Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Mocktail met granaatappel en citroen

Mocktail met granaatappel en citroen

Ingrediënten

limoen

1

vlierbloesemsiroop

1 kl

bruiswater

1 glas

bevroren frambozen

enkele

granaatappelsap

2 el

verse muntblaadjes

handvol

Deze verfrissende mocktail met granaatappel is niet alleen heel lekker maar ook een weldaad voor je lichaam, brein en hart. Dit is het recept voor 1 glas maar tijdens feestelijke gebeurtenissen kan je het recept natuurlijk aanpassen volgens je aantal gasten.

Bereiding

 1. Pers een halve citroen en doe daarvan de helft in een glas (1/4 dus). Voeg er dan 1 kl vlierbloesemsiroop en 2 el granaatappelsap toe aan je mengsel. Roer het geheel goed door elkaar.

 2. Voeg stukjes van de rest van de citroen toe aan je glas samen met een handvol muntblaadjes. Doe vervolgens 1 el bevroren frambozen in het glas. Vul de rest van het glas met bruiswater.

 3. Je kan tenslotte je mocktail met granaatappel visueel een beetje opvrolijken door wat extra schijfjes citroen aan de rand van je glas te hangen en enkele takjes verse munt bovenop je alcoholvrije cocktail te leggen.

Extra tips:

 • Je kan de truc van de bevroren vruchten (zoals frambozen) ook toepassen in andere, zelfverzonnen mocktails of cocktails. Zo sla je twee vliegen in één klap! Je hoeft geen ijsblokjes meer toe te voegen en je geeft je drankje een originele en gezonde toets!
 • Hou je niet van bruiswater? Dan kan je deze mocktail ook perfect maken met plat water. Dan heb je misschien minder dat ‘aperitiefgevoel’ maar wordt hij wel nóg gezonder.
 • Geen limoenen in huis. En je houdt van mojito, al dan niet alcoholisch, kan je deze mocktail met granaatappel ook een keertje met citroen maken in plaats van limoen.
 • Uiteraard kan je zelf gewoon granaatappels kopen en het sap ervan gebruiken in dit drankje. Eventueel kan je ook nog van het granaatappel vruchtvlees in het drankje doen.
 • Zin in nog een mocktail? Proef dan onze mocktail met rooibos of onze verfrissende mocktail met gember en citroen.

Vond je deze mocktail met granaatappel lekker? Maak er dan een feest van en deel je recept met vrienden en familie. Misschien geef je er wel een eigenzinnige, originele twist aan en wil je dat delen op sociale media? Dan kan je zeker terecht op onze besloten Facebookgroep. Heb je de smaak te pakken van gezonde alternatieven voor feestelijke maaltijden en drankjes? Misschien vind je wel een workshop dat op jouw lijf is geschreven.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.