve Nutritionele Therapie – BASISmodule

Integratieve Nutritionele Therapie is een onderdeel van de Integratieve Geneeskunde. De focus ligt op gezondheidszorg in plaats van ziekenzorg. Een bredere visie op herstel van ziekte en vooral gericht op preventie. In plaats van ziekte, klachten en beperkingen te onderdrukken, worden ze geanalyseerd om zo de oorzaken van deze problemen aan te pakken. Herstel ontstaat als een natuurlijk gevolg daarvan. Met voeding als basis die je haalt uit zowel bewegen, voelen, eten, ademen en rusten zal zowel lichaam, brein en hart herstellen.  

  • Energieherstel in cel en lichaam.
  • Vertering herstellen bij buikklachten, immuniteitsproblemen en allerlei tekorten.
  • Bloedsuikerspiegel balans herstellen bij overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten.
  • Reinigen, opbouwen en herstellen ter ondersteuning van het zelfgenezend vermogen.

Iedere les bestaat uit 5 u online leermodule met video en slides. Per les is er 2 u de mogelijkheid om in groep vragen te stellen. Deze 4 lessen kunnen apart gevolgd worden en besteld worden in de webshop. Samen vormen ze de basismodule van de ‘Integrale Nutritionele Therapie‘. In alle lessen is er aandacht voor het geheel, de verbinding tussen de klassieke westerse wetenschap en de natuurwetenschap; zowel practise als evidence based.

Opleidingen geaccrediteerd door:

  • Apothekers België: 4 studiepunten per les, of 16 studiepunten voor de volledige basismodule in aanvraag
  • Diëtisten ADAP: 24 studiepunten voor de basismodule Integrale Nutritionele Therapie

Vaardigheden na de INT basis opleiding:

  • Je kent je het belang van het geheel, waardoor je ondersteunend zal werken in plaats van symptomatisch.
  • Je kan, als eerstelijns zorgverlener voeding en leefstijl inzetten om het zelfgenezend vermogen van jouw cliënt te activeren.
  • Dit is belangrijk bij chronische problemen zoals overgewicht, maag- darmproblemen, vermoeidheid en pijn. Je weet wanneer en welke kwaliteit aan supplementen nodig zijn. Alsook welke andere therapieën ondersteuning kunnen bieden als onderdeel van herstel, samen met voeding en leefstijl.

Wil je 3-isOne coach worden?

Mits het volgen van 3 bijkomende modules van een halve dag kan 3-isOne coach voor ‘gewicht’, ‘vertering’ of ‘energie‘. Je dient hiervoor de 4 theorie lessen van de basis module gevolgd te hebben. Certificatie kan bekomen worden na het maken van een online examen.

Wil je 3-isOne +coach worden?

De verdiepingsmodule volgen is enkel mogelijk na certificatie voor de basismodule én door iedereen die 3-isOne +coach wil worden.

In groepjes van maximaal 7 cursisten leer je een leefstijl- en symptomatische analyse te beoordelen en dit te koppelen aan alle andere medische analyses. Je kan aan cliënten die medicatie wensen af te bouwen een oplossing aanbieden. Je leert hoe je dit samen met hun arts stap voor stap kan ondersteunen. Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Je volgt zelf het 3-isOne +traject en je begeleidt er ook iemand doorheen. Je wordt 3-isOne +coach na een mondelinge verdediging van een certificatie verslag.

Petra Wilting diëtiste, De juiste lijn - Dieren - NL

Deze online leermodule 'Integrale Nutritionele Therapie basismodule' ervaar ik als heel fijne manier om les te volgen. Het is prettig om soms een stuk meerdere keren te luisteren als het even wat lastiger is of al er net een ‘denk-dip’is. Ik ervaar dat als heel prettig. Ik heb ook het gevoel dat het op een goed moment komt en de hele sfeer die de opleiding uitademt vind ik heel positief!