Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Fruitige notencake

Fruitige notencake

Ingrediënten

BODEM:

Ontpitte dadels

200 g

Amandelmeel

200 g

Kokosvet

50 g

Zeezout

een snufje

VULLING:

Cashewnoten

350 g

Water

150 ml

Frambozen

500 g

Agar Agar

4 g

Kokosvet

50 g

Deze fruitige notencake is ware zomerse verwennerij boordevol vitaminen, vezels, goede vetzuren en mineralen. Dit is eigenlijk een super alternatief voor liefhebbers van cheesecake die niet goed zuivel kunnen verdragen, een zuivelvrije cheesecake dus. De meeste mensen die ik deze cake laat proeven gaan helemaal ‘nuts’ over deze fruity nutcake.

Dit receptje vraagt wel minstens 6 uur voorbereiding. Geen nood! Je eigen bijdrage is minder dan een minuut. De tijd doet de rest. 🙂

Bereiding

 1. Voorbereiding: Doe de cashewnoten in een kom en zet ze onder water. Doe dit minstens 6u en liefst een dag op voorhand. De dag of avond voordien is perfect. Laat de cashewnoten gedurende die tijd rustig wellen. Giet voor de bereiding het meeste overtollige vocht weer weg.

 2. Mix met een krachtige blender of notenhakmachine de gedroogde dadels samen met het amandelmeel, kokosvet en zeezout tot een homogene massa. Neem een springvorm en vet deze in met kokosvet of leg er een bakpapier in. Doe hierin de massa en verdeel ze goed over de bodem. Druk ze vervolgens stevig aan. Zet het resultaat hiervan in de koelkast gedurende een half uur.

 3. Terwijl je mengsel opstijft, kook je de frambozen in een bodempje water. Dit mogen gerust ontdooide diepvriesframbozen zijn. Meng de Agar Agar in een half glas water. Zodra de frambozen koken, voeg je die Agar Agaroplossing toe. Laat het geheel nog 5 minuten koken op een zacht vuurtje. Laat vervolgens alles wat afkoelen.

 4. Meng in de blender de gewelde cashewnoten en het kokosvet. Giet daarbij het frambozenmengsel wanneer het nog warm is. Meng dit tot een geheel en giet deze lauwe vulling bovenop de gestolde bodem. Zet de taart opnieuw enkele uren in de koelkast. Dan kunnen de Agar Agar en het vet stollen, zodat je een stevige vulling krijgt.

 5. Haal deze overheerlijke taart uit de koelkast en werk ze af met enkel verse frambozen of andere vruchten.

Extra tips:

 • Je kan met fruit variëren door de frambozen te vervangen door aardbeien, bosvruchten of blauwe bessen.
 • In de vulling van deze fruitige notencake kan het amandelmeel vervangen worden door ander notenmeel, zoals kastanjemeel.

Trots op het resultaat? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.