Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Boek Samen GEZOND

31,00

Dit boek leert je hoe je chronische klachten en pijn, hardnekkig overgewicht en oververmoeidheid zelf kan herstellen en bevat 21 meeslepende getuigenissen van mensen die je dit met succes hebben voorgedaan.

Leverbaar uit voorraad
Gratis voorstuk

Beschrijving

Het boek Samen GEZOND staat boordevol praktische tips, leuke, ondersteunende illustraties en schema’s en verhelderende informatie over de werking van jouw lichaam, brein en hart. Dit boek legt uit hoe het zelfgenezend vermogen werkt en schetst de resultaten van cliënten aan de hand van hun persoonlijke getuigenissen. In dit boek, geschreven door Christel Stevens, vind je de oplossing voor chronische klachten en pijn, hardnekkig overgewicht en oververmoeidheid.

Duurzame weg naar gezondheid

In onze hedendaagse samenleving worden heel wat aspecten van het dagelijks leven overschaduwd door stress en diepe emoties. Om die spanning te verlichten, grijpen we snel naar zoetigheden of alcohol. Hoewel die ons gemoed tijdelijk kunnen sussen, pakken ze de onderliggende problemen niet aan. Integendeel, ze maken spanningen en frustraties groter en zijn vaak de ware oorzaak van overgewicht, verteringsproblemen, verlaagde weerstand en energieverlies. Ze ontketenen een gevecht met jezelf dat je niet lijkt te kunnen winnen… Maar niets is minder waar. Je gewicht en je gezondheid heb je immers zélf onder controle. Door je lichaam, brein en hart de nodige aandacht te geven, kun je deze strijd absoluut winnen!

Klachten onderdrukken of duurzaam herstellen?

Met zijn kritische kijk op de huidige maatschappij doorprikt dit boek Samen GEZOND de symptomatische aanpak van het moderne gezondheidszorgsysteem.

Elti leest het boek Samen GEZOND

Samen gezond werpt een nieuwe, constructieve blik op ‘gezondheid’ door ons te wijzen op onze eigen verantwoordelijkheid. De oplossing ligt immers bij onszelf. Door strategisch te leren omgaan met ‘goede voornemens’, kun je je doelstellingen wél bereiken. Het boek biedt inzichten en eenvoudig toepasbare oefeningen om de taal van je eigen lichaam opnieuw te leren (h)erkennen.

De 3-isOne aanpak

3-isOne is niet het zoveelste onmogelijke dieet, maar een concrete methode om stap voor stap je lichaam, brein en hart te schenken wat die echt nodig hebben: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. Dat illustreren de 21 verhalen van mensen die hun ‘gezond avontuur’ aan jou vertellen. Het zijn verhalen uit het leven gegrepen, waarin je je kunt inleven. Je leest hoe mensen zoals jij en ik, met vallen en opstaan, in deze uitdagende westerse maatschappij toch goed voor zichzelf leerden zorgen. En dat met heel veel enthousiasme en plezier!

Over de auteur

Christel Stevens is ingenieur voeding en orthomoleculair diëtiste. In een vorig leven was ze directeur van een zoetwarenfabriek en kampte ze zelf met overgewicht en eetstoornissen. In 2003 koos ze voor een nieuw leven, met opleidingen tot de natuurdiëtist die ze nu is. In haar praktijk heeft ze de 3-isOne-methode ontwikkeld, een gezondheidstraject dat structuur biedt en een verbinding vormt tussen wetenschap
en natuur.

Met de hulp van dit boek Samen GEZOND!

Wil jij de titel van dit boek, ‘Samen GEZOND’ ter harte nemen? Bestel het dan voor jezelf, een kennis of vriend(in) en deel je ervaringen op sociale media, zoals onze besloten Facebookgroep. Daar vind je ook regelmatig tips en nieuwe recepten. Als je de theorie liever meteen in de praktijk omzet, neem dan zeker eens een kijkje tussen onze workshops.

Sara Van Den Bossche

Sara Van den Bossche

Lokeren

Sara Van den Bossche

Ik had al een aantal jaren last van prikkelbaredarmsyndroom (PDS), volgens mijn huisarts iets dat zoveel mensen hebben en dat gemakkelijk op te lossen is met wat medicatie. Maandenlang slikte ik Buscopan en maagbeschermers om de dag door te komen. […] Na het lezen van het boek ‘Samen GEZOND’ nam ik contact op met Christel. Niet veel later had ik mijn eerste consult waarbij door de voorafgaande vragenlijst een en ander naar boven kwam. Ik had al heel veel gelezen over voeding en al wat opzoekwerk verricht. Insulineresistentie was iets wat ik bij de huisarts al had aangehaald maar dat werd daar weggewuifd. Ook dat kwam naar aanleiding van die vragenlijst naar boven. Vreemd maar het plaatje klopte. In het begin was het voor mij, de nuchtere Sara, heel moeilijk om te vatten dat Christel er de vinger op legde, zonder me fysiek te onderzoeken. [...] Na die eerste dagen voelde ik al een immens verschil in mijn maag en darmen. Mijn vertering verliep nu pijnloos, mijn stoelgang was terug normaal en ik had weer energie.

Lees de volledige getuigenis

Onze boeken

Praktische, duidelijke en tegelijkertijd wetenschappelijke informatie voor jouw gezondheid.

Blij mannetje
ideal logo mastercard logo bancontact logo paypal logo visa logo