Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Activeer je zelfgenezend vermogen met 5-elementenleer

Onze westerse voeding en leefstijl leidt langzaam maar zeker tot ondervoeding en je zelfgenezend vermogen put helemaal uit. De vele verschillende kwalen waarvan onze huisarts verteld dat we daarmee moeten leren leven zijn daar een teken van. Ja, zelfs zwaarlijvigheid is hier een teken van, want de onbestemde honger die je overvalt, wordt veroorzaakt door een gebrek aan voedingsstoffen dat je verzadigingsgevoel onderuit haalt.

Als stress, vermoeidheid en ondervoeding lang aanhouden, kun je chronisch ziek worden. Maar voor het zover is, kun je gelukkig zelf ingrijpen! Leefstijl en voeding zijn de basis om je lichaam te geven wat het nodig heeft en dan werkt je zelfgenezend vermogen optimaal. Dit pak je stap voor stap aan, de basis en eenvoud daarvan leer je in deze workshop.

Je wordt meegenomen in een geneeskunde zo oud als de mensheid, TCM de Traditionele Chinese Geneeskunde met zijn 5 elementenleer en 5 elementen voeding. Je zal leren welke stappen in welke volgorde nodig zijn om je zelfgenezend te activeren en actief te houden.

Deze workshop wordt 2 keer gegeven telkens met een verschillend accent.

Het eerste deel van de workshop neem ik voor mijn rekening en maak ik duidelijk hoe je zelfgenezend vermogen werkt. Wat het verschil tussen een chronische klacht of ziekte en een acute ziekte, en wat is een genezingscrisis? Het tweede deel, zal heel praktisch zijn en wordt door een gastspreker verzorgd.

  • woe 2 okt: Eerst water, dan mineralen en al de rest komt later! Voor dit deel zal Stephan Maegh jullie meenemen in de wondere wereld van gefilterd en zuiver water.
  • di 29 okt: Onze celwanden bestaan uit vetten, in de cel zit water en errond ook. Vetten zijn daarom zeer belangrijk voor onze vochthuishouding. Jonathan De Kegel zal jullie vertellen over het belang van omega 3 vetzuren en hoe je ze goed kan gebruiken.

Je leert bijvoorbeeld dat er 6 fases zijn van ziek zijn. We kunnen het beste ingrijpen in de eerste of tweede fase, want vanaf fase 4 wordt het steeds moeilijker en ligt, zonder dat we het nog voelen, een chronische of zware ziekte op de loer. Extra begeleiding hierbij kan nodig zijn, en de juiste huis-tuin- en keukenmiddeltjes.

Deze workshop kan je aanvullen met het kinesiologisch testen, de workshop stresshygiëne of de 5 elementenvoeding kookworkshop. Iedereen die de workshop kinesiologisch testen al gevolgd heeft zal ook leren om de juiste vragen te stellen, want dit is ook belangrijk om vervolgens via je lichaam het juiste antwoord te kunnen bekomen.

Monique Van der Haegen

Kapellen

Monique Van der Haegen

De workshop over het zelfgenezend vermogen is zeer interessant, inhoud en presentatie top en aangevuld met ludieke tekeningen. Ze moeten al van ver komen om beter te doen.Het is bewonderenswaardig om te kiezen voor voldoening in plaats van voor het geld, niet iedereen zou deze keuze maken, proficiat! Ik denk dat je heel veel mensen fundamenteel helpt, en hun leidt naar een echt gezond(er) leven. Ook als wetenschappelijk tegengewicht in een wereld gedomineerd door keizer farmacie ben je belangrijk.Je bent de beste diëtiste die ik ken. Je ziet mij niet als een samenraapsel van calorieën, maar als mens, een geheel van lichaam, geest en emoties. Mensen die er voor openstaan stuur ik zeker door.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.