Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Supplement – Alfa Ultra Enzymes 30

15,25

Dit product bevat enzymen voor een optimale vertering en opname van eiwitten, aminozuren, vezels, vetten en melksuiker (lactose)

Leverbaar uit voorraad

Beschrijving

30 vegetarische capsules

Je spijsvertering begint al in je mond. Het eten wordt in de mond verkleind door te kauwen en de enzymen die in het eten zitten, worden geactiveerd. Daarna gaat het voedsel naar de maag waar enzymen en maagzuur zorgen voor een goede voorvertering. Vervolgens zal het voedsel in de dunne darm nog verder verknipt worden door enzymen tot ze klein genoeg zijn om opgenomen te worden.

Op het moment dat het voedsel niet voldoende verteerd wordt, door bijvoorbeeld een gebrek aan enzymen, zal het verdere proces veel moeizamer verlopen, waardoor allerlei verteringsklachten kunnen optreden.

Om verteringklachten te vermijden, kunnen spijsverteringsenzymen ingezet worden. Welke enzymen nodig zijn, hangt af van de voedingsmiddelen die klachten veroorzaken. Zo zijn proteasen enzymen die eiwitten (zoals in vlees, vis, noten,…) helpen verteren, lipase helpen vetten verteren, lactase breekt melksuiker in stukjes, waardoor zuivelproducten gemakkelijker verteren, enz….

WAAROM KIEZEN VOOR ALFA ULTRA ENZYMES?

Alfa Ultra Enzymes kan ingezet worden in geval van:

• Voedingsintoleranties en -allergieën (waaronder lactose, gluten, melkeiwit, …)
• Verminderde eetlust (geriatrie)
• Prikkelbare darm syndroom
• Lekkende darm syndroom
• Opgeblazen gevoel 1 à 2 u na de maaltijd
• Nutritionele tekorten

WAT MAAKT ALFA ULTRA ENZYMES ZO UNIEK?

• Deze enzymen zijn werkzaam in een zeer breed pH bereik tussen 2 en 10, waardoor ze zeer efficiënt werken, ook bij mensen met chronische en acute verteringsproblemen. Door deze eigenschap zijn ze werkzaam doorheen het volledige maagdarmkanaal.

• Met toevoeging van dipeptidyl peptidase IV (DPP-IV), wat onder andere de splitsing van gluten en caseïne (melkeiwitten) ondersteunt.

• Met artisjok dat galstimulerend werkt, ter ondersteuning van de vertering.

AANBEVOLEN GEBRUIK

1 à 2 vegetarische capsules tijdens  (voorkeur) of vlak na elke hoofdmaaltijd

SYNERGETISCH EFFECT

Dit breedspectrum enzymcomplex verbetert op een natuurlijke manier de vertering en absorptie van macronutriënten zoals proteïnen, peptiden, complexe koolhydraten, disachariden, lipiden en plantenvezels.

VOORZORGSMAATREGEL:

Mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap of periode van borstvoeding. Mag niet gebruikt worden voor kinderen onder de 6 jaar. Niet samen met bloedverdunnende medicatie innemen. Geen gebruik 2 dagen voor, tot 3 dagen na een operatie

• Dit product is vrij van maltodextrine, tarwe, rijst en maïs.
• Geschikt voor vegetariërs: de gebruikte enzymen zijn plantaardig.
• Dit product bevat geen fruit-enzymen (bromelaïne, papaïne of kiwi) om een verhoogde tolerantie te bekomen voor uiterst gevoelige mensen.

LIFESTYLE

WAT KAN JE ZELF DOEN

 1. Rustig eten en voldoende kauwen zijn essentieel voor een goede vertering.

 2. Ondersteun de maagzuurproductie met het sap van een halve citroen in een glas water of een eetlepel appelazijn een half uur voor iedere maal- tijd. Biologisch zuurkoolsap, wortelsap of aardappelsap zijn voedend voor het maagslijmvlies en hebben een verlichtende werking bij misselijkheid en ongemakken.

3. Eet voornamelijk warme voeding, zoals gekookte groenten en gestoomde vis. Vermijd koude voeding zoals rauwe groenten en ijsjes. Eet licht verteerbare voeding en maak licht verteerbare combinaties: eiwitrijke voeding (zoals vis, vlees, eieren en peulvruchten) en voeding rijk aan koolhydraten (zoals granen, pasta, brood en aardappelen) samen met groenten. Eet fruit liefst 1 u voor de maaltijd of 2 u na de maaltijd.

4.   Drink vooral warme dranken zoals kamille-, citroenmelisse- of gemberthee. Ze kalmeren je maag waardoor de vertering verbetert. Vermijd koffie deze brengt je maagzuurproductie uit evenwicht. Vervang eventueel door granen- of vruchtenkoffie.

5. Let op eventuele hulp-, smaak-, geur- en kleurstoffen. Deze geven soms maagklachten en kunnen de werking van het product verminderen.

Onze boeken

Praktische, duidelijke en tegelijkertijd wetenschappelijke informatie voor jouw gezondheid.

Blij mannetje
ideal logo mastercard logo bancontact logo paypal logo visa logo