Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Verfrissende alcoholvrije cocktail

Verfrissende alcoholvrije cocktail

Ingrediënten

water

1 l

gember

5 cm

citroen

1

limoen

1

framboos

1

citroenmelisse

1 takje/blaadje

licht parelend water

1 fles

Met deze verfrissende alcoholvrije cocktail kan je elk feestje opfleuren en hoef je niet langer bang te zijn om geheelonthouders of zwangere vrouwen uit te nodigen. En misschien vinden je alcoholdrinkende gasten je cocktail ook wel lekker!

Bereiding

  Bereiding

  1. Neem een pot en doe daarin het water. Schil en rasp de gember en voeg die toe aan het water. Pers de citroen en de limoen uit. Doe dit sap samen met de honing in het water. Breng het geheel aan de kook en laat dit vervolgens op een zacht vuurtje verder sudderen gedurende een twintigtal minuten. Laat daarna alles afkoelen.

  2. Giet je brouwsel door een zeef en bewaar het in een fles. Dit is je basis voor het maken van je limonade.

  3. Vul een glas voor 2/3 met licht parelend water en voeg er 1/3 van dit mengsel aan toe. Werk je drankje af met een framboos en een takje citroenmelisse. Dat oogt mooi op feestjes. Smakelijk!

  Extra tips:

  • In plaats van licht parelend water kan je natuurlijk altijd gewoon plat water gebruiken voor je cocktail. Het geeft minder dat aperitiefgevoel maar het is iets gezonder.
  • Gebruik je plat water in plaats van bruiswater? Dan kan je deze alcoholvrije cocktail of zelfgemaakte limonade ook warm drinken in de winter. Een snufje zwarte peper maakt dit drankje dan extra verwarmend.
  • Heb je last van verteringsproblemen? Dan wil je ons receptje om zelf kruidenbitter te maken misschien eens uitproberen.

  Was je alcoholvrije cocktail een succes? Dan wil je dit misschien delen op sociale media. Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel je ervaringen. Of wissel recepten uit met gelijkgezinden op een van onze talloze events en opleidingen.

  Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

  Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

   

  Persoonlijke begeleiding?

  Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.