Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

INT – praktijk: Baby, kind & gezin, onze toekomst!

Leer tijdens deze opleiding: ‘het gezin van de toekomst ‘ goed te voeden met bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. De prilste vorm van het gezin is de kinderwens. Creëer een gezin met een bedding vol draagkracht, zodat een vruchtje kan ontwikkelen en rijpen tot een baby en vervolgens uitgroeien tot gezond kind en volwassene. Dat is in deze maatschappij, waar momenteel alles gebouwd is rond daadkracht, de uitdaging van de toekomst waarvoor wij allen staan.

Steeds meer kindjes, al dan niet (hoog)gevoelig, hebben intoleranties, concentratie problemen, allerlei labels enz… Tijdens deze opleiding leer je hoe je met voeding het lichaam, brein en hart van die babies en kinderen kan geven wat ze nodig hebben. Dit zal heel wat klein leed verzachten en vooral zorgen voor rust en en veel meer speelsheid in een jong gezin.

Als hooggevoelige wetenschapper, ben ik ervaringsdeskundige op vele vlakken: als kind zelf, als moeder en in mijn inmiddels 15 jarige praktijk waarin ik zowel gezinnen, babies en kindjes heb mogen begeleiden. Inmiddels heb ik mijn kinderen begeleid tot jong volwassenen waarvan ik fier mag zeggen dat ze vrij bewust in het leven staan. Kinderen die tot hun 6 jaar een goede basis mee gekregen hebben gaan dan ook na hun pubertijd, terug naar die basis. Vooral over die basis zal het in deze opleiding gaan. Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Integratieve Nutrionele Therapie, die start met een basis theorie die volledig wetenschappelijk onderbouwd is.

Hoe begeleid je jij een man en vrouw voor op een kinderwens. Hoe ondersteun je vrouw hun lichaam voor het dragen en het zogen van een baby. Hoe kan je een man begeleiden om zijn vrouw en zijn toekomstig gezin hierin optimaal te ondersteunen.

Kinderwens:

 • Stress is een belangrijke oorzaak voor een hormonale onbalans of uitputting met als gevolg dat de zwangerschapswens enkel bij een droom blijft. De opleiding MEER energie is dan een goede basis om ervoor zorgen dat jouw cliënt de nodige draagkracht krijgt om een nieuw wezen ter wereld te brengen.

Baby en peuter

 • Wat moeder eet en haar stresslevel hebben een heel belangrijke impact op de ontwikkeling van de foetus en de baby. Zelfs de prenatale periode heeft een invloed op het gewicht van het latere kind of jongvolwassene.
 • Het verteringsstelsel van een baby heeft zowat 2 jaar nodig om volledig rijp te zijn. De maag zal na gemiddeld 6 maand optimaal functioneren en de darmen hebben uiteraard 24 tot 36 maand nodig. In deze periode ontwikkeld ook het immuunsysteem, tegelijkertijd denken we dan ook aan het al of niet ontwikkelen van allergieën en intoleranties. Zowel preventief als acute curatieve vragen zal je in de praktijk dienen op te lossen.
 • Een kindje komt niet al wandelend ter wereld, we vinden het heel normaal dat het ene kind stapt op de leeftijd van 12 maand en een ander kindje er 18 maand voor nodig heeft. Zo is dat ook met verteren. Je leert hoe je de vertering en het immuunsysteem op een natuurlijke manier tijdens deze groei kan ondersteunen, om zo heel wat onbegrepen klachten van dit jong wezen in de kiem te smoren.

Kleuter en gezin

 • Dit is uiteraard de grootste uitdaging, want steeds meer komt je kind in contact met de wereld buiten het gezin. In deze fase zijn ouders op zoek naar oplossingen voor acute gezondheidsklachtjes.
 • De eerste 2000 dagen of pakweg 6 jaar zijn cruciaal voor de ontwikkeling van voedingsgewoonten en de lichaamssamenstelling op volwassen leeftijd. Dus hier start de preventie of basis voor een gewicht in balans. Recente wetenschap toont aan vanaf de leeftijd van 7 jaar de darm en zijn microbioom volledig ontwikkeld zijn.
 • Zowel heel het gezin, de omgeving als het kind zelf worden uitgedaagd om het leuk, lekker, speels en gezond te houden. De balans tussen een aantal duidelijke afspraken en ruimte voor wat flexibiliteit waarbij de ouders hierbij het goede voorbeeld geven is belangrijk.

