Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Glutenvrije koekjes

Glutenvrije koekjes

Ingrediënten

havervlokken

40 g

boekweit

40 g

psylliumvezels

10 g

gierstmeel

50 g

kokosbloem

20 g

kokosvet

60 g

dadels

20 g

rozijnen

20 g

kokosbloesemsuiker

20 g

water

40 tot 100 ml

Dit 3-isOneproof receptje om glutenvrije koekjes te maken mochten we per mail ontvangen van een klant. Omdat we het zo leuk vinden, delen we dit graag met jullie! Heel wat van onze 3-isOneklanten ontdekken het plezier van creëren en experimenteren in de keuken, dus als jij ook eens iets wil delen, mag dat altijd. Stuur het dan naar elti@3-isOne.com. Misschien selecteert onze mascotte jouw receptje wel om via onze website of sociale media te delen. Natuurlijk vermelden we ook graag je naam erbij als je dat wil.

Dit receptje voor glutenvrije koekjes met gierst en haver is geschikt voor 8 à 10 koekjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat op een zacht vuurtje het kokosvet smelten.

  2. Meng in één kom alle vezels en granen. Voeg het gesmolten kokosvet hieraan toe. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes en voeg ze samen met de rozijnen en kokosbloesemsuiker toe aan dit mengsel. Als dit alles goed door elkaar is gemengd, voeg je als laatste het water toe. De hoeveelheid is afhankelijk van de gebruikte bloemsoort. Voeg water toe tot het deeg genoeg aan elkaar kleeft, maar het mag niet te kleverig worden.

  3. Vorm nu met de hand 8 à 10 bolletjes van het deeg en druk ze plat tot schijfjes met een diameter van ongeveer 5 cm. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat de glutenvrije koekjes 20-30 minuten bakken op 160 graden. Smakelijk!

Extra tips:

  • Wanneer je dessertje niet glutenvrij hoeft te zijn, kan je ook speltbloem gebruiken in plaats van kokosbloem.
  • Ben je eerder op zoek naar een gebakje op basis van gierst of haver in plaats van koekjes, probeer dan zeker eens deze heerlijke én gezonde chocoladegebakjes.
  • Opgelet! Haver kan ook gluten bevatten door contaminatie (contact met andere granen). Wil je echt zeker zijn dat haver glutenvrij is? Dan moet je goed op de verpakking kijken. Bij sommige biologische kwekers wordt haver apart verwerkt en wordt gegarandeerd dat er geen gluten in het verwerkingsproces kunnen geraakt zijn.

Zijn je glutenvrije koekjes goed gelukt? Heb je misschien nog een variant bedacht of een leuke tip? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s, ervaringen en/of advies. Of misschien wil je wel een van onze (gratis) events bijwonen?

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.