Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Notenpap met fruit

Notenpap met fruit

Ingrediënten

Kastanjes gepeld/ noten mengeling

250 g

medjoul dadels, ontpit

7

chiazaad

2 el

vanille-extract

1 kl

kardemon poeder

1 kl

kokos of amandelmelk

400 ml

appel

2

boter

1 el

kaneel

1 kl

walnoten, grof gehakt

50 g

Notenpap met fruit is een heel voedzame en vullende start van je dag. Noten zijn er in overvloed. Zeker tijdens de herfst liggen de kastanjes voor het rapen! Die zijn heel rijk aan mineralen. En dat is meteen een goede reden om er een verwarmend en voedzaam ontbijt mee te maken.

Tegelijkertijd vind ik experimenteren heel leuk. Als basis gebruik ik bestaande recepten, die veelal veel te veel suikers bevatten. Dan vervang ik ingrediënten die niet passen bij het 3-isOne levensplan. Daarnaast is het ook altijd leuk om mijn huisgenoten te verrassen met het eindresultaat. Samen met hen ben ik altijd heel benieuwd naar wat deze experimenten opleveren. Ook dit receptje is ontstaan uit zo’n experimentmoment. En jullie hebben geluk: alles is geproefd en goedgekeurd!

Dit gerecht is voor 4 personen.

Bereiding

 1. Wel gedurende 8 uur de gepelde kastanjes door ze nét onder water te zetten. Wanneer je deze tijd niet meer hebt, kan je ze gedurende 1 uur wellen door er heet water over te gieten. Het wellen van noten is eg belangrijk. Hierdoor worden ze beter verteerbaar. Je kan de kastanjes vervangen door eender welke andere noten, zoals walnoten, pecannoten, cashewnoten,… Na het wellen giet je de noten af.

 2. Maal de noten met de dadels in een keukenrobot tot een kruimelige massa. Doe deze massa samen met de chiazaadjes, de kruiden en melk in een pot en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Roer regelmatig en laat dit gedurende een 15-tal minuten verder koken, totdat je een dikke pap krijgt. Deze pap maak ik meestal de avond daarvoor. Hierdoor win je de volgende ochtend veel tijd en worden de noten nóg beter verteerbaar.

 3. Verhit een pan met daarin de boter. Snij intussen de appel in schijfjes. Dit mag een appel met schil zijn. Leg de appel in de gesmolten boter en bak deze op een zacht vuur. Strooi de kaneel over de appelstukjes. Je kan de appel indien gewenst vervangen door banaan of peer, of een mengeling van deze twee. Tijdens het seizoen van de vijgen vormen ook deze een heerlijk extraatje.

 4. Verdeel de notenpap met fruit over 4 kommetjes en garneer hierover het fruit. Werk het geheel af door de gehakte noten over het fruit te strooien.

Extra tips:

 • Je kunt verschillende noten gebruiken voor dit recept. Kies de noten van jouw voorkeur op basis van je voedingsplan en de gesteldheid van je vertering.
 • Als je deze notenpap met fruit maakt met kokosmelk, gebruik dan de volle kokosmelk rijk aan vetten. Dit zorgt voor een extra romig effect. Als je dit receptje maakt met amandelmelk, voeg dan 2 el boter toe aan dit recept.
 • In de zomer kan dit combineren met verse bessen, zoals frambozen, blauwe bessen, …

Trots op het resultaat of heb je nog meer suggesties of tips? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.