Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Hoe ademen kan zorgen voor meer energie

Goed ademen is belangrijk. Door diep uit te ademen ontdoen we ons van koolzuurgas, CO². Maar uitademen zorgt niet alleen voor de afvoer van afvalstoffen. Het zorgt er ook voor dat je achteraf meer zuurstof kunt opnemen. Wie diep uitademt, kan daarna dieper inademen.

Meer ruimte creëren voor zuurstof is altijd een goede zaak. Het belang van zuurstof in ons lichaam wordt vaak onderschat. Onze hersenen hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Zuurstof is bovendien de drijvende kracht om ons metabolisme, onze vetverbranding in gang te houden.

Het effect van stress op onze ademhaling

Iedereen weet dat stress niet goed is voor ons lichaam. Maar wist je dat dat voor een deel komt door de negatieve invloed van stress op onze ademhaling?

Onder stress gaan we stoppen met ademen of onze ademhaling blokkeren. In andere stresserende omstandigheden gaan we sneller of oppervlakkiger ademen. Dit zorgt in beide gevallen voor minder of slechtere zuurstofopname. Hierdoor worden er minder afvalstoffen afgevoerd wat dan weer leidt tot energieverlies.

Ademen: doe de test!

Word je om te beginnen al even bewust van je ademhaling en test jezelf. Tel gedurende 1 minuut hoe vaak je inademt. Een goede ademfrequentie is 6 tot 8 keer per minuut. Vaker ademen kan je energiepeil negatief beïnvloeden. En door dat energieverlies gaan we gemakkelijker grijpen naar koffie of extra tussendoortjes. Een goede ademhaling zorgt dus zowel voor vitaliteit als voor een gezond gewicht.

Oefen je ademhaling dagelijks!

Net zoals veel dingen vraagt een optimale ademhaling om oefening. Om zo goed mogelijk in en uit te kunnen ademen voor maximale zuurstofopname en meer energie, moet je dagelijks oefenen. Dit hoeft echt niet lang te duren, maar het is belangrijk. Elke dag 3 keer 1 minuut ‘ademen’ is voldoende om snel vooruitgang te boeken.

  1. Adem diep in en voel hoe je middenrif in de richting van je longen duwt.
  2. Adem dan langzaam weer uit en herhaal.

Op 1 minuut tijd zou je gemiddeld 6 ademhalingen moeten tellen. Hou dit een tijd vol en merk gewoon het verschil in heel je lijf!

In alle 3-isOne trajecten wordt heel veel aandacht besteed aan ademhaling en krijg je begeleidende oefeningen.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Wil je graag iets leren eten? Je bent nooit te oud!

Iets leren eten kan iedereen op elk moment in zijn leven. Daag jezelf uit om nieuwe smaken te leren kennen en appreciër...

Lees verder

Ik leef gezond, maar heb tóch een energietekort

Kamp je met een energietekort ondanks je relatief gezonde levensstijl? In deze blog geef ik een aantal tips waarmee je m...

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.