Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Warm appelsap met kruiden

Warm appelsap met kruiden

Ingrediënten

vers of bio appelsap

1 l

kardemompeulen

2

gember

4 schijfjes

kaneelpoeder

1/2 kl

steranijs

1 stuk

agaragar

1 kl

Dit warm appelsap met kruiden is ontspannend en erg lekker. Het verwarmende drankje helpt ook goed bij constipatie, omdat het vochtinbrengend werkt op de darmflora. Gember is bovendien algemeen goed voor de spijsvertering en is specifiek een goed hulpmiddel bij het verteren van vetten.

De inspiratie voor dit receptje komt uit het kookboek van Kim Vercoutere en Marijke De Coninck: ‘Soul Boost‘.

Bereiding

 1. Breng het appelsap aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Van zodra je drankje kookt, doe je de agaragar erbij. Roer dit goed door zodat alles mooi oplost. Laat het appelsap dan nog 5 minuten op een zacht vuurtje koken.

 2. Na enkele minuten zet je het kookvuur uit en drink je je drankje op terwijl het nog warm is. Kruidige gerechten en dranken smaken vaak nog beter als je ze een dagje van tevoren maakt.

Extra tips:

 • Hou je niet van steranijs, vervang deze dan door enkel kruidnagels, dit zal je bovendien helpen bij herstel van verkoudheden en griepjes.
 • Heb je na je zelfgemaakt warm appelsap met kruiden de smaak te pakken en dorst je naar nog meer eigen brouwsels? Kijk dan eens in de categorie ‘dranken‘ op onze receptenpagina.
 • Hou je specifiek van warme drankjes die een gunstige invloed hebben op je spijsvertering, dan zijn het lijnzaaddrankje en het Kuzu-gemberdrankje ook absoluut aanraders!
 • En wil je daar nog een licht verteerbaar dessertje bij, probeer dan zeker onze chocoladegebakjes met gierst eens.
 • Heb je zeer zware constipatie dan kan je dit drankje ook maken met peren- of pruimensap. Deze vruchten hebben een nog meer laxerende werking dan appelsap.

Wat doet dit warm appelsap met kruiden met jouw lichaam, brein en hart? Deel gerust je ervaringen op onze besloten Facebookgroep. Kom je graag eens kennismaken met ons en onze werking? Dan ben je altijd welkom op een van onze workshops.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.