Kind en gezin

 • Kindjes van 6 tot 12 jaar zijn vooral heel nieuwsgierig. Zeker tot de leeftijd van 10 jaar kan je hen meebewegen in de voeding en leefstijl van de ouders.
 • Acute klachten komen ook nog voor, voornamelijk de groeipijnen in deze fase.

Puber en gezin

 • In deze periode kan je wel eens pubers krijgen met onder gewicht, dat vaak een gevolg is van een verstoorde vertering. De opleiding BETER verteren zal je dan de nodige handvaten geven.
 • De voorbeeldrol van de ouder blijft in deze fase heel belangrijk. Praktische handvaten voor de balans tussen grenzen aangeven en grenzen bewaken zal ook voor de voeding en leefstijl een welkome tool zijn.
 • De hormonale ontwikkeling kan mee ondersteund worden door alles wat je leert in de opleiding MEER energie.

Heb je tools en handvaten nodig om gezinnen in een van deze fasen te begeleiden met voeding. Wil je leren hoe je ondersteunde voedingssupplementen kan aanbieden ter ondersteuning van deze de verschillende groeipijnen eigen aan de verschillende levensfasen. Dan is deze opleiding voor jou geschikt.

Let op: Deze opleiding kan enkel gevolgd worden na het volgen van INT-theorie en minstens 1 van de andere INT-praktijklessen: BETER verteren, MEER energie of OVER gewicht.

Want een kindje met groeipijn heeft geen tekort aan een pijnstiller. Babies hebben geen maagzuurremmers nodig. Met de juiste voeding en de kennis over het ritme van de natuur zal je merken dat heel wat kinderleed onnodig is. Waardoor een kleine inspanning zorgt voor blije gezinnen.

Deze opleiding geeft jou de handvaten, schema’s en een structuur zodat jij dit stap voor stap met jouw zorgvrager kan aanpakken. Hiermee kan je in jouw praktijk onmiddellijk aan de slag.

Deze westerse maatschappij kenmerkt zich door een zeer prestatie gericht levensritme, als belangrijk kenmerk van de mannelijke energie. Dit is de daadkracht, wat een zeer mooi kenmerk is, om tot resultaten te komen. Echter bij overdreven daadkracht zal het zenuwstelsel de vertering blokkeren, dit nog veel meer bij (hoog)gevoelige mensen. Door draagkracht toe te voegen aan het dagelijks leven en voedingspatroon zal de balans in de gezinnen herstellen.

3-isOne biedt hiervoor ondersteunende tools:

 • Receptenpagina met kindvriendelijke recepten.
 • Online hybride leermodules, video’s en lijsten, cfr de verschillende starttrajecten
 • Verschillende workshops zoals stress- en energetische hygiëne.

Monique Van der Haegen

Kapellen

Monique Van der Haegen

De workshop over het zelfgenezend vermogen is zeer interessant, inhoud en presentatie top en aangevuld met ludieke tekeningen. Ze moeten al van ver komen om beter te doen.Het is bewonderenswaardig om te kiezen voor voldoening in plaats van voor het geld, niet iedereen zou deze keuze maken, proficiat! Ik denk dat je heel veel mensen fundamenteel helpt, en hun leidt naar een echt gezond(er) leven. Ook als wetenschappelijk tegengewicht in een wereld gedomineerd door keizer farmacie ben je belangrijk.Je bent de beste diëtiste die ik ken. Je ziet mij niet als een samenraapsel van calorieën, maar als mens, een geheel van lichaam, geest en emoties. Mensen die er voor openstaan stuur ik zeker door.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.