Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Gezond chocoladetussendoortje

Gezond chocoladetussendoortje

Ingrediënten

ongezouten noten(mix)

1/2 van mengsel

ongezouten zaden(mix)

1/4 van mengsel

gedroogd fruit

1/4 van mengsel

rauwe chocolade

100 g

boter- cacaoboter

50 g

Chocolade is eigenlijk helemaal niet ongezond! Het zijn de toegevoegde suikers, kleur en smaakstoffen die het ongezond maken. Met dit gezond chocoladetussendoortje geef je jezelf wél het gevoel van beloning maar houd je je bloedsuikerspiegel in balans. Zo maak je niet alleen je maag gelukkig, maar ook je brein en hart!

Bereiding

 1. Maak een mengsel van 1/4 zaden, 1/2 noten en 1/4/ gedroogd fruit. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Voeg hier de boter aan toe en laat die mee smelten. Roer het geheel goed door elkaar.

 2. Strooi het noten- en zadenmengsel uit over bakpapier op een bakplaat of in een vorm, of praline vormpjes. Giet vervolgens de gesmolten chocolade over het geheel uit.

 3. Laat alles een uurtje stollen in de koelkast of op een koele plaats en je gezond chocoladetussendoortje is klaar! Geniet van de variatie aan smaken.

Extra tips:

 • In plaats van rauwe chocolade kan je ook chocolade nemen van 70 % of meer! Dan heb je geen boter nodig, neem dan 150 g chocolade.
 • Walnoten, cashewnoten, pistachenoten en hazelnoten zijn ideaal voor dit receptje. Kies gewoon wat jij het lekkerst vindt en wissel eens af.
 • Ook met zaden kan je afwisselen. Pompoenpitten, hennepzaad en lijnzaad zijn heel geschikt voor dit gezond chocoladetussendoortje.
 • Bessen zijn het meest geschikt om te gebruiken in dit recept. Moerbijbessen, gojibessen or rozijnen zijn heel lekker, maar ook (bruine) abrikozen en pruimen zijn een aanrader!
 • Omdat je toch al met cacao werkt, kan je ook cacaoboter nemen in plaats van gewone hoeveboter.
 • Zin in taart? Deze heerlijke chocoladetaart bevat ook geen suikers en is een fantastisch tussendoortje!

Word je helemaal gelukkig van je gezond chocoladetussendoortje? Deel het dan met de rest van de wereld! Op onze besloten Facebookgroep kan je terecht met al je ervaringen en suggesties. Daar krijg je ook regelmatig nieuwe recepten en kook- en leefstijladvies. Je kan ons ook volgen op LinkedIn of Instagram. Wil je jouw chocolademoment graag delen met collega’s? Misschien zie je dan een chocoladeworkshop op het werk wel zitten? Spreek je werkgever zeker aan over onze workshop ‘Gzond op het werk‘.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.