Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Samen van de ene crisis naar de andere of ‘Samen GEZOND’?

fotoshoot samen gezond coaches

‘Samen tegen corona’, samen tégen een crisis. Het klinkt best strijdlustig maar nog steeds vrij negatief. Wat met ‘Samen streven naar gezondheid’? Of korter en krachtiger: ‘Samen GEZOND!’

Wist je dat er in het Chinees maar 1 woord bestaat voor zowel het woord ‘crisis‘ als het woord ‘kans‘? Bijgevolg beschouwen de Chinezen iedere crisis tegelijkertijd als een kans. En ze hebben al zo vaak gelijk gekregen! Ik heb het zelf al zo vaak aan de lijve ondervonden.

Zelf was ik ooit directeur van een zoetwarenfabriek en kampte ik jarenlang met overgewicht en eetstoornissen. Nergens vond ik een antwoord en ik schoolde me jaren geleden om van ingenieur in de voedingswetenschappen tot orthomoleculair nutritionist en natuurdiëtist. In mijn praktijk ontwikkelde ik op basis van mijn ervaring de wetenschappelijk onderbouwde 3-isOne-methode. Deze grote inspanning geeft me steeds meer vitaliteit en plezier, zeker naarmate ik het met anderen kan delen en ook kan meegenieten van hun resultaten!

‘Practise what you preach!’

‘Practise what you preach’ is een uitspraak die ik hoog in het vaandel draag. Maar uiteraard gaat een gezonde levensstijl nastreven bij mij ook nog steeds met vallen en opstaan. Natuurlijk gaat het de ene dag al beter dan de andere. Gezondheid is steeds weer opnieuw de balans vinden. Je leefstijl veranderen is geen snelweg van A naar B. Het is een kronkelig pad. Maar net op dat kronkelig pad valt het meest te zien en het meest te ontdekken. Dankzij ons huidig ziekenzorgsysteem is gezondheidszorg ongekend. En we weten allemaal: ‘onbekend is onbemind’. In het boek ‘Samen GEZOND‘ leg ik stap voor stap uit hoe je ziekenzorg kan ombuigen naar gezondheidszorg en dat in de eerste plaats voor jezelf. Want als je de wereld positief wilt veranderen, begin je best bij jezelf!

Stoppen met stillen en remmen

Met geschiedkundige feiten en wetenschappelijke onderbouwing heb ik aangetoond waar we zijn afgeweken van gezondheidszorg naar ziekenzorg. Dit leidt ons ver van een toekomst waarin we samen gezond kunnen zijn. Maar mijn boek wijst niet alleen op de problemen in ons huidige beleid. Vanzelfsprekend bevat het ook tal van oplossingen die bovendien ook binnen ons ‘Westers welvaartsmodel’ haalbaar zijn.

Covid-19 kan een gevaarlijk virus zijn voor wie geen sterk fundament heeft. In dat geval ben je extra kwetsbaar. Toch wordt er momenteel in de media nauwelijks gesproken over hoe we dat fundament kunnen versterken. Mensen nemen vandaag de dag bijvoorbeeld maagzuurremmers, pijnstillers, enz… alsof het snoepjes zijn. Eigenlijk signaleert je maag als een van de eerste organen dat je je levenswijze moet veranderen. Dus eigenlijk vertel je dan je lichaam dat het moet zwijgen terwijl het misschien wel een dringende boodschap heeft voor jou…

Hoe ga je van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

In het boek ‘Samen GEZOND’ geef ik een uitgebreid antwoord op deze vraag. Uiteindelijk komt het hierop neer:

“De coronacrisis geeft een versterkend effect aan de jarenlange pandemie van chronische ziekten in onze maatschappij. Zowel door gezondheidsorganisaties als doorheen de geschiedenis wordt aangetoond dat de oplossing voor al deze problemen dezelfde is: preventie door middel van gezonde voeding en levensstijl.”

Shift naar preventieve gezondheidszorg

Slechts 2,1 % van het Belgische gezondheidsbudget gaat naar echte preventie, wijst een studie van OECD uit. Een aandacht- en budgetverschuiving naar preventieve gezondheidszorg is dus broodnodig. Alleen op die manier kunnen we evolueren in de richting van een wetenschap die gelinkt is aan de natuur en niet een die enkel klakkeloos het huidige evidence-based model volgt. Dat laatste is goed voor de handel, omdat je alles in cijfers kan gieten en daar medicatie voor kan voorzien. Maar het is nodig om het lichaam als één geheel te zien. Momenteel gebeurt dit nog niet. In plaats van samen gezond zijn we nog al te vaak samen ziek en verliest men het grotere verhaal steeds uit het oog.

‘Ziek gezondheidssysteem’

Je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat het huidige sociaal ziekteverzekeringssysteem ziek en failliet is. Artsen en zorgverleners kreunen onder de werkdruk en de meeste zorgverleners verdienen niet wat hen toekomt. Er is nood aan een nieuw model, waarin wetenschap en geneeskunde ten dienste staan van de mens en de planeet. Wat we nodig hebben is een wetenschap die gelinkt is aan de natuur.

