Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Boekweit met venkel

Boekweit met venkel

Ingrediënten

boekweit

60 g

venkel

1 stuk

kerstomaatjes

100 g

olijven

100 g

pompoenpitten olie

1 el

salade du pecheur

1 el

gomasio

1 el

kiemgroenten

50 g

Gekookte granen zijn in ons Westers eetpatroon geen dagelijkse gewoonte. Toch zijn ze onmisbaar in een gebalanceerd voedingspatroon. Gekookte granen zijn absoluut essentieel voor mensen met verteringsproblemen of energietekort. Ze zijn erg reinigend voor het lichaam. Boekweit is een graan dat zeer zacht is van smaak, rijk aan een vergeten mineraal Silicium dat zeer goed is voor onze botten, haren, nagels en bindweefsel.

Venkel is een groente met een anijsachtige smaak, die op de achtergrond verdwijnt als je deze bereid tot hij gaar is. Deze zoete groenten zijn eveneens een waardevolle ondersteuning bij uitputting en verteringsproblemen.

Bereiding

  1. Spoel de boekweit 1 minuut lang in een zeef onder stromend water. Doe ze in een kookpot en voeg 200 ml water toe. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes koken gedurende 10 minuten, tot de boekweit gaar is.

  2. Reinig de venkel en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Je mag best ook wat groene takjes gebruiken van de venkel. Stoom deze gaar in de stoomoven, of kook de venkel gaar op het vuur.

  3. Meng de gare boekweit met venkel door elkaar. Breng deze op smaak met de pompoenpittenolie, de salade du pêcheur, de gomasio, de kerstomaatjes en olijven. Boven op dit gerecht strooi je de kiemgroenten. Smakelijk!

Extra tips:

  • Laat bij verteringsproblemen de kerstomaatjes en olijven achterwege en vervang ze door kleine stukjes rode biet. Rode biet heeft een gunstige invloed op het energiepeil en de vertering. Zodra deze klachten verminderd zijn, kun je de kerstomaatjes en olijven aan deze boekweit met venkel toevoegen.
  • Bij foodprepping kan voorverpakte rode biet je heel wat tijd besparen. Er zijn namelijk al eens van die dagen dat het wat sneller moet gaan. Daarom heb ik altijd voorverpakte gekookte rode biet in mijn koelkast liggen.
  • Boekweit gaat ook goed samen met zalm. Probeer dus zeker ook onze zalm met boekweit eens uit als avondmaal.

Trots op het resultaat of suggesties? Word dan lid van onze besloten Facebookgroep en deel daar gerust je foto’s en ervaringen. Tijdens een van onze events kun je ook altijd ervaringen delen met gelijkgezinden, recepten uitwisselen en veel bijleren over gezonde voeding.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.