Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Verbind je hart met je brein & lichaam

actieve meditatie

Wat kan ik doen om te horen wat mijn hart van mij wil? Deze vragen worden mij vaak gesteld. Je hart fluistert zachtjes en tegelijkertijd heel krachtig. Mediteren en stilte is daarom de weg naar het luisteren van het fluisteren van je hart. Hoe je kan leren de boodschappen van je hart kan horen ervaar je tijdens deze hartmeditatie.

Dapper….ondanks alle hartenpijn

We maken tijdens ons leven vele reizen en de langste reis die we maken is die van ons hoofd of brein naar ons hart. Zelf heb ik hier ook jaren over gedaan. Zoals heel wat mensen kreeg ik er alleen nog meer stress door. Toch bleef mijn hart mij roepen en bleef ik dapper deze weg gaan, ondanks alle hartenpijn. Geduld en overgave, ‘oefenen’ is dus de boodschap. Voor mij is meditatie pas leuk en efficiënt geworden toen ik kennis maakte met actieve meditatie. Hiervan bestaan er heel veel vormen en het voordeel ervan is dat het veel toegankelijker is om je lichaam, brein en hart met elkaar te verbinden dan stilzitten en mediteren op een kussen.

Actieve meditatie is nog steeds mijn favoriete vorm van meditatie. Met een stuk hieruit start ik iedere ochtend opnieuw mijn dag. Dit is steevast een onderdeel van mijn dagelijkse hygiëne. Naast mijn dagelijks lichamelijke hygiëne zoals douchen, tandenpoetsen, enz… heb ik verschillende momentjes voor zelfzorg en stresshygiëne. Dit leer je door ervaring. Hiervoor zijn naast deze nog meer workshops.

Hart Chakra meditatie

De Hart Chakra meditatie van Karunesh is een speciaal ontwikkelde meditatie om onder meer de hartchakra’s te reinigen en het hart verder te openen. Deze hartmeditatie lijkt sterk op de No Dimensions Meditatie van Osho. Dat is geen toeval want beide meditaties zijn geïnspireerd op meditaties uit het Soefisme en bovendien is Karunesh een volgeling geweest van Osho. Zijn oorspronkelijke naam is Bruno Reuter en hij heeft in de Osho Ashram in Pune zijn spirituele naam Karunesh aangenomen. Beide meditaties vind ik persoonlijk erg waardevol om te beoefenen.

Het hart is zoveel wijzer dan ons brein.

Het hart ontwikkelt eerst in het embryo van een baby, niet het brein. Tijdens onze ontwikkeling in de kindertijd en onze jeugd, krijgt vooral het brein veel te veel aandacht. Omgaan met het hart, onze gevoelens, leren we mentaliseren, wegduwen en negeren, met ons brein. Het is belangrijk om onze hart – brein connectie terug te herstellen. Tijdens deze dagworkshop zal je het ervaren en krijg je ook wat meer uitleg, oefeningen en inspirerende informatie over ons bestaan als mens. Hierdoor zal je honger om de wijsheid en levenskracht van je hart in zijn volle potentieel te herstellen absoluut aangewakkerd worden. Het hart heeft een energieveld dat 40 tot 60.000 keer krachtiger is dan het brein, hiermee kom je in het veld van de alchemie, waardoor ook jij goud kan maken van jouw leven.

Verloop van de dag:

Om 10u stipt starten we, zodat we daarna in alle rust met een hartmeditatie kunnen starten. De meditatie zelf bestaat uit 3 onderdelen.

  • Een bewegingsfase naar alle windrichtingen
  • Een vrije beweging of dansfase
  • Een rustfase, het integreren van je ervaring

Na de hartmeditatie krijgt iedere deelnemer gedurende een 20-tal minuten de tijd om in een schriftje wat aantekeningen te maken over wat er zich op dat moment aandient of wat er zich aangediend heeft. Het gaat om jouw ervaring. Daarna volgt er voor wie wenst een korte deelronde over deze ervaring.

Tijdens de pauze lunchen we op deze locatie. Dit met een potluck: Hiervoor breng je een gerechtje mee naar keuze dat je deelt met iedereen. Ben je geen keukenprins(es), breng dan een zadenbroodje met wat groentenspread of zo mee, wat noten of een gezond voedzaam dessertje.

Daarna kijken we samen naar de film The power of The heart. Deze illustreert de kwaliteiten van het hart en de hart, brein & lichaam connectie volgens het verloop van je zenuwbanen. Vervolgens is er bespreking en krijg je enkele korte oefeningen mee, die je zelf en in je gezin kan toepassen, zodat je dagelijks je hart kan ondersteunen en de lichaam, brein & hart connectie levendig kan houden. We ronden af rond 16u30.

Wat breng je mee?

  • een schrift en wat schrijfgerief
  • een badhanddoek of matje
  • een flesje water
  • een gerechtje voor bij de potluck

Voor de meditatie draag je kledij waarin jij je goed voelt en waarin je vrij kan bewegen.

Lijkt dit je een fijne ervaring om kennis te maken met actieve meditatie en een aantal gelijkgezinden? Reserveer dan een plaatsje. Om de rust te bewaren en de drempel te verlagen, beperken we het aantal deelnemers tot een gezellig overzichtelijk groepje. Nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Monique Van der Haegen

Kapellen

Monique Van der Haegen

De workshop over het zelfgenezend vermogen is zeer interessant, inhoud en presentatie top en aangevuld met ludieke tekeningen. Ze moeten al van ver komen om beter te doen.Het is bewonderenswaardig om te kiezen voor voldoening in plaats van voor het geld, niet iedereen zou deze keuze maken, proficiat! Ik denk dat je heel veel mensen fundamenteel helpt, en hun leidt naar een echt gezond(er) leven. Ook als wetenschappelijk tegengewicht in een wereld gedomineerd door keizer farmacie ben je belangrijk.Je bent de beste diëtiste die ik ken. Je ziet mij niet als een samenraapsel van calorieën, maar als mens, een geheel van lichaam, geest en emoties. Mensen die er voor openstaan stuur ik zeker door.

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.