Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Vetverbranding: dé aanpak bij overgewicht

Minder gewicht - gewicht verliezen

Vetverbranding speelt een belangrijke rol in de gezondheid van elke mens. Een recente studie, uitgevoerd tussen 2015 en 2017, met meer dan 7000 mensen, toont het verband aan tussen overgewicht en hart- en vaatziekten. [Referentie: Landi F, Calvani R, Picca A, Tosato M, Martone AM, Ortolani E, Sisto A, D’Angelo E, Serafini E, Desideri G, Fuga MT, Marzetti E. – Body Mass Index is Strongly Associated with Hypertension: Results from the Longevity Check-up 7+ Study. Nutrients. 2018 Dec 13; 10(12)]

weegschaal-dik

De studie toont onomwonden aan dat overgewicht en hypertensie (te hoge bloeddruk) samengaan. Onder de personen met een normaal BMI (Body Mass Index) was de bloeddruk bij 45% te hoog. Bij de groep met overgewicht was de bloeddruk te hoog bij 67%. Bij de groep mensen met obesitas klasse 2 en 3 had respectievelijk 79% en 87% een te hoge bloeddruk. Er is dus een significante bloeddruktoename naarmate het gewicht hoger is. Volgens het onderzoek is de BMI op zich (los van andere invloeden) een risicofactor voor hoge bloeddruk. Meer zelfs: een te hoge BMI is een eenvoudige en effectieve voorspeller van hypertensie.

Overgewicht als indicator: BMI

In zekere zin zit hier ook een positieve kant aan. In het probleem schuilt immers de oplossing. Dit betekent dus ook dat je met de juiste voeding en levensstijl je gezondheid kan gaan herstellen. Als je benieuwd bent naar je BMI, kan je deze op een eenvoudige manier zelf berekenen. Zoek even de formule via Google, of maak gebruik van een van de vele online BMI Calculators. Deze eenvoudige meting van je lichaamssamenstelling geeft je een goede indicatie van het feit of je al dan niet overgewicht hebt. Je kan deze meting zo vaak doen als je wil. Enkel je gewicht controleren, leidt vaak tot heel wat frustratie. Je gewicht alleen zegt immers niet echt veel over je lichaamssamenstelling. Om daar een duidelijk beeld van te krijgen, meet je best heel wat meer parameters, waaronder het vochtgehalte, de spier-, bot- en vetmassa van je lichaam. Deze zaken vormen essentiële bijkomende informatie wanneer men wil nagaan of iemand daadwerkelijk overgewicht heeft.

Door vetverbranding naar lagere BMI

Om het BMI naar omlaag te krijgen, is het belangrijk om het lichaam in vetverbrandingsmodus te krijgen. Het is van vitaal belang dat gewichtsverlies niet leidt tot de afbraak van spiermassa, maar wel tot vetmassaverlies. Als een lichaam jarenlang vetten heeft opgestapeld, is de vetverbranding echter meestal in slaap gesukkeld. Alle moeite die men dan doet om te vermageren, zal tevergeefs zijn. Om de vetverbranding in gang te doen schieten, heeft het lichaam vaak een duwtje nodig. Gelukkig zijn er een aantal zaken die men kan doen om de vetverbranding te activeren:

  • Bewegen geeft aan het lichaam een prikkel om spieren te versterken en vetten te verbranden. Krachttraining en intervaltraining geven de beste resultaten.
  • Een voedingssupplement met extract uit Garcinia Cambogia heeft bewezen resultaat op het activeren van de vetverbranding. Eens je vetverbranding actief is, blijft ze actief. Je kan het combineren met Chroom en Inositol, supplementen die ervoor zorgen dat je hongergevoel afneemt. Uiteraard is het ook belangrijk om minder calorieën op te nemen dan je lichaam nodig heeft. Pas dán gaat je lichaam zijn reserves aanspreken.
  • Als je merkt dat je energiepeil tijdens dit proces niet omhooggaat, dan hebben je lichaamscellen waarschijnlijk nood aan Carnitine en Taurine. Bij je apotheker kan je vragen naar voedingssupplementen die beiden bevatten.
  • Hoe raar het ook klinkt, het lichaam heeft ook voldoende rust en slaap nodig om optimaal vet te kunnen verbranden.

Conclusie

Als je op een duurzame manier gewicht wilt verliezen, door in vetverbranding te gaan, is een goede analyse nodig van je huidige situatie. Wij kunnen je hiermee helpen. We brengen namelijk uitgebreid in kaart wat je lichaam nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen.

Wat nu?

Het voorbije jaar heeft een student dieetleer de resultaten in kaart gebracht van onze trajecten. Deze vormen deel 3 van het boek ‘Samen Gezond‘. In dit boek lees je ook 21 persoonlijke getuigenissen van mensen die bij ons een traject doorlopen hebben. Benieuwd? Lees alvast een stukje uit het eerste deel van het boek. We hebben ook een uniek starttraject uitgewerkt om je gewicht aan te pakken en je vetverbranding optimaal aan te spreken. In dit online traject met de kit OVER gewicht leer je bovendien ontzettend veel bij over gezondheid en gezonde voeding. Maar we bieden ook een aantal uitgebreide gepersonaliseerde trajecten waarbij we je stap-voor-stap gaan begeleiden.

Ieder persoonlijk traject start bij ons met een uitgebreide vragenlijst. De ingevulde lijst brengt de oorzaak van jouw klachten in beeld. Zodra we die kennen, kunnen we je een traject op maat voorstellen. Onze trajecten leiden tot duurzame resultaten, met desgewenst heel wat gewichtsverlies. Indien je hierin geïnteresseerd bent, contacteer dan een coach uit jouw regio.

Zelf doen?

Wil je liever zelf aan de slag met je vetverbranding op weg naar een gezond gewicht? Dan kun je alvast onze gratis test invullen om te zien wat je beginsituatie is. Door te weten waar je staat, kun je beter concrete stappen inplannen. Ten tweede kan het helpen om een accountability partner te hebben of meerdere. Als je je omringt door gelijkgezinde mensen met dezelfde doelstelling zal je gemakkelijker gewicht verliezen. Daarvoor kun je terecht op onze besloten Facebookgroep. Daar heb je een hele community die je gratis zal steunen terwijl jij zelf belangrijke stappen zet naar een gewicht in balans. Veel succes!

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Ademen in hartcoherentie, een tool die hart, brein en lichaam in balans brengt.

Lees verder

Toegepaste Kinesiologie: Spiertesten en Holistische Gezondheid

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.