Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Boekweit met groenten en basilicum.

Boekweit met groenten en basilicum.

Ingrediënten

Boekweit

250 g

Water

500 ml

Sojascheuten

500 g

Sesamzaad

50 g

Lenteui

2

Kerstomaat

500 g

Rode biet (voorgekookt)

500 g

Munt

1 el

Basilicum

2 el

Tamari

2 el

Olijfolie

5 el

Pompoenpittenolie

3 el

Balsamico azijn

1 el

Appelciderazijn

2 el

Gerechten met gekookte granen zitten bij velen in het vakje ‘onbekend is onbemind’. Daardoor krijgen ze al gauw de naam niet lekker. Een volwaardig gekookte graan brengt balans. Het koken van granen laat toe dat je in de voedingspatroon veel meer granen gaat gebruiken waardoor je vanzelf veel gevarieerder gaat eten dan wanneer je lunch steevast uit een broodmaaltijd bestaat. Eens je de gekookte granen hebt omarmt, zal je er vanzelf veel creatiever mee omgaan en zal je de smaak ervan veel meer op prijs stellen dan die van brood. Als zeker dan die van industrieel brood.

Dit recept zal zeker heel wat mensen bekoren. Boekweit korrels hebben een volle zelfs ietwat nootachtige smaak. De combinatie ervan met basilicum, rode biet en de afwerking met balsamico zorgt dat de aardesmaken en de aarde organen, maag, milt en pancreas goed gevoed worden.

Bereiding

 1. Spoel de boekweit korrels door ze in een zeef te doen en het water er doorheen te laten stromen. Laat ze 15 min. rusten en spoel ze dan nog eens af. Zet een pot met het water op het vuur en voeg de boekweitkorrels toe. Kook ongeveer 30 minuten, dan is de boekweit gaar. Controleer na 20 minuten of er nog voldoende water in je pot is. Indien nodig voeg je nog wat toe.

 2. Terwijl de b boekweit kookt stoof je gedurende 15 minuten de sojascheuten in een pan met wat olijfolie en de tamari. Voeg deze vervolgens toe aan de gare boekweit. Gril daarna in dezelfde pan de sesamzaadjes, hierin mag nog wat rest zijn van de tamari. Je voegt best een beetje olijfolie toe. Na 5 minuten grillen voeg je de sesamzaadjes toe aan het boekweitmengsel.

 3. Je kan werken met voorgekookte bietjes of de verse bieten eerst gaar koken. Snij de gekookte bieten in stukjes van 0,5 cm en voeg ze toe aan het boekweitmengsel.

 4. Snipper de lenteui, halveer de kerstomaatjes, snipper de basilicum en de munt. Voeg alles toe aan het mengsel en roer goed. Het boekweitgerecht is nu klaar. Maak nog een dressing door de oliën, de appelciderazijn en balsamicoazijn te mengen. Deze kan je dan naar believen over het boekweit gerecht doen.

Extra tips:

 • Als je geen rauwe tomaten verteert kan je dit vervangen door artisjokharten
 • Ter variatie kan je het sesamzaad vervangen door pijnboompitten
 • Je kan ook spelen met de kruiden. In plaats van munt kan je hierin wat citroenmelisse doen, of gewoon enkel basilicum.
 • Als extra kan je hieraan een stukje geitenkaas toevoegen.
Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
 • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
 • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
 • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
 • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Persoonlijke begeleiding?

Contacteer ons vrijblijvend, we kijken graag hoe we u verder kunnen helpen.