kit OVER gewicht - meer info
Christel Stevens

Christel Stevens

Founder 3-isOne Ing. Voeding, Orthomoleculair Voedingsdeskundige en natuurdiëtist

Wetenschaper en ervaringsdeskundige, ook mijn leven startte niet met de ideale maten. Ik was eerder een mollig meisje, zonder er echt slecht voedingsgewoonten op na te houden, dacht ik. Op mijn 18de droomde ik zoals vele jonge meisjes van een maatje 38, maar hoeveel ik ook dieette of sportte als een gek, toch bleef ik dat eeuwig mollige meisje. Daarnaast leed ik al op jonge leeftijd aan onverklaarbare buikpijn. De diagnose was: prikkelbare darm met heel wat diëten als gevolg.

Op mijn 30 jaar was ik moeder van drie kinderen en – je raadt het al – ik had nog steeds overgewicht. Niets bijzonders, ik was het toch al gewend… tot mijn rug bedekt geraakte met acné. Ik voelde me niet lekker, bestraft en radeloos. Mijn emoties en hormonen gingen helemaal met mij aan de haal, niemand kon me helpen.

Mijn aha-moment: het belang van een goede bloedsuikerspiegel
Afgestudeerd als Ing. voeding, was ik destijds mededirecteur van een zoetwarenfabriek. In 2003 gaf ik alles op om opnieuw te gaan studeren. Zo kon in mezelf enkele jaren later ook Orthomoleculair Diëtiste noemen en verdiepte ik me nog verder in darmtherapie. Door al de nieuwe inzichten die ik opdeed, kwam ik tot de ontdekking hoe bloedserieus suiker in je lijf is. Ik realiseerde me dat je bent wat je verteert. Bereidingswijzen zijn van belang, maar ook emoties hebben een belangrijke invloed op hoe je lichaam reageert. Al wat ik geleerd had, paste ik toe in mijn dagelijks leven. Als bij wonder verdween mijn acné en smolt mijn gewicht weg als sneeuw voor de zon en werden ook mijn darmen rustig.

Zo ging de bal aan het rollen. Ik had aan den lijve ondervonden welke positieve impact gezonde voeding, aangepaste beweging en relaxatie hebben op ons welzijn. Het werd mijn missie om via ZELFzorg en ZELFliefde de mensen terug ZELFredzaam te maken. En niet onbelangrijk: tegelijkertijd te genieten van het leven. Sinds 2008 help ik mensen met mijn voedings- en leefstijladviezen. Via persoonlijke coachingtrajecten en ook in mijn workshops, laat ik mensen ervaren dat hun klachten met de juiste voeding kunnen verdwijnen. Oók als de reguliere gezondheidszorg geen verklaring of geneeswijze meer weet te bedenken.

Diabetescoach: suikerziekte is te behandelen
Mijn opleiding als diëtiste rondde ik af op de diabetesafdeling van AZ Nikolaas. Tijdens deze stage heb ik de vruchten kunnen plukken van mijn verschillende opleidingen en mijn persoonlijke ervaring. Door intensief met deze diabetespatiënten te werken, heb ik ook ondervonden dat diabetes (en andere chronische aandoeningen) niet enkel over voeding gaat. In mijn praktijk heb ik inmiddels al meerdere diabetici geholpen, waardoor zij zich beter voelen en minder medicatie hoeven te gebruiken.

Stress en emoties hebben een enorme invloed op de suikerspiegel
Daarom gaat het traject dat ik voor je ontwikkeld heb over méér dan alleen eten. Je dagelijkse voeding is meer dan gewoon ‘eten’, het is het ‘voeden van je lichaam, brein en hart’. Ook hoe je je voelt beïnvloedt je bloedsuikerspiegel. Dit inzicht was voor mij dan ook de aanzet om me te gaan specialiseren in alles wat te maken had met de bloedsuikerspiegel. Door de bloedsuikerspiegel centraal te stellen, wordt de oplossing tastbaarder en daardoor stijgt de motivatie om aan de slag te gaan. De aandacht is nu niet meer gericht op slechte gewoontes, en bijgevolg kan je je toeleggen op wat wél kan.

Het Chocolademeisje in jou…
Al mijn persoonlijke ervaringen en wat ik gaandeweg leerde, wilde ik graag met mensen delen. Met mijn roman “Het chocolademeisje” wil ik mensen die zich niet goed in hun vel voelen, hun gevoelens inslikken, worstelen met eetstoornissen of een laag zelfbeeld, moe en uitgeput zijn, of emo-eten, een hart onder de riem steken. Je bent heus niet alleen en er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

Het boek 'Samen GEZOND, brengt alles samen de wetenschapper en de ervaringsdeskundige. Schrijven doe ik vooral omdat ik aan jou, lezer, kennis wil geven samen met het vertrouwen dat het menselijk lichaam krachtig is. Dat het menselijk lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen. Dit gaat aan de slag als het krijgt wat het nodig heeft. Vanuit deze bezieling en kennis is 3-isOne ontstaan. In dit boek lees je hoe jij aan de slag kan met jouw lichaam. Het gaat namelijk over zoveel meer dan wat je eet en hoeveel je beweegt. Je zelfgenezend vermogen heeft balans nodig en wordt gevoed met 5 pijlers: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten. Ja zelfs dit allemaal is mogelijk in ons Westers leven.

Onze boeken

Praktische, duidelijke en tegelijkertijd wetenschappelijke informatie voor jouw gezondheid.

Blij mannetje