Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info
Christel Stevens

Christel Stevens

Oprichter 3-isOne, Ingenieur Voeding, Orthomoleculair Voedingsdeskundige en Natuurdiëtiste

Mijn leven startte niet met de ideale maten. Ik was een eerder mollig meisje, zonder er echt slechte voedingsgewoonten op na te houden. Althans, dat dacht ik. Op mijn 18de droomde ik zoals vele jonge meisjes van een maatje 38. Maar hoe veel ik ook probeerde af te vallen, of hoe vaak ik ook sportte, toch bleef ik dat eeuwig mollige meisje. Daarnaast leed ik al op jonge leeftijd aan onverklaarbare buikpijn. De diagnose was prikkelbare darm, met heel wat diëten als gevolg.

Op mijn 30ste was ik moeder van 3 kinderen en – je raadt het al – ik had nog steeds overgewicht. Niets bijzonders, ik was het intussen gewend.  Maar op een bepaald ogenblik raakte mijn rug helemaal bedekt met acné. Ik voelde me niet lekker, bestraft en radeloos. Mijn emoties en hormonen gingen helemaal met mij aan de haal en er was niemand die me er vanaf kon helpen.

Toen kwam mijn aha-moment: ik kwam meer te weten over het belang van een goede bloedsuikerspiegel, toen ik afstudeerde als Ingenieur Voeding. Voordien was ik mededirecteur van een zoetwarenfabriek. In 2003 gaf ik die job op om opnieuw te gaan studeren. Enkele jaren later kon ik mezelf Orthomoleculair Diëtiste noemen en verdiepte ik me verder in darmtherapie. Door alle nieuwe inzichten die ik opdeed, kwam ik tot de ontdekking dat suiker in je lijf een bloedserieuze zaak is. Ik realiseerde me dat je niet alleen bent wat je eet, maar dat je ook bent wat je verteert. Bereidingswijzen zijn van belang, emoties hebben een belangrijke invloed op hoe je lichaam reageert, etc. Al wat ik geleerd had, paste ik toe in mijn dagelijkse leven. Als bij wonder verdween mijn acné en smolt mijn gewicht weg als sneeuw voor de zon. Ook werden mijn darmen rustig.

En toen ging de bal aan het rollen. Ik had aan den lijve ondervonden wat voor positieve impact gezonde voeding, aangepaste beweging en relaxatie hebben op ons welzijn. Het werd mijn missie om anderen via zelfzorg en zelfliefde  terug zelfredzaam te maken. En niet onbelangrijk: tegelijkertijd moesten ze kunnen blijven genieten van het leven. Sinds 2008 help ik mensen met mijn voedings- en leefstijladviezen. Via persoonlijke coachingtrajecten en ook via workshops en opleidingen, laat ik mensen ervaren dat hun klachten met de juiste voeding en leefstijl kunnen verdwijnen. Zelfs als de reguliere gezondheidszorg geen verklaring of geneeswijze weet te bedenken.

Mijn opleiding als diëtiste rondde ik af op de diabetesafdeling van het AZ Nikolaas. Tijdens deze stage heb ik de vruchten kunnen plukken van mijn verschillende opleidingen en mijn persoonlijke ervaring. Door intensief met diabetespatiënten te werken, leerde ik enorm veel over deze aandoening. In mijn praktijk kreeg ik inmiddels ook heel wat diabetici over de vloer.  Zij deden één voor één de nodige aanpassingen aan hun voeding en leefstijl en voelden zich daarna niet alleen veel beter. Ze hoefden ook allen minder medicatie te gebruiken.

Omdat stress en emoties een enorme invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, gaan de trajecten en opleidingen die ik ontwikkeld heb over méér dan alleen eten. Je dagelijkse voeding is meer dan wat je opeet: het gaat ook om het voeden van je lichaam, je brein en je hart. Hoe je je voelt, beïnvloedt je bloedsuikerspiegel. Dit inzicht was voor mij de aanzet om me te gaan specialiseren in alles wat daarmee te maken had. Ik hou er altijd rekening mee tijdens consultaties en ook in onze trajecten en opleidingen staat deze kennis centraal.

Al wat ik gaandeweg leerde, deel ik met zo veel mogelijk mensen. Mijn boeken heb ik ook geschreven met dat uitgangspunt. Met mijn roman 'Het chocolademeisje' wil ik alle mensen een hart onder de riem steken die zich niet goed in hun vel voelen, hun gevoelens inslikken, worstelen met eetstoornissen, een laag zelfbeeld hebben, moe en uitgeput zijn, of emo-eten. Je bent heus niet alleen en er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel.

Het boek 'Samen Gezond', brengt alles samen wat ik leerde als wetenschapper en ervaringsdeskundige. Schrijven doe ik omdat ik de lezer kennis wil geven, maar zeker ook het vertrouwen dat het menselijk lichaam krachtig is, en beschikt over een zelfgenezend vermogen. Dit werkt optimaal als het krijgt wat het nodig heeft. Je zelfgenezend vermogen heeft balans nodig en wordt gevoed door 5 pijlers: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten.  We werken altijd rond deze 5 pijlers. Vanuit deze bezieling en kennis is 3-isOne ontstaan.

+32477219949

[email protected]

Onze boeken

Praktische, duidelijke en tegelijkertijd wetenschappelijke informatie voor jouw gezondheid.

Blij mannetje