Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,- - meer info

Switch jij in 2021 van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

Heb je al van alles geprobeerd om van je gezondheidsprobleem af te geraken, maar helpt er niets? Ben je intussen therapiemoe? Heb je je geloof in de geneeskunde wat verloren? En ga je nu argwanend een kijkje nemen in de richting van de alternatieve, complementaire geneeskunde? Zie je het bos door de bomen niet meer? Weet je niet meer wat er werkt voor jou? Wees kritisch, onderzoek en maak je huiswerk als het gaat om een therapie. Ik zoom in deze blog even in op het belangrijkste verschil tussen de klassieke geneeskunde, de complementaire (of alternatieve) geneeskunde, en de integratieve geneeskunde.

De klassieke geneeskunde doet voornamelijk aan acute ziekenzorg. Chronische ziekenzorg werkt voornamelijk met symptoombestrijdende middelen of therapieën. Je hoort het vaak aan de naam van het gebruikte middel: een pijnstiller, een maagzuurremmer, een cholesterolblokker, een bloeddrukverlager,…  De oorzaak van het probleem wordt vaak gewoon niet aangepakt. En veel van deze middelen hebben een lange lijst bijwerkingen. Wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, herstelt de patiënt natuurlijk niet. Deze voelt vaak ook niet meer dat hij ziek is: de pijn is immers gestild en de ontsteking geremd. Maar veel patiënten stellen zich op de duur de vraag:  “Een middel dat ik moet blijven nemen, mijn hele leven, is dat een middel dat mij geneest?”  

Complementaire (of alternatieve) geneeskunde werkt met natuurlijke middelen. Deze geven meestal ook symptoomverlichting. Het gaat om vitaminen, mineralen, plantenextracten, enzymen, pre- en probiotica, enzoverder. Therapievormen zijn osteopathie, manuele therapie, acupunctuur,… Heel wat van de producten die gebruikt worden, ondersteunen de gezondheid en verlichten klachten op een niet-invasieve manier. Meestal krijg je ook tips mee voor het aanpassen van je leefstijl en je voedingspatroon. Je speelt dan zelf een rol in je genezingsproces.

Ga eens even na voor jezelf welke rol jij speelt wat betreft je herstel en je genezingsproces? Spreekt jouw zorgverlener Chinees voor jou, of legt hij in heldere taal uit wat de oorzaak is van je symptomatische klachten? Vertelt hij in zeer gewichtig taalgebruik hoe je probleem gefikst gaat worden? Of word je uitgenodigd om zelf een groot deel van het werk te doen, door je leefstijl en voedingspatroon onder de loep te nemen? Weet je wat frisdrank, een zittende leefstijl,… te maken hebben met je gezondheid? Vind je een ademhalingsoefening iets dat belangrijk genoeg is om je mee bezig te houden?

Bij Integrale Nutritionele Therapie heb jij een actieve rol in het genezingsproces. En dat vraagt een inspanning. Jaren ervaring hebben ons geleerd dat bij sommige mensen de weg naar herstel vrij vlot gaat, maar bij anderen is het een moeizaam proces. Ziek en zieker worden is een proces dat in fasen verloopt. Genezen is dat ook. Dit gaat soms zelfs gepaard met genezingscrisissen.

In onze therapie, de Integrale Nutritionele Therapie, krijg je een structuur, enorm veel informatie en een toolbox. Hiermee ga jij samen met je coach aan de slag. Ook je valkuilen worden aangepakt. Al wat je stress bezorgt, wordt besproken. Soms is het niet leuk als iemand je een spiegel voorhoudt. Je dient dan immers uit je comfortzone te komen om te herstellen, en dat vraagt moed.

In welke mate gaat de Integratieve Geneeskunde nog een stapje verder dan de complementaire of holistische geneeskunde?

De Integratieve Therapie wordt door 4 pijlers gedragen. Elke pijler is even belangrijk. De pijlers zijn: (ref. MBOG)

1: De gelijkwaardige relatie tussen de zorgverlener en de zorgvrager. De zorgvrager staat centraal en de zorgverlener functioneert als ondersteunende coach.

2: De zorgvrager heeft een actieve rol in het voorkomen van ziekte, zijn welbevinden en in het eigen genezingsproces.

3: Naast de lichamelijke aspecten zijn er ook andere aspecten van de persoon betrokken, zoals  mentale en emotionele aspecten. 

 4: De helende omgeving ondersteunt het genezingsproces en draagt bij aan het herstel en het algemeen welbevinden.

Onze therapie zet in op preventie en op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van de zorgvrager. Dit op maat van het natuurlijk bioritme. Ik heb deze therapie ontwikkeld op basis van jaren studie en ervaringsgerichte opleidingen. 3 is One staat voor een gezond lichaam, een gezond brein, en een gezond hart. Het mooie aan onze therapievorm is, dat hoe moeizaam een en ander soms ook gaat, en hoe klein de verbetering soms ook is, mensen door de participatie altijd een wezenlijke en duurzame verandering ervaren. Die hen kracht en hoop geeft, omdat ze leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. 

Wil je onze persoonlijke aanpak graag ervaren? Ben je benieuwd wat deze therapie voor jou kan betekenen? Wil je graag kennismaken met deze integratieve manier van werken? Maak dan eens een kennismakingsgesprek met één van onze coaches.

Wil je weten of de therapie wel toepasbaar is in je huidige leven? Of wil je meer weten over onze visie en methode? Lees dan eens een voorstukje of één van de 21 persoonlijke getuigenissen uit het boek ‘Samen Gezond’.

Of misschien is ons eerste online traject wel iets voor jou? We ontwikkelden onze eerste 3 is One ‘kit’, die inzoomt op duurzaam gewichtsverlies. De kit is een integrale online module, en hij bevat voedingsschema’s, 5 instructievideo’s, alsook 3 ondersteunende voedingssupplementen. Dit alles voor de prijs van € 130. Je kan er op je eigen tempo mee aan de slag, en je kan er op 5 weken 3 tot 5 kg gewicht mee verliezen.

Boek nu je online kennismakingsconsult voor € 45,-

Gedurende 30 min. krijg je:

  • analyse van al jouw klachten
  • leefstijlanalyse
  • mogelijkheid om vragen te stellen
  • doelstellingen bespreken
  • individueel advies

 

10 zomerse gezonde afkoelende voedingsmiddelen

Met de juiste afkoelende voedingsmiddelen hoeft een warme zomer geen slecht nieuws te zijn, alleen maar een bron van ext...

Lees verder

Wil je graag iets leren eten? Je bent nooit te oud!

Iets leren eten kan iedereen op elk moment in zijn leven. Daag jezelf uit om nieuwe smaken te leren kennen en appreciër...

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.