Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Zelf Snickers maken

Zelf Snickers maken

Ingrediënten

LAAG 1 - DE BODEM:

amandelmeel

150 g

cashewnoten

150 g

medjooldadels (ontpit)

5

kokosolie

3 el

zeezout

snufje

LAAG 2 - DE CARAMEL:

fijne havermout

100 g

rijpe banaan

2

notenpasta

3 el

kokosolie

2 el

cashewnoten

100 g

LAAG 3 - DE TOPPING:

chocolade: 70 %

150 g

Waarschijnlijk denk je nu: “Kan dit wel? Zelf Snickers maken?” Jazeker! En het is ook helemaal niet moeilijk. Bovendien zijn deze Snickers gluten- en zuivelvrij. Probeer het! Proef ze en deel het receptje vooral met anderen, want hier ga je veel mensen gelukkig mee maken.

Want zeg nu zelf… Wie lust er nu niet af en toe eens een Snickers. Met deze gezonde Snickers hoef je je zelfs helemaal niet schuldig te voelen achteraf! En ze zijn minstens even lekker!

Bereiding

 1. Doe de cashewnoten en de medjooldadels samen met het vet en zout in een blender en meng deze ingrediënten tot een gladde puree. Doe alles daarna in een kom en meng er met je handen het amandelmeel door tot je een vrij stevige massa krijgt. Leg een vel bakpapier op een vierkante bakbodem. Giet daarop de massa en druk die stevig aan in deze vorm. Zet dit vervolgens in de koelkast.

 2. Nu doe je de banaan, het vet, de notenpasta met de helft van de noten en de vlokken in de blender en pureer je alles tot je een glad mengsel krijgt. Je zal de vlokken nog wel zien zitten. Je haalt de bodem uit de koelkast en smeert daar deze ‘caramellaag’ overheen. Duw de overige noten verspreid in de toplaag. Daarna zet je dit geheel weer in de koelkast gedurende een 4-tal uren.

 3. Na minimaal 4 uur snij je de opgesteven lagen in repen en blokjes zoals je ziet op de foto. Intussen smelt je de chocolade au bain marie of op een heel laag vuurtje. Je dompelt de stukjes één voor één onder in de chocolade. Je legt ze daarna terug op het bakpapier op een schaal die vervolgens weer in de koelkast kan voor minimaal een uurtje. Op die manier kan de buitenlaag chocolade opstijven. Je gezonde Snickers zijn klaar! Zo zie je maar. Zelfs Snickers maken is niet zo moeilijk!

Extra tips:

 • Je kan de cashewnoten eventueel vervangen door pindanoten. Dan krijg je nog meer die kenmerkende Snickerssmaak.
 • In de caramel kan je de banaan vervangen door 10 medjooldadels.
 • De notenpasta kan je vervangen door pindakaas of amandelpasta, al naar gelang wat je in huis hebt of welke smaak je wil accentueren.
 • Geen Snickersfan maar wel zin in chocolade? Dan kan je altijd onze chocoladegebakjes eens uitproberen of onze ricottataart met chocolade.

Ben je helemaal enthousiast na het smullen van je zelfgemaakte Snickers? Dan wil je dit vast delen met je familie en vrienden! Vertel ze dat zelf Snickers maken helemaal niet zo moeilijk is en laat ze vooral proeven! Vergeet hen ook niet uit te nodigen in onze besloten Facebookgroep voor meer overheerlijke, gezonde recepten. Lid worden kan je ook als je geen traject volgt bij ons! Je kan ons ook volgen op LinkedIn of Instagram. Of misschien wil je wel een van onze events bijwonen?

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.