kit OVER gewicht - meer info

Switch jij in 2021 van ziekenzorg naar gezondheidszorg?

Al van alles geprobeerd, maar niets helpt? Therapiemoe? Je geloof in de geneeskunde verloren? Ga je argwanend een kijkje nemen richting alternatieve, complementaire geneeskunde? Zie je het bos door de bomen niet meer? Wat werkt voor jou?

Wees kritisch, onderzoek en maak je huiswerk als het gaat om een therapie.

Wat is het belangrijkste verschil tussen klassieke geneeskunde en complementaire of alternatieve geneeskunde? Wat is het belangrijkste verschil tussen deze laatste en de integratieve geneeskunde?

De klassieke geneeskunde is voornamelijk acute ziekenzorg, gericht op overleven. Chronische ziekenzorg werkt vooral met symptoombestrijdende middelen of therapieën. Je hoort dit aan de naam van het gebruikte middel: pijnstiller, maagzuurremmer, cholesterolblokker, bloeddrukverlager, …  De oorzaak wordt niet aangepakt en de meeste van deze middelen hebben een lange lijst met bijwerkingen. Omdat de oorzaak niet wordt aangepakt, herstel je niet. Je voelt het niet meer dat je ziek bent, de pijn stilt en de ontsteking remt. Je kunt je de vraag stellen:  “Een middel dat ik moet blijven nemen, mijn hele leven, is dat een middel dat mij geneest?”  

Complementaire en alternatieve geneeskunde werkt met natuurlijke middelen die meestal symptoomverlichting geven: vitaminen, mineralen, plantenextracten, accupunctuur, enzymen, pre- en probiotica, osteopathie, manuele therapie … Heel wat van deze producten ondersteunen gezondheid en verlichten klachten op een niet invasieve manier. Meestal krijg je ook tips voor het aanpassen van leefstijl en voedingspatroon. 

Welke rol speel jij zelf in je herstel en genezingsproces? Spreekt jouw zorgverlener Chinees voor jou, of legt hij in heldere taal uit wat de oorzaak is van jouw symptomatische klachten? Vertelt hij in zeer gewichtig taalgebruik hoe jouw lichaam overgenomen en gefikst gaat worden? Of word je uitgenodigd om zelf een groot deel van het werk te doen door je leefstijl en voedingspatroon onder de loep te nemen?

Wat hebben frisdrank, een zittende leefstijl … te maken met je gezondheid? Ademhalingsoefeningen … belachelijk om je mee bezig te houden? Heb jij dan geen zuurstof nodig om te leven? Is ademen niet het eerste wat een pasgeboren baby doet? 

Bij Integrale Nutritionele Therapie heb jij een actieve rol in het proces. En dat vraagt een inspanning. Jaren ervaring leren dat bij sommige mensen de weg naar herstel vrij vlot gaat, bij anderen is het een moeizaam proces. Ziek en zieker worden is een proces in fasen. Genezen is dat ook. Het gaat soms gepaard met genezingscrisissen waarbij er tijdelijk een uitbraak is van ziekte in een jongere fase van je leven die dan aangepakt wordt.

Bij Integrale Nutritionele Therapie krijg je een structuur, informatie en een toolbox. Hiermee ga jij samen met je zorgverlener, coach, aan de slag. Ook je valkuilen worden aangepakt. Alles wat jou stress bezorgt wordt besproken. En soms is het niet leuk als iemand jou een spiegel voorhoudt. Je dient uit je comfortzone te komen om te herstellen en dat vraagt moed.

In welke mate gaat Integrative Medicine een stapje verder dan complementaire of holistische geneeskunde?

Integratieve Therapie wordt in praktijk door vier pijlers gedragen. Elke pijlers is even belangrijk. Deze pijlers zijn: (ref. MBOG)

1: Een gelijkwaardige relatie tussen zorgverlener en zorgvrager. De zorgvrager staat centraal en de zorgverlener functioneert als ondersteunende coach.

2: De zorgvrager heeft een actieve rol in het voorkomen van ziekte, zijn welbevinden en in het eigen genezingsproces.

3: Naast de lichamelijke aspecten ook de andere, zoals  mentale en emotionele aspecten, van de persoon betrokken. 

 4: De “helende omgeving” ondersteunt het genezingsproces en draagt bij aan herstel en algemeen welbevinden.

3-isOne is een therapie die inzet in op preventie en ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van de zorgvrager dit op maat van ons natuurlijk bioritme. Christel Stevens heeft 3-isOne ontwikkeld op basis van jaren studie en ervaringsgerichte opleidingen. 3-isOne staat voor Healthy body, brain & heart.

Wat kun jij doen? Hoe kan je kennis maken met deze integratieve manier van werken, en is ze wel toepasbaar in jouw huidige leven? Wil je meer weten over de 3-isOne visie en methode, dan kan dit al met volgende toegankelijke tools:

  • De eerste 3-isOne-kit: een integrale online module. Deze kit bevat 5 weken na elkaar, voedingsschema’s, 5 instructievideo’s en voor de prijs van € 130, ook nog 2 ondersteunende voedingssupplementen.

Het mooie aan deze therapievorm is, hoe moeizaam het soms ook gaat, hoe klein de verbetering ook is, dat mensen door de participatie een wezenlijke duurzame verandering ervaren. Dat hen dit kracht en hoop geeft omdat ze leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen.  Wil je een persoonlijke aanpak? Kies dan voor een kennismakingsgesprek met één van onze coaches.

kit OVER gewicht

Voor slechts € 130 € bevat deze ‘kit’:

  • 3 voedingssupplementen
  • 5 instructiefilmpjes en e-books met schema’s, oefening en informatie.

De toolbox voor gewichtsverlies met vetverbranding!

Voeding en leefstijl zorgen voor een brein in balans.

Lees verder

Voelen, emoties en… de realiteit van 2020!

Lees verder

Meer informatie?

Aarzel niet en neem contact op met ons, wij beantwoorden graag jouw vragen.