Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Witloofsoep met curry

Witloofsoep met curry

Ingrediënten

grote rode uien

2

olijfolie

2 el

witloof

5 st

bio bouillonblokje

1

fenegriekpoeder

1 tl

kurkuma

1 el

curry

1 tl

cayennepeper

1/2 tl

peper/zout

snufje

witte amandelpasta

2 el

peterselie

1 tl

Witloofsoep met curry is een verrassend feest voor ieders smaakpapillen. Met deze verwarmende wintersoep verwen je heel je gezin. Naast curry en kurkuma voeg je aan deze soep het minder gekende kruid fenegriek toe. Dit kruid heeft een zoete nootachtige smaak. Dit ondersteunt het bittere van het witlof. Het heeft een balancerende werking op je bloedsuikerspiegel en bevat vezels, ijzer en magnesium. De smaak bitter ondersteunt je verzadigingsgevoel waardoor deze soep naast lekker ook ideaal is om je gewicht in balans te houden.

Bereiding

  1. Snipper de uien. Stoof deze even aan in de olijfolie tot ze glazig zijn, samen met alle kruiden. Hierdoor komen de smaken van de kruiden beter tot expressie.

  2. Voeg daarna alle schoongemaakte en fijngesneden groenten toe. Voeg water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en laat ze ongeveer 20 minuten koken op een zacht vuurtje. Mix vervolgens de soep.

  3. Breng alles op smaak met de amandelpasta en indien nodig peper en zout. Mix het geheel kort. De amandelpasta geeft een romige toets en verzacht de smaken. Dien de witloofsoep met curry op en werk ze af met wat peterselie.

Extra tips:

  • Deze soep kan je eten met een zadencracker of een low-carb broodje, met daarop wat geitenkaas, wat boter, ghee of olijfolie.

Trots op het resultaat of heb je nog meer suggesties of tips? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.