Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting! - meer info

Switch jij in 2021 van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

Heb je al van alles geprobeerd om van je gezondheidsprobleem af te geraken, maar helpt er niets? Ben je intussen therapiemoe? Heb je je geloof in de geneeskunde wat verloren? Snak jij naar echte gezondheidszorg in plaats van symptoombestrijdende ziekenzorg? En ga je nu argwanend een kijkje nemen in de richting van de alternatieve, complementaire geneeskunde? Zie je het bos door de bomen niet meer? Weet je niet meer wat er werkt voor jou? Wees kritisch, onderzoek en maak je huiswerk als het gaat om een therapie. Ik zoom in deze blog even in op het belangrijkste verschil tussen de klassieke geneeskunde, de complementaire (of alternatieve) geneeskunde en de integratieve geneeskunde.

gezondheidszorg met integratieve aanpak

De klassieke geneeskunde

gezondheidszorg

De klassieke geneeskunde doet voornamelijk aan acute ziekenzorg. Chronische ziekenzorg werkt voornamelijk met symptoombestrijdende middelen of therapieën. Je hoort het vaak aan de naam van het gebruikte middel: een pijnstiller, een maagzuurremmer, een bétablokker, … De oorzaak van het probleem wordt vaak gewoon niet aangepakt. En veel van deze middelen hebben een lange lijst bijwerkingen. Wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, herstelt de patiënt natuurlijk niet, maar deze voelt zich desondanks vaak niet meer ziek. De pillen zorgen ervoor dat je je ziekte niet meer voelt: de pijn is immers gestild en de ontsteking geremd. Maar veel patiënten stellen zich op de duur de vraag: “Een middel dat ik moet blijven nemen, mijn hele leven, hoe kan dat een middel zijn dat mij genéést?” Je bent immers toch ziek OF je bent genezen? Maar een leven pillen slikken betekent in het beste geval het ins tand houden of onderdrukken van klachten. Het is geen echte genezing. Kunnen we dan wel nog spreken van ‘gezondheidszorg’?

De complementaire geneeskunde

Complementaire (of alternatieve) geneeskunde werkt met natuurlijke middelen. Deze geven meestal ook symptoomverlichting. Het gaat bijvoorbeeld om supplementen zoals vitaminen, mineralen, plantenextracten, enzymen, pre- en probiotica, etc. Complementaire therapievormen zijn osteopathie, manuele therapie, acupunctuur,… Heel wat van de producten die gebruikt worden, ondersteunen de gezondheid en verlichten klachten op een niet-invasieve manier. Het aanvullen van tekorten bijvoorbeeld richt zich ook al meer op het fundament van het probleem. Meestal krijg je ook tips mee voor het aanpassen van je levensstijl en je voedingspatroon. Je speelt dan zelf een rol in je genezingsproces.

Ga eens even na voor jezelf welke rol jij speelt wat betreft je herstel en je genezingsproces? Spreekt jouw zorgverlener Chinees voor jou, of legt hij in heldere taal uit wat de oorzaak is van je symptomatische klachten? Vertelt hij in zeer gewichtig taalgebruik hoe je probleem gefikst gaat worden? Of word je uitgenodigd om zelf een groot deel van het werk te doen, door je levensstijl en voedingspatroon onder de loep te nemen? Weet je intussen al wat frisdrank, een zittende leefstijl,… te maken hebben met je gezondheidsklachten? Vind je een ademhalingsoefening iets dat belangrijk genoeg is om je mee bezig te houden? Dan ben je je al bewust van een aantal belangrijke factoren en ben je stilaan klaar om de stap te zetten naar echte gezondheidszorg.

De integratieve geneeskunde

Bij Integratieve Nutritionele Therapie heb jij een actieve rol in het genezingsproces. En dat vraagt een inspanning. Jaren ervaring hebben ons geleerd dat bij sommige mensen de weg naar herstel vrij vlot gaat, maar bij anderen is het een moeizaam proces. Ziek en zieker worden is een proces dat in fasen verloopt. Genezen is dat ook. Dit gaat soms zelfs gepaard met genezingscrisissen.

