Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Groentepuree met rundsblokjes

Groentepuree met rundsblokjes

Ingrediënten

rundsfilet

500 g

wortel (groot)

4

wortelpeterselie (dik)

1

gele raap

1

preistengel

2

spitskool

1/2

boter

25 g

mosterdzaad

1 kl

venkelzaad

1 kl

zout

1 snufje

zwarte peper

1 snufje

kurkuma

1 kl

kaneel

1 kl

Bij mama Eline thuis is groentepuree volgens de voedingsrichtlijnen van 3-isOne een echte voltreffer, ook bij de kleintjes. Ze deelde met ons een van haar receptjes. Haar zoontjes van 2,5 en 5 zijn dol op dit gerecht, vooral als ze met die puree een heuse groentevulkaan maakt. Uiteraard hoort daar de natuurlijke saus bij die je als lava via het kuiltje in je vulkaan naar beneden laat stromen. Op die manier krijg je alles verkocht. Mama Eline getuigt: “Verwerkt in een vulkaan met lava eten onze kindjes zelfs de meest exotische groenten. Het lukt zelfs met vis. Natuurlijk wil het oog ook wat. Hoe meer extra fantasietjes en creativiteit je eraan toevoegt, hoe gretiger ze eten.”

Dit gerechtje is geschikt voor 4 personen: 2 grote en 2 kleintjes.

Bereiding

 1. Snijd het vlees en de groenten in kleine stukjes en doe de groenten in een pot met water. Voeg de hardste groenten eerst toe: de wortels en wortelpeterselie, vervolgens de raap, de prei en de kool. Kook deze ongeveer 30 minuten. Intussen bak je je vleesjes in een pan met 1/3 van de boter.

 2. Giet je groenten af zodra ze gaar zijn. Voeg er 2/3 van de boter aan toe en vervolgens ook de kruiden. Mix het geheel tot een gladde puree.

 3. Maak met een vork van je groentepuree een vulkaan op een bord. Schik daarrond de vleesjes en voeg er indien gewenst nog een gezond dessertje aan toe voor je kindjes in de vorm van wat bessen of andere kleurrijke en gezonde voedingsmiddelen. Zie hen genieten!

Extra tips:

 • Je kan dit gerecht ook met een andere vleessoort bereiden, zoals kip of kalkoen en zelfs met vis. In dat geval gebruik je het vocht van de vis als lava. Trekt je kindje daar wel zijn neus voor op? Voeg er dan eventueel een beetje ahornsiroop aan toe.
 • Het kookvocht van je groenten kan je bewaren. Met wat extra kruiden wordt het een lekker warm groentedrankje. Kindjes die dol zijn op soep zullen dit niet afslaan.
 • Met de juiste (zoete) kruiden, zoals venkelzaadjes en kaneel, kan je kindjes zelfs de meest bittere of umami groenten leren eten, zoals witloof en uien.
 • Extra fantasietjes zoals bessen (bosbessen, frambozen, …) kunnen het bord van je kindje erg opfleuren. Dit maakt een gigantisch verschil voor de eetlust!

Heb jij nog een ideetje voor een gezond, kindvriendelijk gerechtje? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel je recepten met andere ouders. Of misschien wil je wel eens een kookworkshop bijwonen en kennismaken met de totaalaanpak van 3-isOne?

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.