Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Meridiaan Qi Gong

Door gastdocent Davy Carlé

Meridiaan Chi Kung is een reeks oefeningen die de energiestroom in de meridianen stimuleert. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat ze een energiestroom op gang brengen, die het netwerk van meridianen opent en ruimte creëert van binnen. Het is een speelse en uitnodigende vorm die vreugde geeft aan het lichaam.

Door de oefeningen regelmatig te doen, voel je dat de externe bewegingen je helpen de interne bewegingen van je lichaam te voelen. Zo kun je je levensenergie sterk verhogen en verbeteren en kan de intelligentie die in je lichaam aanwezig is zich tonen.

De bewegingen zijn gekoppeld aan de vijf elementen uit de Chinese Geneeskunde (metaal, aarde, vuur, water en hout) en de meridiaankoppels die daarmee verbonden zijn. Het bewegen ‘in de elementen’ is niet alleen maar oefenen of trainen of mooie bewegingen maken.  Het is ook bewegen in de elementen in jezelf, vertrouwd raken met hoe de verschillende elementen zich in jou tonen en de ontwikkeling van het potentieel dat hierin besloten ligt. De alchemie komt op gang.

Door bewust, aanwezig en tegelijk stil te zijn in je beweging, verandert zowel je lichaam als geest. De start van een nieuw, bewuster leven in je lichaam is begonnen.

De oefeningen zijn zo opgebouwd dat iedereen ze op zijn manier kan oefenen. Het regelmatig herhalen van de bewegingen bouwt innerlijke kracht en bewustzijn op in de verschillende dimensies, het fysieke lichaam en de emotionele, mentale en spirituele dimensie.

De grondlegger en mijn leraar hiervan is Dirk Oellibrandt. De lessen worden gegeven door gecertifieerd Qi Gong docent Davy Carlé. Bovenop het aanleren van de bewegingen neemt Davy jullie ook mee in de wondere wereld van deze 5 transformaties. Eens je hiervan de smaak te pakken hebt laat dit je nooit meer los.

De lessen gaan door in reeksen per 6 elementen; metaal, aarde, vuur 2x, water en hout, telkens van 19 u tot 20u 30 in de workshop ruimte. Je schrijft in voor 1 les en kan dan ter plaatse verder inschrijven voor de reeks. Mocht je wegens omstandigheden een les missen, wordt de voorgaande les altijd kort herhaald bij aanvang van de volgende les! De bewegingen worden langzaam opgebouwd zodat je eender wanneer kan instappen. Zodra je gestart bent is het wel wenselijk om te blijven deelnemen. Zo kan je deze bewegingen integreren in je lichaam en zal dit ondersteunend je zelfgenezend vermogen voeden.

  • Data: 18jan, 1 feb, 8feb, 15feb, 22feb

Foto Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

Fleur Van Riet

In november 2020 kreeg ik te maken met een eetstoornis. Ongeveer 8 maanden lang zat ik in behandeling bij een diëtiste. Mijn ouders merkten dat ik terug op de goede weg was... Jammer maar helaas bleef ik toch gewicht verliezen. Zo stond ik in de zomer op een gewicht van 38 kg. Mijn ouders waren radeloos en wisten niet meer wat we konden doen om dat getalletje omhoog en gezond te krijgen. Tot op een gegeven moment mijn papa naar huis kwam met een verhaal over dat hij in contact was gekomen met een orthomoleculair therapeut. Veel wisten we niet, maar mama en papa besloten er meer over te gaan opzoeken. En of dat resultaat opleverde! Na wat opzoekwerk besloot mama een afspraak te maken voor mij, maar ook voor haar. We gingen dit samen doen! Christel merkte dat het aan mijn vertering lag. Al datgene dat ik al at, verteerde mijn lichaam niet waardoor ik dus niet bijkwam. Ze is samen met mij op zoek gegaan naar aangepaste voeding en een nieuwe levensstijl. Vooral rauwe voeding, gluten en zuivel verteerde ik niet. Na enkele maanden sta ik hier met 20 kg extra, waarvan 10 kg meer spiermassa. Ik voel me terug gezond en bovendien ben ik weer de vrolijke, speelse Fleur van vroeger. Als hooggevoelige jonge vrouw leerde ik ook dat mijn emoties een belangrijke invloed hebben op mijn vertering. Met de vele tips die ik kreeg, sta ik veel veerkrachtiger in het leven. Dankzij de vele recepten vind ik mijn weg heel goed in het glutenvrij en zuivelvrij eten. Zo ondervind ik veel minder last in mijn darmen en kan ik weer mijn favoriete hobby uitoefenen: triatlon. Christel heeft me enorm geholpen, waarvoor dank!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.