Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Wat is de beste sportdrank?

Wil jij het beste halen uit jouw work-out? Weet dan dat heel je lichaam een complexe biochemische fabriek is waarbinnen alles met elkaar verbonden is. De biochemie in jouw lichaam volgt logische wetten die niet te beïnvloeden zijn door marketingtrucs. Om spieren op te bouwen en vetten te verbranden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Is dat niet het geval, dan blijft alles gewoon zoals het is. Een van die voorwaarden is dat je voldoende vocht opneemt. Maar wat is nu de beste sportdrank?

Als je je tijdens het sporten gewoon wilt amuseren, is dat natuurlijk ook goed. Maar wil je uit je work-out méér halen, dan ga je dit filmpje interessant vinden:

Een goede sportdrank moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De beste sportdrank:

  • stimuleert je vetverbranding,
  • verbetert je sportprestaties,
  • bevordert je spierherstel.

Water als beste sportdrank!

beste sportdrank is water

Het is belangrijk om je lichaam ook te voeden met vocht. Bij watertekort of te weinig opname van vocht geraakt je lichaam gedehydrateerd. En dat heeft een onmiddellijk negatief effect op je sportprestaties. Daarom kies je bij voorkeur gewoon water als sportdrank. Zowel bij topsport als recreatief sporten is het belangrijk om extra water te drinken.

Hoe zit het dan met sportdranken en energiedranken?

Die zijn vaak rijk aan suikers. Suikers zijn koolhydraten die je snel energie geven tijdens het sporten. Helaas hebben zij als neveneffect dat ze daardoor de vetverbranding stoppen. Zuiver water daarentegen zorgt ervoor dat je vetverbranding actief blijft.

En spuitwater?

Er zijn mensen die niet graag water drinken. Die vragen zich af of spuitwater ook kan. Maar logischerwijze geven de gassen in spuitwater tijdens het sporten geen aangenaam gevoel in de maag. Bovendien bestaat de ‘spuit’ in spuitwater uit CO². Bubbels of prik in water zijn dus puur koolzuurgas. Ons lichaam maakt tijdens het sporten al melkzuur aan. Dat merken we als we stijf zijn na het sporten. Dus het opnemen van extra zuren (nl. koolzuur) zal het ons lichaam alleen maar moeilijker maken om die allemaal te verwerken. Zuiver water zonder prik of bubbels blijft dus nog steeds de beste keuze.

Krijg jij honger van een intensieve work-out? Dan vraag je je misschien af wat de beste fitness-snack is? Dat lees je dan weer in een volgende blog,

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Wil je graag iets leren eten? Je bent nooit te oud!

Iets leren eten kan iedereen op elk moment in zijn leven. Daag jezelf uit om nieuwe smaken te leren kennen en appreciër...

Lees verder

Ik leef gezond, maar heb tóch een energietekort

Kamp je met een energietekort ondanks je relatief gezonde levensstijl? In deze blog geef ik een aantal tips waarmee je m...

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.