Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

INT – Opleiding vertering en immuniteit

opleiding vertering en immuniteit

Deze korte opleiding vertering en immuniteit is een onderdeel van de meer uitgebreide opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS dat je ook apart kan volgen. Dit stuk focust op het herstellen van balans bij verterings- en immuniteitsproblemen.

Korte omschrijving

Krijg je cliënten over de vloer met vage klachten zoals vermoeidheid, pijn en hardnekkig overgewicht? Kampen ze met chronische tekorten die met suppletie en gezonde voeding niet opgelost geraken? Zie je ook regelmatig cliënten met duidelijke verteringsklachten zoals zure oprispingen, krampen, intoleranties, prikkelbare darm, immuniteitsklachten, etc. Weet je niet wat je hiermee aan moet? Docent Christel Stevens deelt in deze opleiding graag zowel haar ervaring als haar kennis over deze materie.

Programma-inhoud

Tijdens deze opleiding leer je over:

  • de essentie van een goede maagzuurproductie als basis voor een goede werking van de darmen.
  • het verband tussen heel wat fysieke en chronische klachten of tekorten en de vertering.
  • hoe je de immuniteit of weerstand kunt optimaliseren door herstel van de werking van maag en darmen.
  • hoe je de vertering herstelt met voeding en leefstijl.
  • hoe je best reageert als je cliënt bij jou komt met de vraag om medicijnen af te bouwen.
  • Wanneer ondersteuning met supplementen bij herstel nodig is en hoe je dit concreet aanpakt.

In alle lessen is er aandacht voor het geheel, de verbinding tussen de klassieke westerse wetenschap en de natuurwetenschap. De opleiding is zowel practice- als evidence-based.

Praktisch – data

Deze opleiding bestaat uit een online leermodule van 5 uur met een video en slides. Deze worden beschikbaar gesteld na betaling zodat je ze volledig op je eigen tempo kunt volgen. Er is ook een vragensessie van 2 uur voorzien om alle mogelijke vragen te beantwoorden.

De eerstvolgende datum en het tijdstip waarop deze online vragensessie doorgaat (via TEAMS) staan vermeld bij deze opleiding. Je schrijft best in voor deze opleiding 2 weken voorafgaand aan deze sessie zodat je voldoende tijd hebt om alle administratie te regelen en de vragensessie te volgen.

Accreditatie opleiding vertering en immuniteit

Erkende opleiding met accreditatie voor:

Diëtisten ADAP: 24 studiepunten voor de opleiding Integratieve Nutritionele Therapie – BASIS. Deze les is daar slechts een onderdeel van en is goed voor 6 studiepunten.

Wim Hochepied, BU directeur Durabrik Publieke Samenwerkingen

Wevelgem

Wim Hochepied, BU directeur Durabrik Publieke Samenwerkingen

Dankzij het 3-isOne traject heb ik een heel andere visie gekregen op het leven. Uiteraard blijf ik een Bourgondier, na dit traject weet ik hoe ik mijn lichaam in balans kan houden. Ik voel me veel beter in mijn vel en ben ook veel bewuster met mijn leven bezig. De map met alle informatie die bij het traject hoort pak ik nog regelmatig eens vast. Dit traject gaat veel verder dan alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb. De combinatie van de individuele begeleiding en de groepssessie met Camino team verhoogden mijn motivatie. Bovendien keek ik uit naar de sessies want ik vond het een heel boeiend traject. Vooral de helende opstellingen gaven extra stressreductie! De 3-isOne aanpak is zeker ook een lange termijn aanpak. Mijn volgende persoonlijk doelen sluiten mooi aan op mijn professionele doelen, wat gezegd wordt mag ik nu ervaren: een gezonde geest in een gezond lichaam!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.