Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Helende opstellingen

Helende opstellingen

Loop je in je leven tegen situaties aan waarvan je niet weet hoe je ermee om moet gaan, dan kan een opstelling hierin inzicht brengen. Met een opstelling maak je de onzichtbare patronen zichtbaar en daarmee worden ze beter hanteerbaar. Jouw leven, ook je blinde vlekken, in de ogen kijken, geeft je een nieuwe kracht. Daarna kan jij je ook niet meer beroepen op onwetendheid. Je inzicht in je eigen aandeel in het proces verhoogt daarmee. Uiteindelijk zal je inzien wat je eigen verantwoordelijkheid is in de klacht, het patroon of het systeem.

Daarnaast helpt een helende opstelling om de realiteit onder ogen te komen. De realiteit van hoe jij in het leven staat, in relaties, in je omgeving. Je krijgt inzicht in wat daar energie rovend en energie gevend is, en dat werkt helend. Hoe hard de realiteit ook is, het lucht op en geeft ruimte. Het opent vaak de deur naar heling en genezing, ook bij chronische gezondheidsklachten die al jaren aanslepen. Je ziet ook de mogelijkheden om dit aan te pakken.

Als jij los wil komen van een chronische ziekte, waarvan artsen zeggen dat je die de rest van je leven alleen kan aanpakken met pillen, zal een helende opstelling jou vele andere mogelijkheden laten zien. Je zal ook de gevolgen van bijvoorbeeld het gemis van liefde en aandacht van je ouders, of andere patronen in relatie tot je klachten ontdekken. Want de impact van overlevingsmechanismen, vechten, vluchten of bevriezen, op chronische gezondheidsklachten is zeer groot.

Tijdens de helende opstellingen zal er met de FKC kinesiologie gewerkt worden. Dit ondersteund het helingsproces en bewaakt de opstelling, zodat alle stappen gezet worden en ook in de juiste volgorde. Als het eenmaal zichtbaar is, kan je een beslissing nemen in hoe je ermee om wilt gaan.

Hoe ziet een opstellingsdag eruit?

Bij de helende opstellingsdag is er ruimte voor ongeveer 12 mensen. Daarbij is er plek voor 4 vragers die hun klacht(en) in een opstelling willen weergeven. Deze aanmelding voor een opstelling is altijd individueel. Je doet dit voor jezelf, best zonder aanwezigheid van je partner of familie, daar het gaat over je innerlijke houding ten opzichte jezelf en van de mensen die dichtbij jou leven. Het gaat om jouw persoonlijk proces en best is om hen er niet bij te betrekken. De opstellingen zijn krachtiger als je ze doet met mensen die jou niet kennen. De opstellingen zijn daardoor zuiverder, omdat deze mensen niet bij het proces betrokken hoeven te worden.

Jouw helende opstelling: Je brengt een vraag of probleem in waar je graag aan zou willen werken. Het gaat om iets van jou, je kan geen vragen stellen voor je partner of kinderen. Bijvoorbeeld:

  • Ik heb al jaren rugpijn, hoofdpijn, knieproblemen, … zonder dat er echt een oorzaak of oplossing gevonden wordt die duurzame verbetering brengt. Bvb je gaat daarvoor al jaren naar een osteopaat of kinesist en dan is het weer even beter, een maand later is het probleem er weer
  • Ik heb een burn-out gehad en ik blijf moe, ook al heb ik al heel wat begeleiding gehad.
  • Ik verteer nog amper, na jaren chronisch maagdarmklachten wordt het steeds erger en helpt niets meer…
  • Ik heb een hoge bloeddruk, ik heb hartritmestoornissen, ….
  • ….
Opstellingen: de vrager – representanten

Vooraf staat vast wie er komt voor een eigen opstelling. De andere deelnemers tijdens de dag zijn representant. Aan een of meerdere representanten wordt gevraagd om een positie in te nemen in de opstelling. Zij stellen zich op in de ruimte op een manier die past bij de situatie van degene die de opstelling vraagt. Vanuit deze positie resoneer je mee op de thema’s van de opstelling. Ook als representant is iedere opstelling waaraan je deelneemt een bron van informatie en een hele leerzame ervaring. Je voelt in heel je lijf wat er gebeurd als je een plaats inneemt of gevraagd wordt om een plaats in te nemen. Voor de vrager wordt duidelijk hoe jij je verhoudt tot je klacht, je familiesysteem, je leefstijl en worden patronen & dynamieken zichtbaar. Als opsteller, bewaak ik de opstelling, doe ik interventies en helend werk waardoor de vrager leert, inzicht verwerft en onmiddellijk ervaart welke impact dit heeft. De opstelling toont je hoe je meer op je plek in je leven en dus in je kracht kan staan, zodat je zelfhelend vermogen zijn werk kan doen.

Hoe en wat precies

Inschrijven kan je via de link hierbij je kiest zelf of je een:

  • opstelling vraagt, dan betaal je 105€ (het kan zijn dat je nog uitgenodigd wordt voor andere opstellingen die dag)
  • representant wil zijn doorheen de dag, dan betaal je 65 € (er is enkel nog plaats om in te schrijven als representant)

We beginnen de dag met een korte kennismaking en ik zal iets meer vertellen over helende opstellingen, systemisch werk en familieopstellingen. Daarna worden de aangemelde mensen één voor één uitgenodigd voor hun eigen opstelling, en hun vraag te duiden. Per opstelling wordt 1,5 uur voorzien, soms kan het korter, soms zal het wat langer duren.

Iedereen brengt zijn middagmaal mee dat we samen nuttigen en er zal water, koffie en thee voorzien zijn met een versnappering.

Joost Callens, CEO Caminogroup

Antwerpen

Joost Callens, CEO Caminogroup

Dankzij de gesprekken met Christel en de 3-isOne methode heb ik een unieke code ontdekt om met mezelf aan de slag te gaan op 5 dimensies: bewegen, voelen, eten, ademen en rusten. Het creëert een mooi kompas om op een gezonde manier energiek in het leven en het werkveld te staan. Dank je wel!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.