Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Rijstpap met fruit

Rijstpap met fruit

Ingrediënten

zilvervliesrijst ronde

120 g

rijstmelk

360 ml

kokosmelk

100 ml

kardemom

1 kl

vanille-extract

1/2 kl

gedroogde abrikozen

100 g

Rijstpap met fruit kennen we wel als dessertje, maar wist je dat dit receptje ook een perfect gezond ontbijt is? Rijst is sowieso een weldadig voedingsmiddel. Het is een graan dat rust brengt in het lichaam en ook het zenuwstelsel. Rijst (zilvervliesrijst) is zeer herstellend voor de darmen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het de witte rijst die zeer constiperend werkt. Zilvervliesrijst brengt balans in de darmen. Rijst ondersteunt ook de slijmvliezen. Daarom is het belangrijk om dit regelmatig te eten in de winter en bij verkoudheden. Rijst staat zeker op het menu bij het herstellen van je vertering en je energiebalans.

Dit recept voor rijstpap met fruit is geschikt voor 4 personen.

Bereiding

 1. Zet gedurende een 6-tal uur de gedroogde abrikozen onder water. Spoel intussen de rijst in een zeef onder koud water. Zet de zeef daarna gedurende een uur in water zodat de rijst kan zwellen. Vervolgens giet je het weekwater weg.

 2. Zet een pot op een laag vuur en doe hierin de uitgelekte rijst. Voeg de rijst- en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu ook de kardemom toe. Laat dit mengsel anderhalf uur sudderen op een laag vuur. Schep het geheel om het half uur eens om. Al het vocht moet worden opgenomen door de rijst. Mocht al het vocht opgenomen zijn en de rijst nog niet zacht zijn, voeg dan nog wat extra rijstmelk toe. Als je houdt van vanille voeg je deze na het koken toe.

 3. Terwijl de rijst kookt, snij je de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kookpot en breng ze aan de kook. Laat dit mengsel gedurende 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.

 4. Zodra je rijstpap klaar is, verdeel je die over een aantal potjes. Doe een schepje van dit abrikozenmengsel bovenop de rijst. Smakelijk!

Extra tips:

 • Hou je meer van zure vruchten? Maak je topping dan met frambozen. Door diepvriesframbozen 15 minuten te stoven op een laag vuurtje met 1 el rijststroop krijg je een heerlijke variant van deze rijstpap met fruit. Of vindt inspiratie bij het recept van de frambozensaus.
 • Je kan je rijstpap met fruit afwerken door er wat amandelschilfers bovenop te strooien.
 • Je kan van je rijstpap ook een laagjesdessert maken door wat amandelschilfers als tussenlaag te leggen. Je kan dit ook doen met andere noten, maar dan moet je wel zeker zijn dat je energiepeil hoog genoeg is en je vertering optimaal. Want noten vragen wat meer verteringsenergie.
 • Het weekwater van de rijst kan je eventueel bewaren om te gebruiken in babyvoeding als je kindje last heeft van buikkrampjes.

Wanneer je last hebt van ondergewicht of bij verterings- en energieherstel:

Tips bij ondergewicht, verterings- of energieherstel:

 • Dit is een perfect gerecht bij verteringsherstel als je het fruit weglaat.
 • Bij een optimale vertering is dit recept ideaal bij energiegebrek, ook mét fruit!

Heb jij ook nog eigen tips of suggesties bij dit recept of ben je gewoon trots op het resultaat? Deel ze dan gerust op onze besloten Facebookgroep. Je kunt lid worden na een eenvoudig verzoek.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.