Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Sojascheuten met spinazie

Sojascheuten met spinazie

Ingrediënten

spinazie

500 g

sojascheuten

500 g

olijfolie

1 el

tamari

2 el

verse kiemgroenten (eventueel)

handvol

Met groenten kan je iedere dag opnieuw een andere combinatie maken. Deze specifieke combinatie van groenten zal je zeker aangenaam verrassen: sojascheuten met spinazie. Beiden zijn rijk aan vitamine B: B11 (spinazie) en B17 (soja). Ze zijn heel complementair omdat spinazie bijzonder rijk is aan vitamine A. Dit is niet alleen goed voor je weerstand, je ogen en huid maar het ondersteunt ook je ijzermetabolisme. En sojascheuten zijn toevallig erg rijk aan ijzer, veel meer dan spinazie eigenlijk. Soja bevat ook veel mineralen. Spinazie zit net als sla ook nog eens boordevol vitamine K. Dit is onder andere verantwoordelijk voor een normale bloedstolling, gezonde bloedvaten en een sterk beendergestel. Het spreekt dus voor zich dat een powermix van sojascheuten met spinazie een ware opkikker is!

Bereiding

  1. Verwarm de olie op een zacht vuur in een stoofpan. Doe daarin de sojascheuten en stoof deze gedurende 10 minuten. Voeg daarna de spinazieblaadjes toe en stoof ze terwijl je ze regelmatig omschept. Doe dit tot de spinazie helemaal geslonken is.

  2. Zet het vuur af en voeg de tamari toe. Schep de groenten nog even om. Ter afwerking kan je er nog wat verse kiemgroenten over strooien.

Extra tips:

  • Deze groentemix doet het fantastisch in combinatie met vis.

Trots op het resultaat? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.