Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Ovengroenten met uiensaus

Ovengroenten met uiensaus

Ingrediënten

GROENTEBEREIDING

wortelen

4

hokkaidopompoen/butternut

1

rode uien

4

olijfolie/sesamolie

4 el

tijm

1 el

nootmuskaat

1 kl

peper en zout

een snufje

UIENSAUS

olijfolie/kokosvet

1 el

gember

4 cm

rode uien

4

knoflook

3 teentjes

rijststroop

6 el

OF rijststroop + stevia

3 el + 20 druppels

water

2 el

citroensap/limoensap

van 1 citroen/limoen

tamari of shoyu

3 el

zeezout

een snufje

Ovengroenten met uiensaus is een heerlijk gerechtje dat de innerlijke mens aansterkt. Je kunt het zowel als lunch of als avondmaal serveren. Op deze manier zullen zelfs de allerjongsten naar hartenlust groentjes eten! Het gerecht is geïnspireerd op een recept van Trix Verheyen en Rein Croymans uit het boek ‘Voeding is je beste medicijn’.

Bereiding

 1. Om ovengroenten met uiensaus te maken verwarm je de oven voor op 160° C. Vervolgens smeer de olie zorgvuldig uit over een ovenplaat.

 2. Snijd de wortelen ongeschild in grote stukken. Schil de hokkaidopompoen en snijd die ook in grote stukken. De uien snijd je tenslotte in maantjes. Meng deze stukken door elkaar in een grote mengkom. Schep deze mix van groenten op een ovenplaat en kruid ze goed met peper en zout. Zet de ovenplaat een 60-tal minuutjes in de oven tot alle groentjes gaar zijn. Schep ze tussendoor ongeveer elke 10 minuutjes eens om om te vermijden dat ze aanbranden. 5 minuten voor het einde van de gaartijd, strooi je de tijm over de groentemix.

 3. Intussen verhit je de olijfolie in een (wok)pan. Je raspt de gember en perst deze uit. Vervolgens snijd je ook de uien voor de saus in dunne halve maantjes en pers je de knoflook. Deze drie ingrediënten voeg je toe aan de pan. Laat alles op een zacht vuurtje stoven tot de uien zacht zijn. Voeg vervolgens de rijststroop, tamari, het citroensap en water toe aan de groenten en laat het geheel nog even zacht doorkoken. Nu kun je je geroosterde ovengroenten met uiensaus serveren. Smakelijk!

Extra tips:

 • Met behulp van een stukje keukenpapier of een keukenborstel kun je olie gemakkelijk en gelijkmatig over een bakplaat uitsmeren.
 • Het snijden van de groentjes voor de uiensaus kan je doen samen met het snijden van de groentjes voor de groentebereiding om tijd te besparen.
 • Om te vermijden dat je groentjes aanbranden, kan je een vlammenverdeler gebruiken.
 • Je kunt deze ovengroenten met uiensaus eten als vegetarische maaltijd of met een stukje vlees erbij, zoals kip of kalkoen.

Ben je trots op het resultaat of heb je nog suggesties bij dit gerechtje? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar je ervaringen en foto’s. Of misschien wil je wel een van onze (gratis) events bijwonen en kennismaken met de totaalaanpak van 3-isOne?

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

 • analyse van al jouw klachten
 • leefstijlanalyse
 • mogelijkheid om vragen te stellen
 • doelstellingen bespreken
 • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.