In onze therapie, de Integratieve Nutritionele Therapie, krijg je een structuur, enorm veel informatie en een toolbox. Hiermee ga jij samen met je coach aan de slag. Ook je valkuilen worden aangepakt. Al wat je stress bezorgt, wordt besproken. Soms is het niet leuk als iemand je een spiegel voorhoudt. Je moet dan immers uit je comfortzone komen om te herstellen en dat vraagt moed. Maar om van ‘gezondheidszorg’ te kunnen spreken, moet er ook sprake zijn van genezing en herstel.

Integratieve vs. holistische geneeskunde

De Integratieve Geneeskunde gaat zelfs nog een stapje verder dan de complementaire of holistische geneeskunde.

De Integratieve Therapie wordt door 4 pijlers gedragen. Elke pijler is even belangrijk. De pijlers zijn: (ref. MBOG)

  1. De gelijkwaardige relatie tussen de zorgverlener en de zorgvrager. De zorgvrager staat centraal en de zorgverlener functioneert als ondersteunende coach.
  2. De zorgvrager heeft een actieve rol in het voorkomen van ziekte, zijn eigen welbevinden en genezingsproces.
  3. Naast de lichamelijke aspecten zijn er ook andere aspecten van de persoon betrokken, zoals mentale en emotionele factoren.
  4. De helende omgeving ondersteunt het genezingsproces en draagt bij aan het herstel en het algemeen welbevinden.

Preventie en ondersteuning

Integratieve Nutritionele Therapie zet in op preventie en op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van de zorgvrager. Dit gebeurt altijd op maat van het natuurlijk bioritme. Ik heb deze therapie ontwikkeld op basis van jaren studie en ervaringsgerichte opleidingen. 3-isOne staat voor een gezond lichaam, brein en hart. Het mooie aan onze therapievorm is, dat hoe moeizaam zelfgenezing soms ook gaat, en hoe klein de verbetering soms ook is, mensen door de participatie altijd een wezenlijke en duurzame verandering ervaren. Die geeft hen kracht en hoop omdat ze leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. 

Neem je gezondheid in eigen handen!

Wil je onze persoonlijke aanpak graag ervaren? Ben je benieuwd wat deze therapie voor jou kan betekenen? Wil je graag kennismaken met deze integratieve manier van werken? Maak dan eens een afspraak voor een kort online kennismakingsgesprek. Aan de hand van twee vragenlijsten haal je het maximum uit dit halfuurtje. Je zet enorme stappen met een minimum aan tijdsinvestering.

Wil je weten of de therapie wel toepasbaar is in je huidige leven? Of wil je meer weten over onze visie en methode? Lees dan eens een voorstukje of één van de 21 persoonlijke getuigenissen uit het boek ‘Samen Gezond‘.

Of misschien is een van onze online starttrajecten je wel op het lijf geschreven? We ontwikkelden 3 3-isOne ‘kits’, die inzoomen op enkele vaak voorkomende hindernissen op vlak van gezondheid: overgewicht, laag energiepijl en verteringsproblemen. Deze starttrajecten zijn integrale online modules. Ze bevatten voedingsschema’s, 5 instructievideo’s, alsook 3 kwalitatieve ondersteunende voedingssupplementen. Dit alles voor de prijs van € 145. Je kan er op je eigen tempo mee aan de slag, en je kan er op 5 weken je energiepijl mee herstellen, 3 tot 5 kg gewicht mee verliezen of je vertering op punt zetten.

Wil je graag nog meer tips om de overstap te maken naar échte gezondheidszorg? Dan kan je inschrijven op onze nieuwsbrief of lid worden van onze besloten Facebookgroep.

Starttraject OVER gewicht - Met de code 3-isOne-healthy krijg je 10% korting!
  • Bevrijd jezelf van emo- en stress-eten
  • Zet in op gewichtsverlies met vetverbranding
  • Alle info voor een gezonde en duurzame gewichtsbalans
  • Pak je zwangerschapskilo’s aan

Dit online traject bevat 5 online instructiefilms en leefstijlschema’s, twee e-books en 3 voedingssupplementen

 

Ademen in hartcoherentie, een tool die hart, brein en lichaam in balans brengt.

Lees verder

Toegepaste Kinesiologie: Spiertesten en Holistische Gezondheid

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.