Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

Ingrediënten

Eieren

4

Boter of Kokosvet

50 g

Spelt- of boekweitmeel

100 g

Havermout (gierstvlokken)

200 g

Amandelmelk ongezoet

250 ml

Water

250 ml

Zout

snuifje

Dit recept is voor 8pannenkoeken, normale grootte en dikte. Voor hoeveel personen hangt af of je een grote eter bent of niet. Gemiddeld heb je met 2 pannenkoeken voldoende.

Iedere keer als ik deze havermoutpannenkoeken maak, vragen mensen naar het recept. Daarom zet ik het voor eens en voor altijd op onze website. Geniet ervan en deel het recept. Zelf hou ik enorm van koken en laat ik iedereen graag mee genieten! Zeg nu zelf… Als je kan kiezen tussen een voedzame havermoutpannenkoek ‘s ochtends of een boterham met beleg… Is de keuze dan niet snel gemaakt?

Havermoutpannenkoeken zorgen bovendien voor veel meer verzadiging dan het meeste brood. Ze zijn dan ook veel voedzamer. Meestal maak ik beslag voor 2 of 3 dagen, aangezien iedereen ‘s ochtends zijn eigen ritme heeft, bakt iedereen zijn pannenkoek dan lekker vers!

Succes gegarandeerd! Deze havermoutpannenkoeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 99 jaar! Iedereen houdt ervan!

Bereiding

 1. Klop de volledige eieren tot schuim. Ik maak ze met een keukenrobot maar het lukt ook met een mixer.

 2. Smelt intussen de boter of het vet en voeg daaraan de melk toe.

 3. Weeg het meel en de havermout en eventueel de extra vezels. Meng het meel samen met de vlokken, de vezels en het snufje zout.

 4. Zodra de eieren een schuimend mengsel zijn, mix of meng je ze verder op lagere snelheid. Voeg al roerend het water aan de eieren toe. Voeg het meelmengsel schep voor schep toe aan de eieren terwijl je roert op trage snelheid. Voeg terwijl je roert ook het melk/botermengsel toe.

 5. Nadat je alle ingrediënten hebt toegevoegd, roer je best nog 1 minuut op trage snelheid.

 6. Laat dit beslag minstens 15 minuten, liefst langer dan een uur, rusten op kamertemperatuur voor je de eerste pannenkoek bakt. Meestal maak ik het beslag ‘s avonds voor de volgende ochtend. Hierdoor nemen de vezels en de havermout het vocht op waardoor de pannenkoek goed verteerbaar wordt.

Extra tips:

Uiteraard kan je met dit basisrecept voor havermoutpannenkoeken enorm gaan variëren:

 • Als je het spelmeel vervangt door boekweitmeel krijg je een glutenvrije pannenkoek.
 • Voeg extra vezels toe aan het graanmengsel, zoals gebroken lijnzaad of chiazaad.
 • Tijdens de herstelfase kun je indien nodig de havermoutvlokken vervangen door gierstvlokken. Je krijgt dan een gierstpannenkoek.
 • Bak voor het ontbijt je havermoutpannenkoeken in een pan of op een pannenkoekenbakker. Dit is een erg handig hulpmiddel. Je kan dan je pannenkoek op smaak brengen met ahornsiroop, vruchtenconfituur, frambozensaus https://www.3-isone.com/recepten/frambozensaus/ of eventueel wat vers fruit.
 • Voor het dessert kun je kleine pannenkoekjes maken en die versieren met 3 schijfjes banaan. Giet daarover verse chocoladesaus. Chocoladesaus is eenvoudig te maken door chocolade van 70% of meer te smelten op een laag vuur en daar een beetje amandelmelk bij te voegen. Je kan je gezond dessertje zelfs nog wat pittiger maken door er wat chocoladenibs over te strooien.

Trots op het resultaat of heb je nog suggesties? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen. Tijdens een van onze events kun je ook altijd je kennis delen met gelijkgezinden, recepten uitwisselen en veel bijleren over gezonde voeding.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.