Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Supplement – MSM Oral solution

46,92

Zwavel is een essentieel bestanddeel van alle lichaamsweefsels. Tekorten aan zwavel gaan gepaard met stressverschijnselen, vermoeidheid en een verminderde weerstand.

Leverbaar uit voorraad

Beschrijving

Tekorten aan zwavel gaan gepaard met stressverschijnselen, vermoeidheid en een verminderde weerstand. Een goede eiwitsynthese kan alleen plaatsvinden wanneer voldoende zwavel en methylgroepen zoals uit MSM voorhanden is. Vloeibare MSM is voor 90% opneembaar in het lichaam, terwijl capsules of poeder slechts voor 60% opgenomen wordt.

Collageen, aanwezig in alle weefsels zoals huid, haren, bloedvaten, slijmvliezen, spieren enzoverder,  is opgebouwd uit eiwitketens. Zwavel is het mineraal dat deze eiwitketens met elkaar verbindt.

Samenstelling per 5 ml

1 theelepel (circa 5ml) bevat:
Methylsulfonylmethaan ………………………………………………………………………………………………………..750 mg

Contra-indicaties: Geen contra-indicaties bekend bij aangegeven dosis.

Bijwerkingen: Gevoelige personen kunnen bij het gebruik van MSM gastro-intestinale stoornissen ondervinden (darmkrampen, lichte diarree, e.d.). Men adviseert dan best om de dosering van MSM over de dag te spreiden of de dosis te verlagen om nadien weer terug op te bouwen. Hetzelfde geldt in geval van ontgiftingsverschijnselen die optreden door het gebruik van MSM.

Interacties: MSM kan de uitslag van bepaalde leverfunctietesten beïnvloeden, daarom is het aan te raden om minstens vier dagen vóór de test de stoppen met het gebruik. MSM zou de bloedplaatjesaggregatie kunnen beïnvloeden waardoor combinatie met bloedverdunners best vermeden wordt

Onze boeken

Praktische, duidelijke en tegelijkertijd wetenschappelijke informatie voor jouw gezondheid.

Blij mannetje
ideal logo mastercard logo bancontact logo paypal logo visa logo