Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

3-isOne gezonde vol-au-vent

3-isOne gezonde vol-au-vent

Ingrediënten

bio kip

1 volledig

rode ui

1

knoflook

3 teentjes

kruiden: salie, tijm en rozemarijn (vers of gedroogd)

water

1,5 liter

bio kippenbouillonblokje

1

bio kippengehakt

500 g

ei (niet bij glutenintolerantie)

1

speltchapelure (niet bij glutenintolerantie)

3 el

haverroom

200 ml

champignons of oesterzwammen

500 g

kuzu (natuurlijk bindmiddel)

1 el

peper

zeezout

Deze gezonde vol-au-vent is een gerecht voor 4 tot 6 personen. Vol-au-vent is iets dat iedereen wel lust. Zelfs kindjes zijn er dol op. Alleen is het erg moeilijk om een gezond vol-au-ventrecept te vinden. Deze gezonde vol-au-vent is niet alleen gunstig voor je smaakpapillen maar voor je gehele lichaam, brein en hart!

Bereiding

  1. Pel de rode ui en de teentjes knoflook. Snipper deze fijn. Indien je verse tuinkruiden gebruikt, snipper je deze ook fijn. Ontvel de kip en snijd de billen ervan af. Stoof in een grote pot de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook en (verse) kruiden toe. In dit mengsel bak je de kip licht aan. Voeg 1,5 liter water en het bouillonblokje toe. Laat dit alles eerst koken en daarna gedurende 2 uur op een heel zacht vuurtje verder sudderen. Als het geheel is afgekoeld, neem je de kip uit het vocht. Giet 1 liter van de bouillon in een aparte pot. Dit kan je achteraf nog gebruiken als kippenbouillon.

  2. Meng het kippengehakt met het ei en de speltchapelure, rol hiervan kleine balletjes en voeg die toe aan de overgebleven bouillon in de kookpot. Bij glutenintolerantie gebruik je enkel het kippengehakt. Giet 0,5 liter water bij de bouillon met balletjes en breng die aan de kook gedurende 15 minuten. Pluk het vlees van de afgekoelde kip.

  3. DE SAUS: Voor de saus voeg je de haverroom toe en de kuzu die je eerst oplost in wat water. Kruid alles met peper en zout en laat dit geheel 15 minuten koken tot je ziet dat de saus goed indikt. Snijd ondertussen de champignons of oesterzwammen en voeg die ook bij de saus. Na 2 minuten zijn zowel de champignons als het kippenvlees gaar. Proef eens of je je gerecht genoeg gekruid hebt en dan is je gezonde vol-au-vent klaar! Smullen maar!

Extra tips:

  • Zoals alle stoofpotjes is dit gerecht nog beter van smaak als dit een nachtje kan intrekken.
  • Van de kippenbouillon die je nog over hebt kan je vb. soep maken, zoals de brandnetelsoep op onze website. Zelf gekookte kippenbouillon is super voedzaam voor de bijnier en zet je best regelmatig op het menu (bij mij elke week)! Het is vooral aan te raden bij mensen met uitputting, vermoeidheid en burn-out. Maar eigenlijk is het heilzaam voor iedereen, bv. voor extra energie in de winter.

Trots op het resultaat? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.