Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Zelf sportdrank maken

Zelf sportdrank maken

Ingrediënten

water

1/2 l

driejarenthee

1 builtje

umepasta

1 mespuntje

rijststroop

1/2 kl

Er zijn talloze sportdrankjes in de handel. Toch zijn deze allemaal in essentie suikerhoudende frisdranken, die je tijdelijk wel een boost zullen geven maar die op lange termijn nefast zijn voor je gezondheid. Zelf sportdrank maken is gelukkig helemaal niet moeilijk! Dit receptje voor 1/2 liter sportdrank heb ik geïnspireerd op een recept uit het boek Soul Boost van Kim Vercoutere en Marijke De Coninck.

Umepasta is een pasta die ontstaat door de gefermenteerde umébushi pruim-abrikoos te mixen. Deze pasta is zeer rijk aan zout en vele mineralen. Het is dus ideaal om je zoutverlies tijdens het sporten op een voedende manier te herstellen. Deze basische drank kan je ook op hete zomerdagen gaan drinken.

Bereiding

 1. Breng water aan de kook. Van zodra dit kookt, doof je het vuur en voeg je het theebuiltje toe. Laat je builtje 8 minuten trekken in het hete water.

 2. Verwijder het zakje en voeg het umeconcentraat toe, samen met de rijststroop. Dit mengsel kan je dan in een sportfles doen en meenemen op al je sportieve avonturen!

Extra tips:

 • Uiteraard kan je deze verfrissende sportdrank ook maken met losse thee in plaats van builtjes!
 • Je kan deze drank maken met Bancha- of Kukichathee. Bancha is een driejarige blaadjesthee en Kukicha is een twijgjesthee.
 • Wil je je drankje ietsje zoeter? Voeg dan een klein beetje extra rijststroop toe. Let wel op dat je er geen suikerdrank van maakt. Vooral als je een namiddagdipje hebt, ben je veel meer met een zoutrijke snack dan met een suikerrijk drankje.
 • Toch liever je eigen frisdrank maken? Probeer dan onze waterkefirlimonade eens!
 • Op onze receptenpagina vind je nog veel meer gezonde recepten voor drankjes, zoals groentedrankjes, kruidenbitters, allerlei verfrissende mocktails en dranken voor je vertering.
 • Tijdens het sporten verbruik je vaak ook veel Magnesium. Je kan ervoor kiezen om je sportdrank nog rijker te maken door er een capsule magesium aan toe te voegen. Je opent de capsule en giet deze in de drank. Vergeet niet om goed te schudden of te mengen.

Is het gelukt: zelf sportdrank maken? Wil je iets constructiefs doen met die heerlijke, sportieve opkikker? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar je enthousiasme. Heb je écht de smaak te pakken, dan kan je altijd nog meer bijleren over gezonde voeding op een van onze workshops.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.