Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Bewegen met 3-isOne

Vind jij het moeilijk om regelmatig te bewegen? Ben je nu eenmaal geen topsporter? Dat hoeft ook niet per se.

Niet iedereen is geboren om topsporter te worden, maar iedereen heeft wel spieren. Die spieren moeten natuurlijk gebruikt worden. Regelmatig bewegen is dus belangrijk voor elk lichaam! Ook een goede vetverbranding vraagt dat je geregeld je spieren aan het werk zet. Want het Engelse gezegde klopt: “If you don’t use it, you’ll lose it.”

In dit filmpje toon ik je hoe je zelfs met weinig tijd dagelijks je spieren traint.

Sporten: niet enkel om af te vallen

Er bestaan veel misvattingen omtrent bewegen en sporten. Veel mensen staren zich blind op hun gewicht, maar hoe je lichaam eruit ziet, hangt niet alleen af van hoeveel je weegt. Het gaat ook om het silhouet van je lichaam. Strakke spieren zorgen voor een algemeen fit en gezond uiterlijk. En zoals je eruit ziet, zo zal je je ook voelen. Sporten mat je ook niet af, maar geeft je net méér energie.

Mijn tips bij het sporten

Actieve meditatie - bewegen

Wanneer je gaat sporten of bewegen, wissel dan af tussen aerobe training en anaerobe training, bv. joggen versus je kuitspieren trainen. Bij aeroob sporten kan je je ademhaling, je zuurstofopname de intensiteit van je bewegingen volgen. Bij anaerobe training zullen je spieren tijdens het sporten meer zuurstof verbruiken dan je kunt opnemen zodat je intensiever traint. Deze laatste is een goede manier om je spiermassa te doen groeien. Een goed voorbeeld van zo’n training is de 7-minute work-out. Hiervan zijn massa’s apps te vinden!

Deze intensieve lichamelijke oefeningen kun je gemakkelijk een 5-tal keer per week inbouwen in je schema. In het begin zullen je spieren misschien wat stijf aanvoelen, maar dit zal gegarandeerd verminderen naarmate je dit vaker zult doen. Veel succes met je work-out. Je wisselt deze oefeningen best af met wandelingen of fietstochten in de natuur.

Bewegen als 1 van de 5 pijlers

Elti beweegt - loopt

Bewegen is slechts 1 van de 5 pijlers van 3-isOne, samen met voelen, voeden, ademen en rusten. Het is voor mensen vaak een van de moeilijkste pijlers om te integreren in hun dagelijks leven. Nochtans leren ze vaak tijdens onze trajecten, evenementen, opleidingen of workshops dat dit geen uitdaging hoeft te zijn.

De 3-isOnetrajecten, ook de starttrajecten helpen je om deze pijlers te integreren in je dagelijks leven, hoe druk en hectisch dat ook is. Ze bieden stap voor stap duidelijke richtlijnen en handvaten en een heldere structuur waarop je kunt terugvallen.

Op onze besloten Facebookgroep vind je bovendien talloze gelijkgezinden die met onze tips en/of trajecten aan de slag zijn.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Ademen in hartcoherentie, een tool die hart, brein en lichaam in balans brengt.

Lees verder

Toegepaste Kinesiologie: Spiertesten en Holistische Gezondheid

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.