Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Helende opstellingen – weekend

Zelf sportdrank maken

Loop je in je leven tegen situaties aan waarvan je niet weet hoe je ermee om moet gaan, dan kan een opstelling hierin inzicht brengen. Met een opstelling maak je de onzichtbare patronen zichtbaar en daarmee worden ze beter hanteerbaar. Jouw leven, ook je blinde vlekken, in de ogen kijken, geeft je een nieuwe kracht. Daarna kan jij je ook niet meer beroepen op onwetendheid. Je inzicht in je eigen aandeel in het proces verhoogt daarmee. Uiteindelijk zal je inzien wat je eigen verantwoordelijkheid is in de klacht, het patroon of het systeem.

Daarnaast helpt een helende opstelling om de realiteit onder ogen te komen. De realiteit van hoe jij in het leven staat, in relaties, in je omgeving. Je krijgt inzicht in wat daar energie rovend en energie gevend is, en dat werkt helend. Hoe hard de realiteit ook is, het lucht op en geeft ruimte. Het opent vaak de deur naar heling en genezing, ook bij chronische gezondheidsklachten die al jaren aanslepen. Je ziet ook de mogelijkheden om dit aan te pakken.

Als jij los wil komen van een chronische ziekte, waarvan artsen zeggen dat je die de rest van je leven alleen kan aanpakken met pillen, zal een helende opstelling jou vele andere mogelijkheden laten zien. Je zal ook de gevolgen van bijvoorbeeld het gemis van liefde en aandacht van je ouders, of andere patronen in relatie tot je klachten ontdekken. Want de impact van overlevingsmechanismen, vechten, vluchten of bevriezen, op chronische gezondheidsklachten is zeer groot.

Tijdens de helende opstellingen zal er met de FKC kinesiologie gewerkt worden. Dit ondersteunt het helingsproces en bewaakt de opstelling, zodat alle stappen gezet worden en ook in de juiste volgorde. Als het eenmaal zichtbaar is, kan je een beslissing nemen in hoe je ermee om wilt gaan.

Opstellingen: de vrager – representanten

Tijdens jouw opstelling observeer je, alle andere deelnemers worden uitgenodigd als actieve representant. Zij stellen zich op in de ruimte op een manier die past bij de situatie van degene die de opstelling vraagt. Vanuit deze positie resoneer je mee op de thema’s van de opstelling. Ook als representant is iedere opstelling waaraan je deelneemt een bron van informatie en een hele leerzame ervaring. Je voelt in heel je lijf wat er gebeurt als je een plaats inneemt of gevraagd wordt om een plaats in te nemen. Voor de vrager wordt duidelijk hoe jij je verhoudt tot je klacht, je familiesysteem, je werk, je leefstijl en worden patronen & dynamieken zichtbaar. Als opsteller, bewaak ik de opstelling, doe ik interventies en helend werk waardoor de vrager leert, inzicht verwerft en onmiddellijk ervaart welke impact dit heeft. De opstelling toont je hoe je meer op je plek in je leven en dus in je kracht kan staan, zodat je zelfhelend vermogen zijn werk kan doen. Via het helende werk van de FKC kinesiologie wordt dit proces in de juiste volgorde ondersteund.

Wil je eerst eens kennismaken, eens ervaren wat een opstelling kan betekenen voor jou, dan kan dat tijdens de: Infodag FKC kinesiologie, energetisch werk en helende opstellingen: 27 mei. Deze dag zal er een mini opstelling gedaan worden, je kan toeschouwer of deelnemer zijn. Inschrijven is nodig omdat de plaatsen beperkt zijn.

