Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

INT – praktijk OVER gewicht

Tijdens de praktische opleiding OVER gewicht leer je effectief de theorie omzetten naar de praktijk. Je leert al coachend werken. Aan de hand van een stappenplan coach je iemand die gewicht wil verliezen doorheen een traject van voeding- en leefstijlaanpassing. Tijdens dit traject zet je in op 5 pijlers: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. Alle theorie aangeleerd in de INT basismodule kan je nu integreren.

Vele diëten zijn gericht op daadkracht, kort intens en zorgen bijgevolg voor korte en intense resultaten. Zo ook natuurlijke diëten die niet gebaseerd zijn op het fundament van de natuur van de mens zoals Keto, Intermitted Fasten, low carb. Deze elementen kunnen gebruikt worden als ze ingebed zijn in een natuurlijk ritme. Waarbij aangeleerd wordt om ze te gebruiken volgens het ritme en in balans met ons autonome zenuwstelsel. Tijdens deze praktische opleiding leer je integratief te werken. Je leert welke plaats kuren of diëten kunnen hebben binnen een totaal aanpak en altijd volgens het ritme van de natuur waar wij als mens een onderdeel van zijn.

Let op: deze cursus kan enkel gevolgd worden na het volgen van Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS.

3-isOne biedt hiervoor ondersteunende tools:

  • analyseprogramma dat de huidige leefstijl en onderliggende klachten in beeld brengt
  • CRM-programma voor data van je cliënten en alle gegeven, agendabeheer en het sturen van motiverende mails.
  • online hybride leermodules, met video’s, voedingsmiddelenlijsten, en de mapVoed lichaam, brein en hart‘ met recepten en oefeningen.

Tijdens deze opleidingsdag maak je kennis met al deze tools. Daarnaast zal je ook geleerd worden hoe je een rendabele praktijk kan opzetten, dit zowel voor jezelf als voor de mensen die je begeleidt.

Tijdens deze opleiding leer je:

  • analyses maken van symptomatische klachten en deze op te lossen van bij de oorzaak, volgens natuurwetten van het menselijk lichaam
  • supplementen efficiënt in te zetten ter ondersteuning van het zelfgenezend vermogen, zodat je met een minimale aanvulling een optimaal resultaat bekomt
  • werken met een structuur die ervoor zorgt dat je cliënt ook echt stappen zet

Na deze opleiding kan je als 3-isOne coach aan de slag. Je werkt van bij de basis, je pakt de vele problemen die te maken hebben met ‘OVER’gewicht, zoals metabool syndroom, hart- en vaatziekten, ontstekingsziekten, diabetes type 2, enz… aan van bij de oorzaak, zodat je alleen nog duurzame resultaten verkrijgt.

Foto Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

In november 2020 kreeg ik te maken met een eetstoornis. Ongeveer 8 maanden lang zat ik in behandeling bij een diëtiste. Mijn ouders merkten dat ik terug op de goede weg was... Jammer maar helaas bleef ik toch gewicht verliezen. Zo stond ik in de zomer op een gewicht van 38 kg. Mijn ouders waren radeloos en wisten niet meer wat we konden doen om dat getalletje omhoog en gezond te krijgen. Tot op een gegeven moment mijn papa naar huis kwam met een verhaal over dat hij in contact was gekomen met een orthomoleculair therapeut. Veel wisten we niet, maar mama en papa besloten er meer over te gaan opzoeken. En of dat resultaat opleverde! Na wat opzoekwerk besloot mama een afspraak te maken voor mij, maar ook voor haar. We gingen dit samen doen! Christel merkte dat het aan mijn vertering lag. Al datgene dat ik al at, verteerde mijn lichaam niet waardoor ik dus niet bijkwam. Ze is samen met mij op zoek gegaan naar aangepaste voeding en een nieuwe levensstijl. Vooral rauwe voeding, gluten en zuivel verteerde ik niet. Na enkele maanden sta ik hier met 20 kg extra, waarvan 10 kg meer spiermassa. Ik voel me terug gezond en bovendien ben ik weer de vrolijke, speelse Fleur van vroeger. Als hooggevoelige jonge vrouw leerde ik ook dat mijn emoties een belangrijke invloed hebben op mijn vertering. Met de vele tips die ik kreeg, sta ik veel veerkrachtiger in het leven. Dankzij de vele recepten vind ik mijn weg heel goed in het glutenvrij en zuivelvrij eten. Zo ondervind ik veel minder last in mijn darmen en kan ik weer mijn favoriete hobby uitoefenen: triatlon. Christel heeft me enorm geholpen, waarvoor dank!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.