Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Mocktail met rooibos

Mocktail met rooibos

Ingrediënten

water

500 ml

rooibosthee

10 à 12 g

ijsblokken

500 g

citroenschijfjes

enkele

muntblaadjes

enkele

Wie heeft er frisdrank nodig als je zelf iets veel lekkerder en meer verfrissend kan maken? Deze heerlijke mocktail met rooibos leerde ik maken tijdens de workshop van Wellness for Business en was net als de workshop zelf, een echte aanrader!

Bovendien bevat rooibos heel wat krachtige anti-oxidanten. Waardoor het ook nog eens een heilzame en voedende drank is. Je kan het eenvoudig in potten in je tuin kweken, en er zo veel van knippen als nodig. Verse munt is rijk aan vitamine C en E, de mineralen calcium en fosfor. Deze ondersteunen het immuunsysteem en bieden bescherming tegen ontstekingen. Bovendien heeft verse munt een aantal antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Als je van nature een koukleum bent, gebruik in dit drankje dan citroenmelisse. Want munt is zeer afkoelend en dus goed bij warme dagen en voor mensen die gevoelig zijn aan warmte.

Bereiding

 1. Om deze mocktail met rooibos te bereiden, verwarm je het water met behulp van een waterkoker of in een pannetje op het vuur. Voeg hieraan de thee toe en laat dit mengsel intrekken zoals vermeld op de verpakking.

 2. Neem vervolgens een kom en doe er de thee in. Voeg nu de ijsblokken toe.

 3. Daarna neem je een glas en je vult dat met de rooibosthee. Je voegt hier de citroenschijfjes aan toe en enkele muntblaadjes. Volgens dit recept kan je ongeveer 4 glazen vullen met deze overheerlijke mocktail met rooibos.

Extra tips:

 • Je kan optioneel ook wat vlierbloesemsiroop toevoegen aan je mocktail met rooibos voor wat extra smaak.
 • Voor de thee kan je zowel losse thee kiezen als zakjes thee, afhankelijk van het merk. Biologische thee is wel het beste.
 • Ben je op zoek naar een ander verfrissend drankje ter afwisseling? Bereid dan ook zeker eens onze andere alcoholvrije cocktail of de waterkefirlimonade.
 • Wil je liever een warme drank tijdens de wintermaanden? Dan kan je de ijsblokken vervangen door extra warm water en enkel citroen en vlierbloesemsiroop toevoegen, eventueel met een snufje cayennepeper.

Wil je met anderen toosten op een succesvolle mocktail? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel je resultaat. Of wissel recepten uit met gelijkgezinden op een van onze talloze events en opleidingen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.