Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Pizza met polenta

Pizza met polenta

Ingrediënten

BODEM

-

High Fibe mix peterselie-look

150 g

Polenta - maisgriesmeel

150 g

Amandelmeel

100 ml

Eieren

3

Zeezout

snuif

TOPPING

-

Tomatenspread

200 ml

Geitenkaasjes

100 g

Artisjok

100 g

Kerstomaat

100 g

Zongedroogde tomaat

100 g

Champignon

50 g

Spinazieblaadjes

100 g

Deze gluten- en zuivelvrije pizza met polenta ben ik gaan maken op vraag van kinderen. Ze vonden de pizza op basis van enkel de High Fibe-broodmix soms wat te veel vezels bevatten. Door er polenta aan toe te voegen, blijft de pizza glutenvrij. Hij wordt natuurlijk iets koolhydraatrijker, maar de bodem lijkt wel meer op een gewone pizzabodem. Het creatieproces van het vullen van die bodem blijft natuurlijk hetzelfde en dat is wat kinderen heel leuk vinden!

Dit recept is voor 4 personen.

Bereiding

 1. Weeg alle ingrediënten van de bodem en doe deze in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat ze gedurende 10 min. rusten. Verwarm de oven voor op 160° C. Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier. Giet het deegmengsel erop en strijk het goed uit over de hele plaat. Bak de bodem in de oven gedurende 15 minuten.

 2. Haal de bodem uit de oven en smeer er eerst een laag tomatenpasta over. Dan kan je creatief alle groenten over de bodem verdelen. Verspreid vervolgens de kaasjes over de bodem. Tenslotte leg je ook de spinazieblaadjes over het geheel. Tijdens het bakken zal je zien dat deze fel krimpen zodat ze zich vanzelf mooi verdelen over de pizza. Je pizza met polenta is klaar om van te smullen. Smakelijk!

Extra Tip:

Extra tips:

 • Kies gerust je eigen groenten om je pizzabodem mee te versieren. Je hoeft je niet per se aan de ingrediëntenlijst te houden.
 • Als je bv. liever olijven hebt dan artisjok is dat prima! Wees inventief afhankelijk van wat je nog in je koelkast vindt: paprika, een stukjes aubergine, ansjovis, stukjes vis of andere ingrediënten. Het voordeel van pizza is dat je enorm kan variëren!
 • Je kan deze pizza met polenta helemaal vegan maken door de geitenkaas te vervangen door edelgist.
 • Laat kinderen fantaseren en zelf kiezen welke groenten ze op hun stuk pizza willen leggen. Je kan het deeg ook in vier aparte mini pizza’s verdelen.
 • Heb je wat meer tijd en wil je een pizza zonder granen? Dan wil je misschien onze pizza op basis van bloemkool eens proberen?

Ik durf wedden dat er veel creatievelingen zijn die fantastische varianten zullen bedenken op dit receptje van pizza met polenta! Deel ze gerust in onze besloten Facebookgroep. Ik ben erg benieuwd! En waarom kom je niet eens kennismaken met ons tijdens een workshop? Ik luister graag naar je feedback op onze receptenpagina.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.