Maak met het starttraject OVER gewicht 'je goede voornemens' waar! Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting. - meer info

Actieve meditatie: verbind je hart, brein & lichaam

Hoe leer ik mediteren? Wat kan ik doen om te horen wat mijn hart van mij wil? Deze vragen worden mij vaak gesteld. Wees gerust: zelf heb ik hier jaren over gedaan. Zoals de meeste mensen kreeg ik er alleen nog meer stress door. Geduld en overgave, ‘oefenen’ is dus de boodschap. Voor mij is meditatie pas leuk en efficiënt geworden toen ik kennis maakte met actieve meditatie. Hiervan bestaan er heel veel vormen en het voordeel ervan is dat het veel toegankelijker is om je lichaam, brein en hart met elkaar te verbinden dan stilzitten en mediteren op een kussen.

Deze meditatie is nog steeds mijn lievelingsmeditatie. Met een stuk hieruit start ik iedere ochtend opnieuw mijn dag.

De Hart Chakra Meditatie van Karunesh is een speciaal ontwikkelde meditatie om onder meer de hartchakra’s te reinigen en het hart verder te openen. Deze hartmeditatie lijkt sterk op de No Dimensions Meditatie van Osho. Dat is geen toeval want beide meditaties zijn geïnspireerd op meditaties uit het Soefisme en bovendien is Karunesh een volgeling geweest van Osho. Zijn oorspronkelijke naam is Bruno Reuter en hij heeft in de Osho Ashram in Pune zijn spirituele naam Karunesh aangenomen. Beide meditaties vind ik persoonlijk erg waardevol om te beoefenen.

Ter kennismaking met deze vorm van mediteren begeleid ik 4 keer per jaar een actieve meditatie aan in de natuur, op een zaterdag, rond iedere zonnewende.

Verloop van de workshop:

Om 10 u stipt starten we met wat uitleg over deze vorm van mediteren, zodat we daarna in alle rust met de meditatie kunnen starten. De meditatie zelf bestaat uit 3 onderdelen.

  • Een bewegingsfase naar alle windrichtingen
  • Een vrije beweging of dansfase
  • Een rustfase

Na de meditatie krijgt iedere deelnemer gedurende een 20-tal minuten de tijd om in een schriftje wat aantekeningen te maken over wat er zich op dat moment aandient of wat er zich aangediend heeft. Het gaat om jouw ervaring.

Daarna volgt er voor wie wenst een korte deelronde over deze ervaring.

Tot slot is er de mogelijkheid om samen te lunchen op deze locatie in het bos. Daarvoor brengt iedereen zijn eigen picknick mee.

We sluiten af rond 14u.

Wat breng je mee:

  • een schrift en wat schrijfgerief
  • een badhanddoek of matje
  • een flesje water
  • een picknick als je achteraf graag nog samen wil lunchen

Voor de meditatie draag je kledij waarin jij je goed voelt en waarin je vrij kan bewegen.

Eline

Eline Hoskens

Belsele

Eline Hoskens

Ik heb onlangs ‘1 jaar zonder migraine’ mogen vieren. Ik heb in die tijd wel nog een 6-tal migraineaanvallen voelen opkomen, maar ik heb ze telkens tijdig kunnen verijdelen met de tips van Christel. Lotgenoten weten hoeveel dit betekent. Ik heb mijn leven terug. Wat ik ook fijn vind, is dat ik niet krampachtig mijn triggers moet vermijden, zoals chocolade. Dat kan ik gewoon blijven eten zonder dat dit nog migraine uitlokt. Ik geraakte ook van nog een aantal andere lichamelijke klachten af waarvan ik was vergeten dat ik ze had en leerde en ervaarde wat een ‘genezingscrisis’ is en hoe het ‘zelfgenezend vermogen’ werkt.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.