Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Helende opstelling

Helende opstellingen

Tijdens een helende opstelling, wordt jouw gezondheidsklacht opgesteld. Die klacht vertelt dan welke overtuigingen jouw gezondheid ondermijnen, welk patroon uit jouw familiesysteem of in je werk jou ziek maken. Uiteraard toont deze opstelling hoe je ze kan helen.  Interesse, schrijf je dan in voor één van de dagen in het aanbod of stuur een mail en vraag jouw persoonlijke opstelling aan. 

Daarnaast helpt een helende opstelling om de realiteit onder ogen te komen. De realiteit van hoe jij in het leven staat, in relaties, in je omgeving. Je krijgt inzicht in wat daar energie rovend en energie gevend is, en dat werkt helend. Hoe hard de realiteit ook is, het lucht op en geeft ruimte. Het opent vaak de deur naar heling en genezing, ook bij chronische gezondheidsklachten die al jaren aanslepen. Je ziet ook de mogelijkheden om dit aan te pakken.

Als jij los wil komen van een chronische ziekte, waarvan artsen zeggen dat je die de rest van je leven alleen kan aanpakken met pillen, zal een helende opstelling jou vele andere mogelijkheden laten zien. Je zal ook de gevolgen van bijvoorbeeld het gemis van liefde en aandacht van je ouders, of andere patronen in relatie tot je klachten ontdekken. Want de impact van overlevingsmechanismen, vechten, vluchten of bevriezen, op chronische gezondheidsklachten is zeer groot. Jouw leven, ook je blinde vlekken, in de ogen kijken, geeft je een nieuwe kracht. Wil je liever eerst kennismaken met 3-isOne via een persoonlijke analyse van al je klachten, met bespreking van een nutritionele FIDlab bloedanalyse via je arts, kan dat via een life of online kennismakingsconsult van 30 minuten.

Familie opstellingen versus helende opstellingen

 • Tijdens de helende opstellingen zal er met de FKC kinesiologie gewerkt worden. Dit ondersteunt het helingsproces en bewaakt de opstelling, zodat alle stappen gezet worden en ook in de juiste volgorde. Met dit energetisch werk worden heel wat voorouderlijke schaduwen opgeruimd.
 • De oorzaak van de klachten worden zichtbaar, zodat ook de oplossing, hoe je ermee kan of wil omgaan, duidelijk wordt
 • Met de ondersteuning van het energetische werk en de kinesiologie worden onzichtbare energetische verbindingen verbroken, waardoor de weg voor jou vrijgemaakt wordt om enkel jouw proces te gaan, zodat je niet meer dat van heel het familiesysteem meedraagt.
 • Uiteindelijk zal je enkel nog je eigen verantwoordelijkheid in de klacht, het patroon of het systeem dienen aan te pakken. Je zal zien hoe jij zelf uit je schaduw kan stappen, je zal voelen hoe licht jouw leven kan worden en zijn. Hiervoor krijg je tools.

Hoe ziet een opstellingsdag eruit?

Bij de helende opstellingsdag is er ruimte voor ongeveer 12 mensen. Daarbij is er plek voor 4 vragers die hun klacht(en) in een opstelling willen weergeven. Deze aanmelding voor een opstelling is altijd individueel. Je doet dit voor jezelf, best zonder aanwezigheid van je partner of familie, daar het gaat over je innerlijke houding ten opzichte jezelf en van de mensen die dichtbij jou leven. Het gaat om jouw persoonlijk proces en best is om hen er niet bij te betrekken. De opstellingen zijn krachtiger als je ze doet met mensen die jou niet kennen. De opstellingen zijn daardoor zuiverder, omdat deze mensen niet bij het proces betrokken hoeven te worden.

