Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Actieve meditatie: verbind je hart, brein & lichaam

actieve meditatie

Hoe leer ik mediteren? Wat kan ik doen om te horen wat mijn hart van mij wil? Deze vragen worden mij vaak gesteld. Wees gerust: zelf heb ik hier jaren over gedaan. Zoals de meeste mensen kreeg ik er alleen nog meer stress door. Geduld en overgave, ‘oefenen’ is dus de boodschap. Voor mij is meditatie pas leuk en efficiënt geworden toen ik kennis maakte met actieve meditatie. Hiervan bestaan er heel veel vormen en het voordeel ervan is dat het veel toegankelijker is om je lichaam, brein en hart met elkaar te verbinden dan stilzitten en mediteren op een kussen.

Actieve meditatie is nog steeds mijn favoriete vorm van meditatie. Met een stuk hieruit start ik iedere ochtend opnieuw mijn dag. Dit is steevast een onderdeel van mijn dagelijkse hygiëne. Naast mijn dagelijks lichamelijke hygiëne zoals douchen, tandenpoetsen, enz… heb ik verschillende momentjes voor zelfzorg en stresshygiëne. Dit leer je door ervaring. Hiervoor zijn naast deze nog meer workshops.

Hart Chakra meditatie

De Hart Chakra meditatie van Karunesh is een speciaal ontwikkelde meditatie om onder meer de hartchakra’s te reinigen en het hart verder te openen. Deze hartmeditatie lijkt sterk op de No Dimensions Meditatie van Osho. Dat is geen toeval want beide meditaties zijn geïnspireerd op meditaties uit het Soefisme en bovendien is Karunesh een volgeling geweest van Osho. Zijn oorspronkelijke naam is Bruno Reuter en hij heeft in de Osho Ashram in Pune zijn spirituele naam Karunesh aangenomen. Beide meditaties vind ik persoonlijk erg waardevol om te beoefenen.

Ter kennismaking met deze vorm van mediteren begeleid ik 4 keer per jaar een actieve meditatie in de natuur, op een zaterdag, rond iedere zonnewende.

Verloop van de actieve meditatie:

Om 10u stipt starten we met wat uitleg over deze vorm van mediteren, zodat we daarna in alle rust met de meditatie kunnen starten. De meditatie zelf bestaat uit 3 onderdelen.

  • Een bewegingsfase naar alle windrichtingen
  • Een vrije beweging of dansfase
  • Een rustfase

Na de meditatie krijgt iedere deelnemer gedurende een 20-tal minuten de tijd om in een schriftje wat aantekeningen te maken over wat er zich op dat moment aandient of wat er zich aangediend heeft. Het gaat om jouw ervaring.

Daarna volgt er voor wie wenst een korte deelronde over deze ervaring.

Tot slot is er de mogelijkheid om samen te lunchen op deze locatie in het bos. Daarvoor brengt iedereen zijn eigen picknick mee.

We sluiten af rond 14u.

Wat breng je mee?

  • een schrift en wat schrijfgerief
  • een badhanddoek of matje
  • een flesje water
  • een picknick als je achteraf graag nog samen wil lunchen

Voor de meditatie draag je kledij waarin jij je goed voelt en waarin je vrij kan bewegen.

Lijkt dit je een fijne ervaring om kennis te maken met actieve meditatie en een aantal gelijkgezinden? Reserveer dan een plaatsje. Om de rust te bewaren en de drempel te verlagen, beperken we het aantal deelnemers tot een gezellig overzichtelijk groepje. Nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Marc Vander Kimpen

Zottegem

Marc Vander Kimpen

Als je bewuster leeft krijg je meer innerlijke rust.Je professionele als privé levensstijl wordt onder de loep genomen. Het gaat om veel meer dan eten, je krijgt hulp om evenwichtiger te functioneren op alle vlakken. Met het levensplan dat Christel me adviseert, kan ik zelfs mijn bourgondisch leven in het weekend verder zetten.Doordat mijn energiepijl zowel fysiek als mentaal geoptimaliseerd is, werk ik veel efficiënter. Er is nu veel meer vrije tijd in mijn leven. Dit geeft me rust

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.