Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Zelf vegan sushi maken!

Zelf vegan sushi maken!

Ingrediënten

ronde zilvervliesrijst

1 kopje

water

2 kopjes

zeezout

een snufje

norivellen (zeewier)

5-tal

lente-ui

1

avocado

1

Bijna niemand waagt zich aan zelf sushi maken omdat het zo moeilijk zou zijn. Maar eigenlijk is het veel eenvoudiger dan de meeste mensen denken, zeker als je je eigen gezonde variant maakt! Ga de uitdaging aan je zult merken dat je het snel onder de knie hebt. Voor je het weet maak je even snel sushi dan je een boterham met beleg prepareert!

Bereiding

 1. Doe de zilvervliesrijst samen met het water in een pot. Breng het samen aan de kook in de pot zonder deksel. Zodra het kookpunt bereikt is, voeg je het zeezout toe, zet je het deksel op de pot en laat je alles minstens 50 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje. Als de rijst zacht proeft en alle vocht uit de pot gekookt is, is de rijst gaar. Tussendoor kan je eventueel wat extra water toevoegen. Snijd je lente-ui en avocado intussen in kleine reepjes.

 2. Als je rijstbereiding klaar is, leg je een norivel open en schep je er 2 el van de bereiding op. Plet de rijst met de lepel zodat je een laagje krijgt van iets minder dan een halve cm. Aan de ene zijde van het norivel laat je ongeveer 1 cm vrij en aan de andere zijde ongeveer 2 cm. Leg de groentereepjes op de zijde met 1 cm overschot op het norivel. Rol de groentjes in het norivel en druk het goed aan. Vervolgens rol je het rolletje met groenten en rijst langzaam verder dicht. Doop je vingers in wat water en strijk het water op de zijde met 2 cm vrije ruimte. Het water zorgt ervoor dat de nori aan elkaar gaat plakken. Kleef op die manier het sushirolletje dicht en laat het 5 minuten rusten. Intussen kan je het volgende rolletje al maken.

 3. Snijd de afgewerkte norirolletjes in repen van ongeveer 1,5 à 2 cm. Nu zien je rolletjes eruit zoals de klassieke sushi en ze zijn nog veel gezonder ook! Smakelijk!

Extra tips:

 • Gebruik zeker de ronde zilvervliesrijst voor je vegan sushirolletjes. Die kleeft beter dan gewone zilvervliesrijst.
 • Sushi is erg handig om mee te nemen in je lunchbox.
 • Je kan aan deze vegan sushi ook sashimi of gerookte vis toevoegen als je houdt van iets ‘extra’.
 • Gecombineerd met een lekker soepje of een bereiding met warme groenten, is dit een echte feestmaaltijd!
 • Met wat tamari, de gezondere maar minstens even lekkere variant van de klassieke sojasaus, of met gembersap kan je je vegan sushi extra op smaak brengen.
 • Mits een beetje oefening gaat sushirolletjes maken even snel als een boterham beleggen.
 • Wil je tijd winnen ‘s morgens? Dan kan je je lunch de avond voordien prepareren en een nachtje in de ijskast laten rusten. Je hoeft de rolletjes dan enkel nog te snijden.

Trots op je zelfgemaakte sushirolletjes? Dat is helemaal terecht! Of heb je misschien nog een variant bedacht of een leuke tip? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s, ervaringen of advies. Wij vinden het heerlijk om mensen enthousiast aan de slag te zien met gezonde voeding! Of misschien wil jouw verborgen talent nu volop schitteren en wil je graag deelnemen aan onze volgende kookworkshop.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.