Jouw helende opstelling: Je brengt een vraag of probleem in waar je graag aan zou willen werken. Het gaat om iets van jou, je kan geen vragen stellen voor je partner of kinderen. Bijvoorbeeld:

 • Ik heb al jaren rugpijn, hoofdpijn, knieproblemen, … zonder dat er echt een oorzaak of oplossing gevonden wordt die duurzame verbetering brengt. Bvb je gaat daarvoor al jaren naar een osteopaat of kinesist en dan is het weer even beter, een maand later is het probleem er weer
 • Ik heb een burn-out gehad en ik blijf moe, ook al heb ik al heel wat begeleiding gehad.
 • Ik verteer nog amper, na jaren chronisch maagdarmklachten wordt het steeds erger en helpt niets meer…
 • Ik kom bijna elke nacht wakker en weet niet waarom, mijn hoofd slaat precies op hol en is volop aan ’t werk…
 • Ik heb een hoge bloeddruk, ik heb hartritmestoornissen, ….
 • ….
Opstellingen: de vrager – representanten – de opsteller

Vooraf staat vast wie er komt voor een eigen opstelling. De andere deelnemers tijdens de dag zijn representant. Aan een of meerdere representanten wordt gevraagd om een positie in te nemen in de opstelling. Zij stellen zich op in de ruimte op een manier die past bij de situatie van degene die de opstelling vraagt. Vanuit deze positie resoneer je mee op de thema’s van de opstelling. Ook als representant is iedere opstelling waaraan je deelneemt een bron van informatie en een hele leerzame ervaring. Je voelt in heel je lijf wat er gebeurt als je een plaats inneemt of gevraagd wordt om een plaats in te nemen.

De vrager neemt niet deel aan zijn eigen opstelling, jij observeert, je noteert en krijgt ook van de opsteller/begeleider alle info over alles dat in het energetisch veld geheeld wordt. Voor de vrager wordt duidelijk hoe jij je verhoudt tot je klacht, je familiesysteem, je leefstijl en worden patronen & dynamieken zichtbaar. Alle onzichtbare patronen worden benoemd. Vaak levert dit heel veel aha momenten en vooral verlichting op. Want een aantal zaken worden effectief opgeruimd, de representanten zullen dit voelen en benoemen, zonder dat zij hoeven te horen wat er in de energie aangepakt wordt. Zij bevestiging met hun gevoel wat de opsteller doet. Zij zullen zo voor jou de weg vrij maken.

Als opsteller, bewaak ik de opstelling, doe ik interventies en helend werk waardoor de vrager leert, inzicht verwerft en onmiddellijk ervaart welke impact dit heeft. De opstelling toont je hoe je meer op je plek in je leven en dus in je kracht kan staan, zodat je zelfhelend vermogen zijn werk kan doen.

Hoe en wat precies

Inschrijven kan je via de link hierbij je kiest zelf of je een:

 • opstelling vraagt, dan betaal je 125€
 • representant wil zijn doorheen de dag, dan betaal je 55 €

Opstellingsdag: Iedereen brengt zijn middagmaal- potluck mee dat we samen nuttigen en er zal water, koffie en thee voorzien zijn met een versnapering. We beginnen de dag met een korte kennismaking en ik zal iets meer vertellen over helende opstellingen, systemisch werk en familieopstellingen. Daarna worden de aangemelde mensen één voor één uitgenodigd voor hun eigen opstelling, en hun vraag te duiden. Per opstelling wordt 1,5 uur voorzien, soms kan het korter, soms zal het wat langer duren.

Monique Van der Haegen

Kapellen

Monique Van der Haegen

De workshop over het zelfgenezend vermogen is zeer interessant, inhoud en presentatie top en aangevuld met ludieke tekeningen. Ze moeten al van ver komen om beter te doen.Het is bewonderenswaardig om te kiezen voor voldoening in plaats van voor het geld, niet iedereen zou deze keuze maken, proficiat! Ik denk dat je heel veel mensen fundamenteel helpt, en hun leidt naar een echt gezond(er) leven. Ook als wetenschappelijk tegengewicht in een wereld gedomineerd door keizer farmacie ben je belangrijk.Je bent de beste diëtiste die ik ken. Je ziet mij niet als een samenraapsel van calorieën, maar als mens, een geheel van lichaam, geest en emoties. Mensen die er voor openstaan stuur ik zeker door.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.