kit OVER gewicht - meer info

Voeding en leefstijl zorgen voor een brein in balans.

De Relatie tussen deze 3

Steeds meer wetenschappers zijn ervan overtuigd dat een gezonde voeding en leefstijl bepalende factoren zijn voor een gezond lichaam. Zij bepalen ook hoe we ons voelen, hoe we denken én hoe we ons gedragen.

Andersom is je brein (geest) zelf ook een factor die een grote invloed heeft op je voedingspatroon en leefstijl. Een gezonde geest stelt een mens beter in staat om langdurig een gezond leefstijl- eet- en beweegpatroon te volgen.

Ons brein en zijn regelmeester

De naam dat we geven aan de hypothalmus, het kleine orgaantje in ons brein.

Onze bijnier de orkestmeester

De naam orkestmeester geven we nu aan de bijnier. Dit orgaan is verantwoordelijk voor de aanmaak van stresshormonen:

  • cortisol is het stresshormoon dat zorgt voor chronische stress.

Voorbeeld: de dagelijkse beslomeringen in ons westers leven. Denk aan files, sociale media waardoor je een overload aan informatie krijgt, lange to do lijstjes, afbetalingsplannen, sociale verplichtingen -,… Hierdoor ga jij je steeds minder goed in je vel voelen. Dit signaal stuurt het stresshormoon naar je regelmeester, het brein.

  • Adrenaline is het stresshormoon dat zorgt voor acute stress.

Een onmiddellijke actie reactie of kennen we ook als vechten en vluchten. Voorbeeld: het net voorkomen van een ongeval. Je bent aan het wandelen in een Zuiders land en je hoort wat ritselen en denkt dat er een slang zit. Op het moment je klaar staat om weg te rennen komt een lief konijn uit de bosjes.

Onze orkestmeester stuurt de regelmeester aan! Wat zijn de voordelen van een geolied samenspel. Hoe zorgt dit voor of ziekte of gezondheid? Heel logisch als de orkestmeester en de regelmeester goed op elkaar afgestemd zijn speelt het orkest een harmonieuze melodie. Je orkest dat zijn alle hormonen en stofjes in je hersenen. Dus als die in balans zijn is je lichaam, brein en hart in balans.

Stressoren in de oertijd versus nu

In de oertijd waren de enige stressoren koude/warmte, honger/dorst en acuut gevaar.

Dit alles regelt de regelmeester in je brein. Door onmiddellijke actie van je lichaam stelt dit alles in werking tegen koude of hitte. Bij aanhoudende honger en dorst stelt het lichaam de reserves vrij. Het leven was toen misschien wel even stresserend? Wat we nu wel weten is dat de soort stress de dag van vandaag anders is. Door chronische stress, geraken je lichaam en brein vast in een soort overlevingsmodus op lage-energiefrequentie. Dit gebeurd langzaam zonder dat je het weet en zelfs ook niet beseft! Acute stressoren zoals in de oertijd, zorgen voor een reset op alles wat chronisch is, maar deze zijn er nog nauwelijks. Deze zorgen dat je lichaam, brein en hart in balans met elkaar blijven werken. Deze zorgen er ook voor dat je lichaam krachtig blijft zodat het alert reageert wanneer nodig.  

Als voorbeeld een metafoor van de kikker:

Denk aan een kikker die je in een pot met water steekt waarna je dat water stilaan opwarmt. De kikker zal in dit water blijven en langzaam maar zeker heeft hij geen energie meer om uit de pot te springen. Hij leeft, overleeft op een laag energiepeil. Wanneer je deze kikker van het water bij de begin temperatuur ineens in het water brengt bij eindtemperatuur? Dan springt hij er meteen uit. De kikker wil leven, niet overleven.

Wekelijkse oefeningen, gebaseerde oeroude principes, om jouw regelmeester in je brein wakker te houden

  • Sauna met afwisselend koud bad of douche
  • Intervaltraining
  • Intermitted Fasten, niet eten tussen 16 en 8u

Let op! Als je momenteel een chronisch probleem hebt, dan dien je al deze zaken op te bouwen.

Dit is waar 3-isOne voor staat, wij begeleiden jou met trajecten of online met een kit om je voeding, leefstijl en brein opnieuw in balans te krijgen.

Waarom is het zo belangrijk om dit wekelijks in te plannen?

Dit werkt het best als je dit volhoudt. Om het vol te houden heb je ook dagen van rust, ontspanning en plezier nodig. Als je hiermee goed omgaat kan jij zowel van de geneugten van het Westerse leven blijven genieten, dit zijn je wekelijkse feestdagen. Je bouwt wekelijks dagen in waarbij jij je lichaam herinnert aan deze oerprincipes. Het gevolg is een veerkrachtige gezondheid, goede immuniteit, herstel van chronische klachten, betere vetverbranding met als gevolg een gewicht in balans, betere focus en mentale gezondheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit allemaal gratis en binnen handbereik, je hoeft het enkel een aantal keer per week te doen.

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Switch jij in 2021 van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

Lees verder

Voelen, emoties en… de realiteit van 2020!

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.