Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Low-carb pizza met kruiden op basis van High Fibe broodmix

Low-carb pizza met kruiden op basis van High Fibe broodmix

Ingrediënten

look-peterselie broodmix (High Fibe)

100 g

eieren

2

volle yoghurt

100 g

zout

een snufje

tomatenblokjes/-passata

100 g

look/rozemarijn/tijm/ ...

naar keuze

gemalen geitenkaas

50 g

variatie aan pizzabeleg

naar keuze

Deze low-carb pizza met kruiden is gezond en gemakkelijk zélf klaar te maken! Waarschijnlijk heb je niet altijd de tijd om lang bezig te zijn met de voorbereiding van een gezonde pizzabodem op basis van groenten, zoals bloemkool. De broodmixen van High Fibe ken je misschien al, in de eerste plaats door zelf je brood te bakken. Het recept van deze broodjes kan je ook op onze website terugvinden. De broodmixen zelf kan je kopen tijdens je consult bij jouw coach en uiteraard via de verschillende verkooppunten van High Fibe zelf. Vraag er gerust eens naar in je lokale biowinkel.

De broodmix met de smaak ‘peterselie-ui-look‘ is het meest geschikt als basis voor deze gezonde low-carb pizza met kruiden. Deze kan je vanaf opbouwfase 2 toevoegen aan je weekmenu en uiteraard ook binnen je nieuwe levensplan.

De grootste gezondheidsvoordelen zijn de kwalitatieve ingrediënten van deze mix: slow carbs (op basis van havermout), zaden & pitten en supergezonde psylliumvezels! Deze laatste verbeteren je darmtransit en optimaliseren je darmflora. Daardoor ondersteunen ze jou bij je algehele gezondheid, helpen ze bij gewichtsverlies en bevorderen je gezondheid bij diabetes, hart- en vaatziekten en vele andere chronische aandoeningen. Daarenboven is deze gezonde low-carb pizza ook nog eens razend lekker!

Bereiding

 1. PIZZABODEM: Verwarm de oven voor op 160° C. Meng de broodmix met de yoghurt en eitjes goed door elkaar en voeg een snufje zout toe. Vorm een pizzabodem met de bolle kant van een lepel.

 2. Bak de pizzabodem 15 tot 20 min op 160° (tot hij begint te kleuren).

 3. PIZZATOPPING: Strijk je favoriete tomatensaus over de bodem en strooi hierover mediterraanse kruiden of andere kruiden naar keuze. Voeg vervolgens verschillende toppings toe die kort gebakken moeten worden, zoals ham, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, artisjokharten, champignons, … Strooi hierover de geitenkaas. Zet dan je pizza opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten.

 4. Werk je pizza af met de toppings die niet gebakken moeten worden, bv. rucola, basilicumblaadjes,…

Extra tips:

 • Als je je pizza verdeelt in kleine stukjes, heb je een heerlijk aperitiefhapje waarmee je ongetwijfeld je gasten zal verrassen.
 • Kleine pizza’s zijn bovendien een ideaal voorgerecht op feestjes.
 • Een heerlijke variant op dit pizzarecept is de low-carb pizza met avocado en tomaat.

Trots op het resultaat of suggesties? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.