Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Boekweit met tamari en sesamzaad

Boekweit met tamari en sesamzaad

Ingrediënten

Boekweit

250 g

Water

700 ml

Tamari

5 el

Wortelen

750 g

Broccoli

1

Sesamzaad

75g

Olijfolie

1 el

Peterselie

50 g

Appelciderazijn

2 el

Eetbare bloemen

10

Gekookte boekweit is zeer balancerend voor je energie en zorgt voor herstel van je verteringsorganen. Terwijl gebakken granen en vuur in je lichaam aanwakkeren, zorgen gekookte granen voor mildheid en duurzame energie. Een hevig brandend vuur is leidt vaak snel opgebrande energie. Terwijl een gekookte granen zorgen voor een trager en langer brandend vuur. Daarom zijn gekookte granen ideaal om in te zetten bij overgewicht, uitputting en verteringsklachten.

Het is misschien tegen alle Keto, intermitted fasting, low card theorieën in. Ik zie en ervaar niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn klanten dat dit werkt. Bovendien is dit gerecht heerlijk!

Dit is een portie voor een 6-tal personen. Als ik granen bereid, maak ik ze meestal voor een 3-tal dagen. Dan heb je dus voor 2 personen gedurende 3 dagen een lunch. Misschien vind je het saai om 3 dagen na elkaar hetzelfde te eten. Dit kan je doorbreken door er iedere dag een ander bijgerecht aan toe te voegen, bij de extra tips staan enkele suggesties.

Bereiding

 1. Spoel de boekweit een 3 tal keer met water. Zet een pot water op het vuur en voeg daar de boekweit en tamari aan toe. Breng het geheel aan de kook . Roer na 15 minuten eens in de pot. Na 25 à 30 minuten is de boekweit gaar. Het water zal ook uitgekookt zijn.

 2. Reinig de groenten en snij deze in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Snij de broccoli in kleine roosjes. Stoom of stoomkook de groenten gaar. Gril ondertussen de sesamzaadjes in een pan met wat olie. Snipper de peterselie fijn.

 3. Meng de granen, groenten, kruiden en zaden in een pot. Voeg er de appelciderazijn aan toe. Proef of de smaakbalans goed is voor jou. Eventueel kan je extra tamari of appelciderazijn toevoegen. Schep op een bord en werk af met wat extra kruiden en enkele eetbare bloemen.

Extra Tips:

 • Dit gerecht kan je eten met extra groenten zoals deze asperges met gember
 • Bijgerechten die een extra smaak geven aan dit gerecht zijn, stukjes geitenkaas, linzen of hennepzaad burgers
 • De groenten in dit gerecht zijn vervangbaar door andere groeten zoals venkel, pastinaak, bloemkool, koolrabi,…
 • De peterselie kan je vervangen door gesnipperde kervel, lente-ui, rode ui, …
 • Eetbare bloemen maken je gerecht feestelijk, tegelijkertijd voeg je extra voedingsstoffen toe aan je gerecht. Bovendien kan je er je groeten- of kruidentuin mee opvrolijken. Zo kan je viooltjes, oost-indische kers, goudsbloem, of … gebruiken.
Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.