Jouw helende opstelling: Je brengt een vraag of probleem in waar je graag aan zou willen werken. Het gaat om iets van jou, je kan geen vragen stellen voor je partner of kinderen. Bijvoorbeeld:

 • Ik heb al jaren rugpijn, hoofdpijn, knieproblemen, … zonder dat er echt een oorzaak of oplossing gevonden wordt die duurzame verbetering brengt. Bvb je gaat daarvoor al jaren naar een osteopaat of kinesist en dan is het weer even beter, een maand later is het probleem er weer
 • Ik heb een burn-out gehad en ik blijf moe, ook al heb ik al heel wat begeleiding gehad.
 • Ik verteer nog amper, na jaren chronisch maagdarmklachten wordt het steeds erger en helpt niets meer…
 • Ik kom bijna elke nacht wakker en weet niet waarom, mijn hoofd slaat precies op hol en is volop aan ’t werk…
 • Ik heb een hoge bloeddruk, ik heb hartritmestoornissen, ….
 • ….

Programma van het weekend

Tijdens dit weekend is er ruimte voor 7 deelnemers en opstellingen.

Je bent welkom op vrijdag avond om 18u. Waar we samen eten om 19u. Vanaf 20u volgt een kennismaking met de deelnemers en een introductie. Zodat we zaterdag en zondag alle tijd hebben om ieders opstelling te doen.

 • Zaterdag:
  • 8u beweging: actieve meditatie – stretchen
  • 8.30u – 9.15u ontbijt
  • 9.30u start opstelling deelnemers 2,5h: 2p
  • 12-14u middagpauze: lunch & wandeling
  • 14u – 17u opstelling deelnemers 3h: 2p
  • 17.30u Kookworkshop – samen koken onder begeleiding van natuurdiëtisten Els Vanfleteren en Christel Stevens
  • 19u genieten van ons diner + gezellig samenzijn of wandelen
 • Zondag:
  • 8u beweging: actieve meditatie – stretchen
  • 8.30u – 9.15u ontbijt
  • 9.30u – 12h opstelling deelnemers 2,5h: 2p
  • 12-13u30 middagpauze en lunch
  • 13u30 – 15u30 opstelling deelnemers 2h: 1p
  • 15u30 – 17u afsluitmoment met de groep
De totale prijs, inclusief programma, verblijf en maaltijden is 449 €.
 • voorschot: 150€
 • saldo bij start van het weekend: 299 €

Zodra je voorschot betaald is, ben je zeker van je plaats. Het weekend gaat enkel door met een volledige bezetting, indien onvoldoende deelnemers betalen we je voorschot terug. Als jij annuleert, wordt het voorschot enkel terugbetaald als je voor een vervangende deelnemer zorgt.

Opstellingsweekend: Dit gaat door te Nederzwalm ism b&b De Notelaar .

 • Verblijf: kamer en badkamer gedeeld door 2 personen (met twee aparte bedden in de kamer)
 • Opstelling: voor elke deelnemer met andere deelnemers als actieve representant
 • Inclusief 2 ontbijten en 4 maaltijden, door 2 natuurdiëtisten begeleide health-kookworkshop, koffie/thee/water,
 • gebruik tuin, terras, zwemvijver met douche. – extra aan te vragen sauna: suppl. 40 € pp – minimum 2p)
 • mooi wandelgebied

Wim Hochepied, BU directeur Durabrik Publieke Samenwerkingen

Wevelgem

Wim Hochepied, BU directeur Durabrik Publieke Samenwerkingen

Dankzij het 3-isOne traject heb ik een heel andere visie gekregen op het leven. Uiteraard blijf ik een Bourgondier, na dit traject weet ik hoe ik mijn lichaam in balans kan houden. Ik voel me veel beter in mijn vel en ben ook veel bewuster met mijn leven bezig. De map met alle informatie die bij het traject hoort pak ik nog regelmatig eens vast. Dit traject gaat veel verder dan alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb. De combinatie van de individuele begeleiding en de groepssessie met Camino team verhoogden mijn motivatie. Bovendien keek ik uit naar de sessies want ik vond het een heel boeiend traject. Vooral de helende opstellingen gaven extra stressreductie! De 3-isOne aanpak is zeker ook een lange termijn aanpak. Mijn volgende persoonlijk doelen sluiten mooi aan op mijn professionele doelen, wat gezegd wordt mag ik nu ervaren: een gezonde geest in een gezond lichaam!

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.