kit OVER gewicht - meer info

5 Smaken salade met rode biet

5 Smaken salade met rode biet

Ingrediënten

komkommer

2

rucola en/of veldsla

150 g

groene olijven

200 g

pijnboompitten

6 el

kerstomaten

6

feta

90 g

olijfolie

3 el

peper/zout

snuif

rode bieten

3

knoflook

2 t

balsamico azijn

2 el

verse tijm of rozemarijn

1 tl

vaste (haver)room

100 ml

herbamaré kruiden

snuif

appelciderazijn

1 el

dille

6 tl

truffelolie

2 dr

De 5 smaken salade is een bijgerecht dat zowel bij lunch als diner gegeten kan worden. Ieder seizoen kan je met andere ingrediënten aan de slag. Deze 5 smaken sturen via je smaakpapillen signalen naar je brein. Je brein stuurt vervolgens weer signalen naar je verteringsorganen. Zo zijn destijds de kruidenbitters, vinaigrettes enz… ontstaan. Onze voorouders hebben deze ontwikkeld door te luisteren naar de taal van hun lichaam.

Hierna het recept voor 6 personen

Bereiding

  1. Rode bieten marineren. Verwarm de oven op 160°. Was en schil de bietjes. Dep ze droog met keukenpapier. Plet de teentjes knoflook en maak een dressing: knoflook, olijfolie, balsamico-azijn, peper, zout, kruiden. Leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie, giet er 1 el dressing over en vouw dicht. Leg de bietjes in het midden van de oven en laat 1,5 u garen (Je kan starten met voorgekookte bieten en dan is 30 min gaartijd in de oven voldoende.) Laat ze afkoelen en indien het ongekookte bieten waren, kan je de schillen er nu afpellen.

  2. Snijd met een dunschiller/kaasschaaf de komkommer in linten en vorm een rond bakje op het bord (zie foto). Doe de ruccola/veldsla in een kom, voeg olijfolie en peper toe en schep door elkaar. Verdeel de sla in de ronde schijfjes komkommer. Snijd de olijven en de kersttomaatjes in vier en verdeel ze over de salade. Snij de gemarineerde bietjes in reepjes of blokjes en verdeel ze over de salade. Als laatste brokkel je de feta er overheen.

  3. Maak de dressing op basis van de (haver)room, kruiden, appelcider, peper, zout, dille en truffelolie. Garneer het bord hiermee. Rooster de pijnboompitjes in een pan en verdeel deze erover je komkommer salade.

Extra tip:

  • Eet deze salade als bijgerecht bij een avondmaal op basis van vis of vlees, in dat geval kan je het maken zonder de feta.
  • Dit is een heerlijke lunch of voorgerecht.

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.