Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Wat is de beste sportdrank?

water: de beste sportdrank!

Wil jij het beste halen uit jouw work-out? Weet dan dat heel je lichaam een complexe biochemische fabriek is waarbinnen alles met elkaar verbonden is. De biochemie in jouw lichaam volgt logische wetten die niet te beïnvloeden zijn door marketingtrucs. Om spieren op te bouwen en vetten te verbranden moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Is dat niet het geval, dan blijft alles gewoon zoals het is. Een van die voorwaarden is dat je voldoende vocht opneemt. Maar wat is nu de beste sportdrank?

Als je je tijdens het sporten gewoon wilt amuseren, is dat natuurlijk ook goed. Maar wil je uit je work-out méér halen, dan ga je dit filmpje interessant vinden:

Een goede sportdrank moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De beste sportdrank:

  • stimuleert je vetverbranding,
  • verbetert je sportprestaties,
  • bevordert je spierherstel.

Water als beste sportdrank!

Het is belangrijk om je lichaam ook te voeden met vocht. Bij watertekort of te weinig opname van vocht geraakt je lichaam gedehydrateerd. En dat heeft een onmiddellijk negatief effect op je sportprestaties. Daarom kies je bij voorkeur gewoon water als sportdrank. Zowel bij topsport als recreatief sporten is het belangrijk om extra water te drinken.

Hoe zit het dan met sportdranken en energiedranken?

Die zijn vaak rijk aan suikers. Suikers zijn koolhydraten die je snel energie geven tijdens het sporten. Helaas hebben zij als neveneffect dat ze daardoor de vetverbranding stoppen. Zuiver water daarentegen zorgt ervoor dat je vetverbranding actief blijft.

En spuitwater?

Er zijn mensen die niet graag water drinken. Die vragen zich af of spuitwater ook kan. Maar logischerwijze geven de gassen in spuitwater tijdens het sporten geen aangenaam gevoel in de maag. Bovendien bestaat de ‘spuit’ in spuitwater uit CO². Bubbels of prik in water zijn dus puur koolzuurgas. Ons lichaam maakt tijdens het sporten al melkzuur aan. Dat merken we als we stijf zijn na het sporten. Dus het opnemen van extra zuren (nl. koolzuur) zal het ons lichaam alleen maar moeilijker maken om die allemaal te verwerken. Zuiver water zonder prik of bubbels blijft dus nog steeds de beste keuze.

Water = saai!

Vind je water drinken maar saai? Lees dan zeker onze blog over water drinken. Misschien kan die je van het tegendeel overtuigen. Wil je toch echt liever iets met wat meer smaak? Dan vind je talloze receptjes om zelf drankjes te maken op onze receptenpagina, bv. dit receptje om zelf sportdrank te maken.

Wil je graag meer gezondheidstips krijgen van 3-isOne? Volg ons dan op social media. We hebben een besloten Facebookgroep waar regelmatig nieuwe tips and tricks worden gepost. Kijk ook zeker eens tussen onze (gratis) events of er iets tussen zit dat voor jou interessant is.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Ademen in hartcoherentie, een tool die hart, brein en lichaam in balans brengt.

Lees verder

Toegepaste Kinesiologie: Spiertesten en Holistische Gezondheid

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.