Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Provençaals stoofvlees

Provençaals stoofvlees

Ingrediënten

rundsstoofvlees

400 g

rode ui

1

look

3 tenen

rozemarijn

1 el

tijm

1 kl

kurkuma

1 el

kokosvet of olijfolie

1 el

tomatenblokjes

500 g

rode paprika

1

Provençaals stoofvlees, dieetvoeding? Dat denk je maar! Als je dit gerecht serveert, eet heel het gezin sowieso gretig mee. Deze unieke combinatie van smaken in een heerlijk stoofpotje zal iedereen verrassen. En het past volledig in je 3-isOne-traject, zélfs in de reinigingsfase en de afslankfase! Afslanken wordt een plezier met een gerecht zoals dit.

Bereiding

 1. Snipper de ui en look fijn. Sipper alle kruiden fijn. Smelt het vet of de olie in een stoofpot. Doe alle kruiden, de ui en look in de verhitte pan en laat ze gedurende 5 minuten op een laag vuur stoven. Hierdoor zullen alle vetoplosbare voedzame bestanddelen uit de kruiden vrijkomen en zich vermengen met het geheel. Doe dan het stoofvlees erbij. Laat dit nu nog 10 minuten aan beide kanten zacht bakken.

 2. Snij ondertussen de paprika in fijne blokjes. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe aan het vlees. Roer alles goed en doe dan het deksel op deze stoofpot. Breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur en laat alles gedurende 2 uur garen op een laag vuur.

 3. Het gerecht is nu klaar om op te dienen. Dit vleesgerecht is nog beter als je het laat overnachten. Daarom ook ideaal te maken op je foodpreppingavond, zodat je het de volgende dag enkel hoeft op te warmen. Je eet het samen met een warme groente en een slaatje.

Extra tips:

 • Het Provençaals stoofpotje gaat uitstekend samen met zoete aardappel in de oven en een 5-smakensalade.
 • Gestoomde venkel en komkommersalade zijn ook geweldige alternatieven.
 • Eet je liever vegetarisch? Probeer dan eens ons vegetarisch stoofpotje.

Trots op het resultaat of een leuke variant gevonden? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen. Tijdens een van onze events kun je ook altijd ervaringen delen met gelijkgezinden, recepten uitwisselen en veel bijleren over gezonde voeding.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

 • analyse van al jouw klachten
 • leefstijlanalyse
 • mogelijkheid om vragen te stellen
 • doelstellingen bespreken
 • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.