Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Kinesiologisch testen & energetische hygiëne voor persoonlijk gebruik

Banner kinesiologie

Welkom in de wereld van het werken met energie, een ware verrijking voor je leven. Een wereld die we eigenlijk allemaal kennen, we noemen dit wel eens ons buikgevoel, we zeggen wel eens achteraf: ‘zie je wel ik wist het’ en dan is het vaak te laat. We bijna alle beslissingen met ons hoofd. Erger nog, we laten vaak andere mensen voor ons beslissen, we geven zelfs vaak onze energie weg aan anderen.

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap hoe je voor je eigen energieveld kan zorg en hoe je voor jezelf en je dierbaren deze testmethode kan gebruiken.

Tijdens deze workshop krijg je heel wat inzichten en vooral een praktische aanpak om met deze energie aan de slag te gaan. Je zal als het ware als een echte ‘Einstein’ aan de slag gaan met E=mc². Want wat is de invloed van de Energie op de materie. De materie is namelijk datgene dat we zien en voelen. De energie is heel wat vluchtiger. Er is niemand die twijfelt aan deze formule. Toch weten we niet goed hoe we ze voor ons kunnen laten werken. Geloof het maar, energie voor jou laten werken is als mee surfen op een grote golf.

Een FKC-hulpverlener maakt gebruik van deze methode ‘kinesiologisch testen’. Dit is een spiertest van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel gebruikt je FKC-hulpverlener het spierantwoord in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. Lees hier meer over fundamentele kinesiologische communicatie. Zelf ben ik een gecertifieerd therapeut en gebruik ik de methode van kinesiologisch testen dagelijks in mijn persoonlijk leven en in de praktijk.

Praktische workshop kinesiologisch testen en energetische hygiëne.

Hoe ga je er zelf mee aan de slag? Tijdens deze workshop leer je de basis van FKC zodat je deze zelf voor dagelijks gebruik kan inzetten:

 • om keuzes te maken in je gezin
 • je voeding te testen
 • je gezondheid te ondersteunen en optimaliseren
 • om je work life balance te optimaliseren.

Dit voor jezelf en je gezin. Zoals je dagelijks zorgt voor jouw fysieke hygiëne zoals je douchen, tanden poetsen enz…, zal je tijdens deze workshoppenreeks ook leren zorgen voor je energetische hygiëne.

Het is een meerwaarde in je persoonlijk leven op verschillende vlakken. Het kan je helpen bij eenvoudige keuzes zoals de kwaliteit van de voedingsmiddelen die je aankoopt. Op dagen dat je voelt dat je energiepeil niet in orde is kan je zelf testen welke voeding jou die dag zal helpen en wat je dan best vermijd, zodat je niet nog meer energie verliest. Bij een verkoudheid of dagje hoofdpijn, kan je ook testen welk supplement uit je huisapotheek je ter ondersteuning kan nemen om er snel weer boven op te zijn. Misschien is het wel geen supplement, de kans is groot de je test dat je extra rust moet nemen.

Deze workshop bestaat uit een reeks van 3:

 • voor het geheel van de groep wordt niet gewisseld, geef bij het inschrijven aan voor welke groep je kiest
 • het inschrijven en de betaling is voor de 3 workshops

Groep donderdag van 19u30 tot 22u00 te Deurne https://deverscholentuin.art.blog/

 • start 1: 26 jan
 • vervolg 2: 16 feb
 • final 3: 16 maart

Groep zaterdag ochtend van 10u00 tot 12u30 te Sint-Niklaas

 • start 1: 11 feb
 • vervolg 2: 11 maart
 • final 3: 22 april

Stap voor stap leer je deze techniek te gebruiken voor jezelf. Je leert een spiertest gebruiken van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel leer je het spierantwoord te gebruiken in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. In de tijd tussen de workshops krijg je praktische oefeningen mee om de telkens aangeleerde zaken thuis te oefenen. Zo leer je stap voor stap deze techniek te verfijnen zodat je deze na de reeks kan gebruiken voor jezelf en dagelijkse toepassingen. Na deze workshop kan je verder verdiepen om het persoonlijke gebruik nog beter toe te passen bij je zelf en je gezin. Hiervoor komen workshops:

Juist en betrouwbaar testen

Dit gaat ruimer dan de techniek beheersen. FKC verschilt essentieel van andere methodes van kinesiologisch testen. Dit is dan meteen de tweede reden waarom de workshop uit 3 delen bestaat.

Schrijf je dan in! Pas bij 6 inschrijvingen per groep gaat de reeks door, bij minder inschrijvingen wordt de reeks opgeschoven naar een latere datum. => Je plaats is pas zeker als de betaling gebeurd is, de vermelde prijs is voor de 3 lessen samen.

Foto Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

In november 2020 kreeg ik te maken met een eetstoornis. Ongeveer 8 maanden lang zat ik in behandeling bij een diëtiste. Mijn ouders merkten dat ik terug op de goede weg was... Jammer maar helaas bleef ik toch gewicht verliezen. Zo stond ik in de zomer op een gewicht van 38 kg. Mijn ouders waren radeloos en wisten niet meer wat we konden doen om dat getalletje omhoog en gezond te krijgen. Tot op een gegeven moment mijn papa naar huis kwam met een verhaal over dat hij in contact was gekomen met een orthomoleculair therapeut. Veel wisten we niet, maar mama en papa besloten er meer over te gaan opzoeken. En of dat resultaat opleverde! Na wat opzoekwerk besloot mama een afspraak te maken voor mij, maar ook voor haar. We gingen dit samen doen! Christel merkte dat het aan mijn vertering lag. Al datgene dat ik al at, verteerde mijn lichaam niet waardoor ik dus niet bijkwam. Ze is samen met mij op zoek gegaan naar aangepaste voeding en een nieuwe levensstijl. Vooral rauwe voeding, gluten en zuivel verteerde ik niet. Na enkele maanden sta ik hier met 20 kg extra, waarvan 10 kg meer spiermassa. Ik voel me terug gezond en bovendien ben ik weer de vrolijke, speelse Fleur van vroeger. Als hooggevoelige jonge vrouw leerde ik ook dat mijn emoties een belangrijke invloed hebben op mijn vertering. Met de vele tips die ik kreeg, sta ik veel veerkrachtiger in het leven. Dankzij de vele recepten vind ik mijn weg heel goed in het glutenvrij en zuivelvrij eten. Zo ondervind ik veel minder last in mijn darmen en kan ik weer mijn favoriete hobby uitoefenen: triatlon. Christel heeft me enorm geholpen, waarvoor dank!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.