Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Kinesiologisch testen & energetische hygiëne voor persoonlijk gebruik

Banner kinesiologie

Welkom in de wereld van het werken met energie, een ware verrijking voor je leven. Een wereld die we eigenlijk allemaal kennen, we noemen dit wel eens ons buikgevoel, we zeggen wel eens achteraf: ‘zie je wel ik wist het’ en dan is het vaak te laat. We bijna alle beslissingen met ons hoofd. Erger nog, we laten vaak andere mensen voor ons beslissen, we geven zelfs vaak onze energie weg aan anderen. Hiermee ontwikkel je een vaardigheid om hun talent ‘voelen’ te gebruiken, want iedereen is in meerdere of mindere mate voelend. Je leert inpluggen op het energieveld van het hart, dat 5000 keer groter is dan het brein. Het is net dat brein dat ons voelen in de weg staat. Je leert ook beiden optimaal te verbinden.

Einstein was eigenlijk de eerste die echt begreep wat lichtenergie was.

Tijdens deze workshop leer je stap voor stap je eigen energieveld te optimaliseren met voeding en met je dagelijkse leefstijl hygiëne. Je leert hoe je voor jezelf en je dierbaren deze energetische testmethode kan gebruiken.

Tijdens deze workshop krijg je heel wat inzichten en vooral een praktische aanpak om met deze energie aan de slag te gaan. Je zal als het ware als een echte ‘Einstein’ aan de slag gaan met E=mc². Want wat is de invloed van de Energie op de materie. De materie is namelijk datgene dat we zien en voelen. De energie is heel wat vluchtiger. Er is niemand die twijfelt aan deze formule. Toch weten we niet goed hoe we ze voor ons kunnen laten werken. Geloof het maar, energie voor jou laten werken is als mee surfen op een grote golf. Als bonus krijg je praktische toepassingen van de eeuwenoude 5 elementen leer van de Chinese geneeskunde en waardoor wetenschap een extra dimensie krijgt. Je leert hoe je voelen en weten met elkaar kan verbinden en dat is een waardevolle aanvulling voor deze wereld in transitie, het voelt rijk.

Als FKC-hulpverlener en maak in mijn praktijk gebruik van deze methode ‘kinesiologisch testen’. Dit is een spiertest van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel gebruikt je FKC-hulpverlener het spierantwoord in een cascade van vragen, emotioneel, energetisch, biochemisch of structureel, om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. Lees hier meer over fundamentele kinesiologische communicatie. Zelf ben ik een gecertifieerd therapeut en gebruik ik de methode van kinesiologisch testen dagelijks in mijn persoonlijk leven en voor jou als cliënt.

Praktische workshop kinesiologisch testen en energetische hygiëne.

Deze workshop is een opstap naar het FKC testen, zodat je kennis kan maken met deze zeer uitgebreide manier van testen. Je maakt kennis met de wereld van Energie. Je kan deze tools inzetten om je gezondheid, zielsmissie, privé en professioneel leven te optimaliseren. Je leert heel wat dingen die je zelf al kan doen en je ontdekt waarmee een FKC hulpverlener jou verder kan helpen.

Hoe ga je er zelf mee aan de slag? Tijdens deze workshop leer je de basis van het kinesiologisch testen zodat je deze zelf voor dagelijks gebruik kan inzetten:

 • om keuzes te maken in je gezin
 • je voeding te testen
 • je gezondheid te ondersteunen en optimaliseren
 • om je work life balance te optimaliseren.

Dit voor jezelf en je gezin. Zoals je dagelijks zorgt voor jouw fysieke hygiëne zoals je douchen, tanden poetsen enz…, zal je tijdens deze workshoppenreeks ook leren zorgen voor je energetische hygiëne.

Het is een meerwaarde in je persoonlijk leven op verschillende vlakken. Het kan je helpen bij eenvoudige keuzes zoals de kwaliteit van de voedingsmiddelen die je aankoopt. Op dagen dat je voelt dat je energiepeil niet in orde is kan je zelf testen welke voeding jou die dag zal helpen en wat je dan best vermijd, zodat je niet nog meer energie verliest. Bij een verkoudheid of dagje hoofdpijn, kan je ook testen welk supplement uit je huisapotheek je ter ondersteuning kan nemen om er snel weer boven op te zijn. Misschien is het wel geen supplement, de kans is groot de je test dat je extra rust moet nemen.

Deze workshop bestaat uit een reeks van 3:

 • voor het geheel van de groep wordt niet gewisseld, geef bij het inschrijven aan voor welke groep je kiest
 • het inschrijven en de betaling is voor de 3 workshops

Groep zaterdag van 10 – 12u30 te Sint-Niklaas 2024

 • start 1: 2 maart
 • vervolg: 23 maart
 • final: 30 maart

Groep dinsdag van 19 tot 21u30 te Sint-Niklaas

 • start 1: 8 okt
 • vervolg: 22 okt
 • final: 12 nov

Stap voor stap leer je deze techniek te gebruiken voor jezelf. Je leert een spiertest gebruiken van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel leer je het spierantwoord te gebruiken in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. In de tijd tussen de workshops krijg je praktische oefeningen mee om de telkens aangeleerde zaken thuis te oefenen. Zo leer je stap voor stap deze techniek te verfijnen zodat je deze na de reeks kan gebruiken voor jezelf en dagelijkse toepassingen. Na deze workshop kan je verder verdiepen om het persoonlijke gebruik nog beter toe te passen bij je zelf en je gezin. Hiervoor komen workshops:

Juist en betrouwbaar testen

Tijdens de workshop wordt heel veel aandacht geschonken aan de energetische hygiëne want dit is een belangrijke voorwaarde bij het testen.

Schrijf je dan in! Pas bij 10 inschrijvingen per groep gaat de reeks door, bij minder inschrijvingen wordt de reeks opgeschoven naar een latere datum. => Je plaats is pas zeker als de betaling gebeurd is, de vermelde prijs is voor de 3 lessen samen.

Monique Van der Haegen

Kapellen

Monique Van der Haegen

De workshop over het zelfgenezend vermogen is zeer interessant, inhoud en presentatie top en aangevuld met ludieke tekeningen. Ze moeten al van ver komen om beter te doen.Het is bewonderenswaardig om te kiezen voor voldoening in plaats van voor het geld, niet iedereen zou deze keuze maken, proficiat! Ik denk dat je heel veel mensen fundamenteel helpt, en hun leidt naar een echt gezond(er) leven. Ook als wetenschappelijk tegengewicht in een wereld gedomineerd door keizer farmacie ben je belangrijk.Je bent de beste diëtiste die ik ken. Je ziet mij niet als een samenraapsel van calorieën, maar als mens, een geheel van lichaam, geest en emoties. Mensen die er voor openstaan stuur ik zeker door.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.