De klassieke geneeskunde verdient alle lof en eer voor heel wat zaken waarmee ze de mens een langer leven bezorgd heeft. Maar de complementaire geneeskundige verdwijnt vaak op de achtergrond. De coronacrisis legt dat pijnlijk bloot: diabetici en patiënten met hart- en vaatziekten zijn vatbaarder voor de meer ernstige gevolgen van het coronavirus. Als we vroeger inzetten op hoe we ons eigen lichaam kunnen versterken en eventueel overgewicht kunnen wegwerken, maken we onszelf weerbaarder. Verandering start immers bij onszelf.

Insulinedosis gehalveerd in 1 maand tijd: het kán!

In de praktijk helpen 3-isOne coaches mensen met chronische ziekten om samen gezonder te leven en zelfs om bijvoorbeeld medicatie af te bouwen. Eén de 21 getuigenissen in het boek is afkomstig van Wim, een diabetespatiënt. Hij werd door 3-isOne geholpen waardoor hij in 6 weken tijd zijn insulinedosis kon halveren. Van diabetes type 2 kan je volledig herstellen als je je levenswijze aanpast. De persoon zelf is daarmee geholpen en de kost voor de rest van de gemeenschap ligt een pak lager. Volgens de Diabetes Liga ligt de kost van een jaarlijkse behandeling van een diabetespatiënt zonder complicaties of insuline op € 1505.

21 persoonlijke verhalen in ‘Samen GEZOND’

Momenteel gaat 98% van het Belgische gezondheidsbudget naar de klassieke wetenschap en amper 2 % naar levensstijl en voeding. Dat wijst een studie van OECD[1] uit. Elke euro die je investeert in gezondheidspreventie levert je nochtans € 4 tot € 16 op. Als dat geen interessante belegging is. En als je je eigen lichaamsfundamenten versterkt, ben je meteen ook beter gewapend tegen ziekten zoals Covid-19. De 21 persoonlijke getuigenissen en verhalen in het boek ‘Samen GEZOND’ maken duidelijk dat dit niet louter een theorie is. Het is de realiteit.

Samen GEZOND

Covid-19 maakt ons duidelijk dat de regering het niet voor ons gaat doen en dat de wetenschap niet alle antwoorden heeft. We moeten dit ‘samen’ doen. Samen gezond betekent niet dat we voor iedereen moeten bepalen wat dat is, maar dat we vooral zelf een grotere rol moeten spelen in onze eigen gezondheid. Naast de 21 getuigenissen lees je in het boek ‘Samen GEZOND’ ook échte resultaten van échte mensen die zelf, samen met hun coach, aan hun gezondheid gewerkt hebben. Je zal lezen dat je in 3 maand tijd heel wat gezondheidswinst en vitaliteit kan terugkrijgen.

De natuur toont ons hoe het anders kan

Veel mensen gaan wandelen, trekken de natuur in. In de natuur zie je verzwakte bomen die vol staan met schimmels waarop mooie paddestoelen groeien. Daarrond staan sterke bomen. Na een jaar of 2 is de zwakke boom weg. De sterke bomen errond zullen waarschijnlijk ook wel besmet zijn met dezelfde schimmel, want die bomen kunnen niet zomaar weg van die zieke boom. Dat is wat de natuur ons toont. Dit vertrouwen, deze ‘selfempowerment‘ leer je bij 3-isOne. Lees in het boek ‘Samen GEZOND‘ over hoe jouw lichaam over dezelfde kracht beschikt als die boom. Leer wat jij zelf kan doen. Laat je inspireren door de verhalen en getuigenissen en ga er zelf mee aan de slag. Zo kan ook jij meebouwen aan een wereld waarin ziekenzorg plaats maakt voor gezondheidszorg.


[1] Bron: OECD/European Observatory on Health Systems and Policies (2017), Belgium Country Health Profile 2017, State of Health in the EU, OECD Publishing, Paris/European Observatory on Health Systems and Policies, Brussels.


Heb je interesse om een event te volgen bij ons? We hebben nu ook online events op ons programma staan. Of volg je liever een offline of online traject bij ons om zo te werken aan jouw weerstand? Neem dan gerust contact op voor meer info.

Word lid van onze besloten Facebookgroep. Regelmatig zijn er wedstrijden waarbij we het boek ‘Samen GEZOND‘ weggeven. We willen dit immers toegankelijk maken voor iedereen! Stuur ons een eenvoudig verzoekje en krijg ook talloze tips en receptjes.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Ademen in hartcoherentie, een tool die hart, brein en lichaam in balans brengt.

Lees verder

Toegepaste Kinesiologie: Spiertesten en Holistische Gezondheid

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.